Küfür Bağımlılığı Nasıl Bırakılır?

Zikirmatik alın bir tane. Günde kaç kez küfür ettiğinizi sayın. Günün sonunda küfür başına 1TL koyun kenara. O parayı da bir yere bağışlayın. Küfürü bıraksanız da bırakmasanız da karlı olursunuz.
Hocam adam her cümlenin sonunda diyor. Batıracaksınız adamı. :)
 
Tekerleme gibi değil, yavaş konuşursan çözebilirsin. Diğer kelimeler de böyledir. Cümlenin sonuna getirmenin sebebi; son kelime o olmazsa, cümle kurmamış gibi hissetmenden kaynaklanıyor. Bilinçli yapmadığın bir şeyi, yanlışlıkla düzeltemezsin. Yani; kendini telkin ederek, tane tane cümle kur. 1 haftaya normale dönersin.
 
Kelime bilgini geliştir. Bir insan sürekli küfür ediyorsa, izah becerisi zayıftır. Sinirlendiği zaman ediyorsa normaldir. O da bir rahatlama yöntemidir. Ben genellikle Knight oynarsam küfür ediyorum. Onun dışında ettiğim hiç olmuyor.
 
Bulunduğunuz ciddi bir ortamda konuşmanız ve seçtiğiniz kelimeler siz farkında olmadan bile düzeliyorsa bilin ki küfür etmeyi tercih ediyor böyle seviyorsunuz demektir. Ortada düzeltilecek bir sorun yok ve sadece küfür etmemeyi tercih etmeniz yeterli demektir. Zor bir şey de değildir üstelik gözünüzde büyütmeyin, farkında olmadan bile düzeltebildiğiniz bir durumu kontrollü şekilde ortadan kaldırmak sorun olmaz.
 
Günlük dilde en az sözcük kullanan toplumlardan biriyiz. Sözcük dağarcığı geliştikçe azalır. Genel olarak küfürü bırakmaktan biraz farklı bir durum küfürlü konuşmak. Oha çüş gibi şaşırma ifadesi sanılan sesler için de geçerli. Çünkü sözcük dağarcığı dar. Başka ne diyeceğini bilmiyor. Şaşırdığın durumlarda sen de cümle sonuna mina koyim ekliyorsun. Küfür etmeyen kişi de oha lan ekliyor. Çirkin ve yetersizliği gösteren bir alışkanlık.
 
Eğer yavaş konuşursan bırakabilirsin. Ya da arkadaşların gibi cümlenin sonuna “ya” getirebilirsin. Bir de en sevdiğin kişilerle takıl. Onlara daha az küfür etmek isteyeceksindir.
 
Kitap okuyarak dil bilgini geliştir. Böylece anlamsız cümleleri bitirirken küfür kullanmak yerine, daha anlamlı cümleler kullanarak küfüre ihtiyaç duymazsın. Bana göre bir insan istedikten sonra, her türlü kötü alışkanlığını değiştirebilir. O yüzden kendine güven.
Aslında gerçekten çok kitap okuyan birisiyim ama gerçekten bende de çok fazla küfür bağımlılığı var. Kitap bir işe yaramıyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı