Meslek Lisesi vs Anadolu Lisesi

Selam arkadaşlar. Kafamın çok karışık olduğu için bu konuyu açma ihtiyacı duydum.
9.sınıf öğrencisiyim. Erkan Meslek lisesinde okumaktayım. Bu okul devlet destekli özel bir okul.
Ben forumlarda meslek lisesi ile ilgili çok olumsuz yorum gördüm. Eğer iyi bir üniversitede okumak isteniliyorsa Anadolu lisesinde okunması gerekiyor gibi yorumlar. Bende buna ilk başlarda inanmamıştım tabii ki. Fakat dönem sonu karne alınca derslere düşmeden bile iyi bir karne getirdiğimi farkettim. Bu karne ile biraz kafam karıştı. Teog sınavım kötü geçtiği için meslek liselerine girmiştim. Şuan da ben okulumu değiştirme isteği duyuyorum. Fakat ailem buna olumlu bakmıyor. Ben Anadolu lisesinde okumam ileride daha iyi bir üniversitede okumam anlamına geldiğini söyledim. Onlarda inanmadı tabi ki. Anadolu lisesi ile Meslek liselerinin arasında eğitim farkının kesinlikle olduğunu düşünüyorum. Sizce okulumu değiştirmelimiyim? Şuanda da istediğim okulun kontenjanı mevcut. İstersem o okula girebilirim. Kafam çok karışık beni bilgilendirirseniz sevinirim.
kardeş bendede aynı soru vardı ama meslek lisesinden devam etmeni tavsiye ederim bizim okuldaki öğretmenlerin çoğu meslek lisesinden mezunlar önemli olan sınavları iyi notlarla geçmendir eğer teogdan düşük alıp karne notunla anadolu lisesine geçmek istiyorsan sınıfta kalma olasılığın yüksektir çünkü Meslek Lisesi ve Anadolu Liseleri arasındaki tek fark derslerin zorluğudur açıkçası şunu söylemek gerekirse Meslek Lisesindeki rahatlığı Anadoluda kesinlikle yaşayamazsın dersleri cidden zor eğer meslek lisesinden devam edersen seneye okulun en iyi bölümünü seçebilirsin ilk başta bende seninle aynı düşüncedeydim benimde derslerim seninki gibi fakat düşündümki okulun en iyi bölümünü seçmek daha mantıklıdır,umarım yardımcı olmuşumdur :)
 
Gittiğin Meslek Lisesi, senin gelecek de seçeceğin bir mesleki eğitim veriyorsa, (Elektrik- elektronik, bilgisayar gibi.) devam edebilirsin. Fakat istemediğin bir mesleğin eğitimi veriliyorsa, değiştirmen daha mantıklı. Ama şunu unutma, Anadolu Liselerinin eğitimi daha yüksek. Yani Anadolu Lisesine geçeceksen çok fazla çalışman gerekiyor. Bende Anadolu Lisesine gidiyorum, bizim okula nakil ile gelen Meslek Liseli öğrenciler var ve çalışmadıkları için dersleri berbat. Eğer gerçek den çalışacağına inanıyorsan, derhal geçmelisin. :)
Başarılar... :)
 
Ben şuan 4. Sınıf ticaret meslek lisesi muhasebe bölümü öğrencisiyim. Aşırı pişman oldum böyle bir okulda okumaktan dolayı. Bikere 10,11,12. Sınıflarda matematik dersi görmüyorsun (bölümüm muhasebe olmasına rağmen) bu son sınıfta YGS ve LYS sınavına girmek istersen büyük bir kayıp. Aynı durumu ben yaşadığım için söylüyorum. Ayrıca okula orta okul ortalaman ile girdiysen anadolu lisesine geçmen zor (benim girdigim zaman öyleydi). Düz lise düşünebilirsiniz. İlk sene bütün okullarda derslerin ayni olması durumu gercektir yani 10. Sınıf için düz bir liseye gecmen her yönüyle daha iyi bir secim olacaktir eğer ileride üniversite sınavına girmek istiyorum ve güzel bir meslek edinmek istiyorum diyorsan.
 
kardeşim bende meslek lisesi mezunuyum hiç boşuna anadoluya falan gitmene gerek yok hem mezun olduğunda 2 senelik üniversiteye yatay geçeiş hakkınvar sınavsız olarak hemde ygs lys ye girdiğin katsayı olayıda yok artı kendi bölümünü okumak istersen mtoklu üniversiteye normal bölümün %50 daha az puanla girebiliyosun mesela ben makine teknolojileri kalıp bölümü mezunuyum şuan marmara üniversitesi mtok makine mühendisliği fakültesine lys mf-4 ten 290 puanla girebiliyorum.Yani ben senin yer,inde olsam alrım bi ygs lys konu anlatım kitapları şimdiden çalışmaya başların hem zaten önünde 4 sene var.Bu dört senede sen her türlü temeli oturtur rahatçada sınavları geçersin

ayrıca bana kalırsa okulun inşaat bölümü varsa inşaat bülümüne git sırf bilgisayar başında teknik resim çiziyosun
 
Geçmelisin bence Anadolu lisesi,Meslek lisesine göre daha iyidir. Arkadaşın da dediği gibi, Meslek lisesindeki arkadaşımın matematiği 95 benim 55, ancak benim matematiğim daha iyi sorduğum ve bizim çözdüğümüz hiçbir soruyu çözemiyor. Seviye farkı var. Sen ileride iyi bir üniversitede okumak istiyorsan sana kültür dersleri (Matematik,Fizik,Biyoloji,Kimya,Edebiyat) lazım olacak ancak meslek liselerinde bunların eğitimi yetersiz. Pişman olmadan geçmelisin.
 
Kardeşim sunu soliyim artik sen anla.
Bizim okul ile (Anadolu), Meslek lisesi yan yana. Karne günü Meslek Lisesi bizden biraz önce aliyor. Yani onların karnelerini gördüm ve çoğu takdir almisti. Çok az tesekkur belgesi vardi. Ama gel bizim okula bak, Anadolu lisesi olduğu icin 10. siniflardan sadece 3 kişi takdir aldi. Herhalde aradaki eğitim seviyesinin farkini anlamissindir. Tekrar söylüyorum, eğer gerçekten derslerine calisacaksan Anadolu ya geç.
 
Bir bilgim yok. Ama büyük ihtimal ile yazın alabilirsin diye düşünüyorum.
Fakat benim önerim bu dönem geçmen gerektiği. Çünkü bir sonraki sene sıkıntı yaşayabilirsin. O yüzden şimdi geçip yolun başındayken zorluk seviyesine ve sisteme alışman gerektiğidir. :) 10. Sınıf da 9. sınıf bilgine de ihtiyaç duyacağını düşünüyorum. Eğitim seviyesinden bahsediyorum yani. :)
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı