Türkiye'de olmayan bir şey söyleyin

Ben yanlış anladım galiba. Tam olarak ne dediniz ki?

Ben suriyelilerin ülkeden gitmesini istiyorum ancak herkes öyle istiyor genel olarak bizim askerimizin orada savaşması onların ise burada tatil yapması. Ancak bizim gençlerimiz bile savaşı bırak ekonomik sorunlar varken ülkeden gidiyor. Onlardan bir farkımız kalmadı artık yani.
 
Ben Suriyelilerin ülkeden gitmesini istiyorum ancak herkes öyle istiyor genel olarak bizim askerimizin orada savaşması onların ise burada tatil yapması. Ancak bizim gençlerimiz bile savaşı bırak ekonomik sorunlar varken ülkeden gidiyor. Onlardan bir farkımız kalmadı artık yani.
Bizim askerimiz onlar için ölürken onlar yan gelip yatıyor... Çok kötü ya. Gençlerin hepsi kaçmıyor aslında, biraz da olgunluk lazım. Haklılar. Böyle ekonomisi rezalet bir ülkede kalamazlar. Ki bunların hepsinin yaşanmasının sebebi Arap seviciliği. Ben onu diyorum.
 
Adalet. Liyakat ve insanlara cinsiyetinden bağımsız olarak "İNSAN" gibi davranmak. Kadınından tut erkeğine, her türlü renge ve seçimlere karşı saygı yok. Belli bir kalıbın dışına çıktığında dışlanırsın. Sokakta yaşayan hiç bir canlının yaşamına saygı yok. Ve işin iğrenç tarafı ise bunlardan birine karşı koymak için ses çıkarırsanız ya sizi de dışlarlar ya da susturmaya çalışırlar. Sunduğunuz argümanı dinlemeye bile yeltenmezler. Münazara yetenekleri yoktur, tek bildikleri kendi doğrularıdır, ve bunu savunmak için tek yol şiddettir, baskıcılıktır.

Tüm hayatı kendi iğrenç görüşlerinden var sayıyorlar. At gözlüklerinin dışına çıkmıyorlar veya çıkmak istemiyorlar. Çıkanlar ise zındık ve mendebur. Kimseye ve kendilerine saygıları yok.

Ekonomiye zaten girmeye gerek yok, her şey ortada. Ama onlara kalsa kuru ekmek her şeye yeter, zevkler ve renklere, hobilerimize para ayırmak haramdır.

İnsanımızın sorunu bu. Sorgulamamak ve körü körüne inanmak.
 
Kanun ve kurallar.

Her şey göstermelik. Koskoca ülkede insanların bütün yaşantısına etki eden her şey birinin iki dudağının arasından sarf ettiği cümlelere bağlı. Adamın aihm bile umrunda değil (o zaman ki söz konusu karar hakkında bir fikir belirtmek istemiyorum sadece cümleye odaklanın lütfen*), halk biraz meyilli olsa (ki olan büyük bir 'osmanlı geri gelecek' kafasında takılan kesim var) direkt laikliği kaldıracak resmen.
 

Geri
Yukarı