i5 4690K ve GTX980 Tabanlı Sistem Toplama

Dual BIOS diyorum, 8 faz diyorum. Geldim, buradayim? En azindan O.C'un dibine vurmak isteyenlere MSI Gaming 5 onerecek kadar fanboy degiliz :) 4 faz ile 8GHz hedefliyorsunuz sanirim :p

Gigabyte en dogru secim. BIOS icerigi oldukca genis ve 4 farki BIOS stili var. Neden mi begenilmiyor? Cunku MSI gibi hazir 2-3 tane tus verip O.C yapmak istiyorsan buna bas, yok 5GHz istiyorsan suna bas gibi vaadlerde bulunmuyor. Yanlis hatirlamiyorsam 6-7 adet farkli O.C ayari var ve tikladiginda aktiflesiyor. Bunlarin cogu senin kullanim amacina gore programlanmia durumda. Bilgisayara gecince ayrintili yazarim :)

Lakin Hero konusuna takildiysan ayni kafadayiz, bence de Hero modeli Gigabyte'dan ustun. Ama aradaki fiyat farki bence fazla ve Gigabyte yine one geciyor bu secimde de.

Gelelim sogutmaya. Bilgisayarda ne is yapacaksin ki sivi sogutma dusundun? En saglam markalardan olan Noctua hava sogutmalarina yonel. Olmadi Hyper 212X al. Sivi sogutma ihtiyac degil, arzulari karsilamadan ibaret. Aralarinda cok fark yok.

PSU konusunda hemfikirim seninle, EVGA deneyimi yasaman lazim. Isinin en iyisini yapiyorlar her konuda.
Fanboylukla alakası yok.
Gelen geçen çift bios 8 gerçek faz diyor artık sıktı başka bir şey söylensin.
Msi'derken gaming 5 alsın demedim. Mpower gibi modellere yönelebilir veya Asus Rog serisi bir ürün seçebilir.
 
4690K gibi islemciden ne vaad ediyorsunuz da Mpower dusunebiliyorsunuz peki? 4670K veya 4770K'da bulunan O.C potansiyeli bu islemcilerde yok (4690K, 4790K), o yuzden Mpower gibi modellere abanmaya falan da gerek yok.

Ayrica O.C potansiyelini ve gucunu en iyi saglayan modeller Gigabyte'dan cikuyor ve %90 oraninda O.C potansiyeli vaad ediliyor. Render ve oyun testlerinde Z97X-Gaming 5'in tek rakibi ASUS Z97 PRO GAMER modelidir.
 
@Silinen üye neden ben 980 alma imkanım varken 970 alayım ki? Bunu anlamıyorum. Forumda kim 980 dese , yok o yaramaz, 970 al diyorlar. 2400Mhz için CL10 ideal değer. Men o TridentX i alsam, 2400 değil, 1600de çalıştırsam CL8 bile olur :) Ali Güngörün cevabı da benim sorumun cevabı değil. Aradığımı bulamadım o cevapta. İncelemeyi de yayınlandığı gün izlemişdim.

@Silinen üye vakit ayırdığınız için sağolun hocam. Win 8.1 DreamSpark konusunda da baya bi yardım etmişdiniz bana. 4 farklı bios stili aceba bana bu stillerin resimlerinin olduğu bir link atabilir misiniz? Bulamadım çünkü (n). Ben 4690k mı OC manyağı yapmak istediğimden dolayı oraya bi MSI seçeneği koymadım zaten. Gaming modelleri benlik değil, Mpower in de rengi bana hitab etmiyor. Vatandan almıyorum, alacağım yerde Z97X Gaming 5 le Hero fiyat farkı 47 euro. Noctua evet H110 dan 20 euro gibi ucuz (Noctua DH N14). Ama ram slotlarının üstünü kapaması, kasa da fazla yer tutması beni hiç açmadı :kararsız:. 212 X alacağım yerde yok Evo modeli var. Farkları nedir? Açıkcası hiç 4790k için can atmıyorum. 4Ghz gelen bi CPU yu nereye kadar zorlaya biliriz ki? 4690k ile 4770k arasındakı 70 euroluk farkı ödeyip 4770k almamı önerir misiniz hocam?

@Silinen üye Mpower in de rengi benlik değil. Yoksa iyi anakart.
 
Ben sana Noctua DH N14 al demiyorum ki :) O biraz fazla kaplıyor, evet. O zaman Cooler Master TPC-812 veyahut Hyper 212X yönelebilirsin.

Ayrıca ben 4770K taraftarıyım, belirteyim. Eğer farkı ödeyeceksen alabilirsin.

Sağ üstte gördüğün gibi üç adet farklı BIOS stili varmış, dört değil :p
Bu ilk BIOS resmimiz, gayet düzgün duruyor.

Z97X-G5-bios1b.png


Üstteki fotoğrafta "HD" simgesi ile görünen en düzgün şekilde sekmeden sekmeye ayrılan BIOS görünüşü bu :)

Z97X-G5-bios3b.png


Ve şimdi de sırada Gigabyte EasyTune var. Bu muhteşem yazılım sana 6 tane frekans değeri sunuyor. Sen kullanımına ve O.C amacına göre bu seçeneklerden birini seçip yoluna devam ediyorsun. Ayrıca bir alt sekmede de daha gelişmiş O.C seçeneği sunuluyor :)
İşte Gigabyte seçmek için bir muhteşem neden daha! :)

gigabyte-easytune-1.png


@Silinen üye, arkadaşımıza Evga'nın Z97 FTW ve Stinger modellerini önermeme sebebiniz fiyatı mı? Başka bir sebebi var mı? Gigabyte daha mı iyi bu konuda Evga'dan?
EVGA pahalı be hocam :)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ben sana Noctua DH N14 al demiyorum ki :) O biraz fazla kaplıyor, evet. O zaman Cooler Master TPC-812 veyahut Hyper 212X yönelebilirsin.

Ayrıca ben 4770K taraftarıyım, belirteyim. Eğer farkı ödeyeceksen alabilirsin.

Sağ üstte gördüğün gibi üç adet farklı BIOS stili varmış, dört değil :p
Resimlerini ben de bulamadım lakin en gelişmiş BIOS stillerinden biri Gigabyte'da mevcut.

Eki Görüntüle 52951

İşte en düzgün şekilde sekmeden sekmeye ayrılan BIOS görünüşü bu :)

Eki Görüntüle 52953

Ve şimdi de sırada Gigabyte EasyTune var. Bu muhteşem yazılım sana 6 tane frekans değeri sunuyor. Sen kullanımına ve O.C amacına göre bu seçeneklerden birini seçip yoluna devam ediyorsun. Ayrıca bir alt sekmede de daha gelişmiş O.C seçeneği sunuluyor :)
İşte Gigabyte seçmek için bir muhteşem neden daha! :)

Eki Görüntüle 52952


EVGA pahalı be hocam :)
Gigabyte hakkındaki önyargılarımı yıkmama yardımcı oldun, teşekkürler :)
 
@Silinen üye alacağım yerde Cooler Master den önerdiğiniz modeller yok hocam malesef. 212 Evo ve 412 var biraz üst modellerden. Noctua dan hangi fanı önerirsiniz ? Ve ya şöyle diyeyim, sıvı soğutmaya nedne böyle ön yargılısınız ? Ve şunu da söyleye bilir misiniz: Asus Maximus VII Hero alırsam kazancım ne olacak?

@Silinen üye hocam Gigabyte söylüyoruz burda Wibtek değil :ROFL:.
 
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı