Valorant ping normal ama gecikme (lag) oluyor.

bloodyxTR

Centipat
Katılım
27 Temmuz 2020
Mesajlar
111
Merhaba.

Valorant oyununda çok nadir de olsa bazen gecikme(lag) oluyor. Örneğin scope açıyorum öyle kalıyor ve birkaç saniye sonra düzeliyor. O esnada ilerleyemiyorum veya ateş vs. edemiyorum.

Bu olayın olduğu sırada ping tamamen normal ve sağ üstte herhangi bir FPS veya "Ağ Sorunu" hatası ile karşılaşmıyorum. Tamamen her şeyin normal olduğu bir anda bu gerçekleşiyor.

Packet loss mu var acaba diyerek araştırma yaptığımda da bu durumun paket kaybı olmadığını tespit ettim. Çünkü paket kaybı videolarına baktığımda karakterler bi anda ışınlanma yapıyordu ancak bende öyle bir durum da mevcut değil. Bi anda lag oluşuyor ve sonra düzeliyor. Bazen haftalarca olmuyor bazen ise birkaç günde bir tekrar ortaya çıkıyor.

Daha önce bir kez de League of Legends oyununda başıma gelmişti. Ondan sonra hiç olmamıştı.

İnternetim Türk Telekom'un fiber interneti. Kablo ile bağlanıyorum ve ortalama 150 FPS alıyorum. Ping değerim de ortalama 25 civarında.

Böyle bir durum sizde de var mı? Oyunla mı alakalı acaba?
Oynadığım arkadaşlarıma sorduğum zaman onlardan bazıları olduğunu söylüyor bazıları ise olmadığını söylüyor.
 
Paket kaybı olmadığından emin misiniz?

Eminim üstad. Valorant'ın paket kaybı videolarını araştırdım. Paket kaybım olsaydı zaten büyük ihtimalle bu durum internetimden kaynaklı olurdu ve diğer oyunlarda da gerçekleşirdi. 2-3 gündür diğer FPS oyunlarını oynuyorum denemek amacıyla. Hiçbir şekilde bir lag ile karşılaşmadım.

Valorantta da pek karşılaşmıyorum ama örneğin birkaç oyunda bir takılarak ilerleme ve laglanma oluyor. Lag esnasında diğer oyunculara bakıyorum herkes normal ilerliyor. Paket kaybı olsa onlarda veya rakibimde ışınlanma olurdu.

Sebebini hala anlayamadım.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı