Kripto para ile ödeme işlemleri yasaklandı!

Öncelikle bazılarının kafasına takılmış TW'da burada hemen cevaplayayım. Kripto para ile alışveriş yasağı geldi, yani alım satım yaparak kara geçebilirsiniz hala.

Allahtan yurtdışı banka hesabım var, ne saçma ne alakasız bir karar amacı ne çözemedim tam. Düzgün bir altyapı hazırlanıp halihazırda Avrupa'da birinci oluğumuz bu sektörde çok çok iyi şeylere imza atabilirdik. Bu adamlar hala yasak peşinde nasıl bir mantık nasıl bir akıl tutulması bu aklım almıyor...

İşlerine ne gelmiyorsa yasak getiriyorlar. Paypal yasak zamanında TW YT yasaktı Viki yasak Booking yasak ulan p*rn izlemek istiyorsun ona bile yasak getirdiler ülkede... 2023'de olması gereken olsun artık.
 
Ben Amerika ve diğer Avrupa ülkelerinde olduğu gibi kripto ile alışveriş yapmak istiyorum mesela. Serbest piyasa. Neden müdahale ediyorsun? Satıcı hem kripto ile ödeme alıp hem de vergisini veriyorsa sorun görünmüyor. Kaldı ki kripto ile ödeme alan iş yerlerinin büyük bir kısmı da anlık fiyatına göre vergisini ödüyor. Hükümetin aldığı her kararı sorgusuz sualsiz savunmak için bin takla atıyorsunuz.

Adalet mülkün temelidir. Kripto para kullanmayanlar eşek mi daha çok vergi ile boğuşacaklar? Hükümetin aldığı karar mahalle esnafını koruyor ise, savunurum tabi.
 
İroni diyorsundur inşallah.

Kardeşim benim ironi mironi yaptığım yok, yapsam en sona ünlem koyarım. İroni yaptığımı bir o şekilde görürsün anca, bu tarz konularda göremezsin. Böyle kripto para alayım da zengin olayım vs. kafasında olanlar için dedim bunu. Bir yeteneğin olmadan zengin olmaya çalışacağına otur, adam gibi çalış, bir şey ile uğraş ki hem kendine katkın olsun hem de ülkeye.

Sevmediğiniz bir şey söylenilince ironi mi yaptı oluyor ne mantıksız saçma bir düşüncedir bu. Çıkın şu düşünceden.
 
Dünyada'da vergilendirilecek ve bazı yasaklar gelecek eninde sonunda. Geçmiş kazançlar için maliye şirket kurmanızı bile isteyecek. Geriye dönük cezalar gelebilir. Aynı şekilde ADSENSE'de olduğu gibi. Bu işi yapanlar bunlara hazırlıklı olmalı. Son olarak kişisel öngörümdür.
 
Kardeşim benim ironi mironi yaptığım yok, yapsam en sona ünlem koyarım. İroni yaptığmı bir o şekilde görürsün anca, bu tarz konularda göremezsin. Böyle kripto para alayım da zengin olayım vs. kafasında olanlar için dedim bunu. Bir yeteneğin olmadan zengin olmaya çalışacağına otur, adam gibi çalış, bir şey ile uğraş ki hem kendine katkın olsun hem de ülkeye.
Haklısın.
 
Arkadaşlar kısaca vergi sistemi geliyor, aynı yayıncılıkta donate almak için şirket açmak gerektiği için bunda da şirket açmak gerecek muhtemelen. Yani mining bayağı bir azalacak gibi duruyor.
 
Yalnız dijital para hani teknoleji hangi yeni çağ hani varya bunlardan uzaklaşiyoruz malum kişilerden dolayı.

Yasal bir çerçevede düzenlenir, tüm dünya kripto paraya tam anlamıyla adapte olursa bunlar da değişir.
Adalet adalet diye yırtınıyoruz. Ama kimse aslında adalet istemiyor, herkes nasıl kendi çıkarına gelir ise öyle bağırıyor.
Geçiş sürecinde bu gibi düzenlemeler toplumun her kesimine karşı eşitlik sağlamak adına olumlu bence.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı