- Katılım
- 19 Ekim 2020
- Mesajlar
- 2.455
- Çözümler
- 2
Yanlışlıkla parmağım ağızıma girdi. Ağıza parmak girmesi orucu bozar mı?
Eğer elinde bir şey varsa ve elindeki şeyi yutarsan bozulabilir ama parmağım dudağıma değdi, hayda oruç gitti gibi bir durum yok.
Yanlışlıkla parmağım ağızıma girdi. Ağıza parmak girmesi orucu bozar mı?
Bir şey olmaz hocam.Parmak sokmak dediğim, parmağımın dilime değmesi anlamında dedim. Fakat, aynı mantık olduğu için böyle açtım.
Bile isteyerek yapmadıysanız, sorun olmaz. Ama bilerek elinizi gidip dilinize değdirmeyin. Tuz ve birçok mineral olabiliyor. Bilerek yapmadığınız takdir de sorun olmaz.
Parmak dediğiniz tırnak veyahut parmak eti ise yuttuysan bozar. Bildiğimiz parmak ise üstünde sıvı yada yiyecek kalıntısı yoksa değmesi bozmaz, varsa yutup yutmadığınıza bağlı olarak değişiyor.Yanlışlıkla parmağım ağızıma girdi. Ağıza parmak girmesi orucu bozar mı?
Nefsi tatmin gerçekleşmişse oruç sıkıntıya girebilir. Allah affetsin.
Yanlışlıkla parmağım ağızıma girdi. Ağıza parmak girmesi orucu bozar mı?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.