Linux İle Tanışma Hikayeniz

Technopat Ubuntu Dual-Boot rehberi hazırlamıştı, oradan.
Her türden şey var burada. En güzeli :)
1998'de abim üniversitede bilgisayar mühendisliği okuyordu bende evine takılmaya gitmiştim. Bilgisayarıma Mandrake Linux kurmuştu o zaman tanıştım. İlerleyen yıllarda teknik servis olarak çalışırken data kurtarma gibi işlerde kullandım Linux'u ta ki 2005'te Windows'dan bunaldığımı hissedene kadar. O günden beri ana sistemim olarak Linux kullanıyorum.
Çok iyi başlangıç. Gentoo mu kullanıyorsunuz ?
 
Uzun zamandır ilgi duyuyordum bir iki kere sanal makineye yükleyerek deneme şansım olmuştu ama en sonunda kendi bilgisayarıma yükleyecek cesareti bulup yükledim.
1618945670006.png
 
Uzun zamandır ilgi duyuyordum bir iki kere sanal makineye yükleyerek deneme şansım olmuştu ama en sonunda kendi bilgisayarıma yükleyecek cesareti bulup yükledim.
Eki Görüntüle 984333
Linux için de biraz atılgan ve cesaretli olmak lazım. Kalıpları kırmak zor oluyor :)
Bu arada Linux Mint ASCII art'ı hangi komutla yaptınız ?
 
İlk önce ben başlayayım. Ben yanlış hatırlamıyorsam bu bilgisayar ile yaklaşık 11-12 yaşlarımda Ubuntu indirerek başladım. Tabi bilgisyarım yavaş ve eski kaldığından dolayı çok verimli bir tecrübe alamamıştım. Sanırım 2 yıl önce bu dünyaya geri döndüm ve şunu anlatabilirim ki iyi ki dönmüşüm. Çok hoşlanmadığım işletim sistemi kurulumda (Anaconda) öbür arayüzlü yükleyicilere (Calamares gibi) göre bir tık zor olmasından ve dnfdragora ile iyi anlaşamadığımdan Fedora, VM'de bir anda yavaşlama gördüğümden ve GNOME arayüzü gördüğümde içime daralma gelmesinden Ubuntu'dur. Şu an Manjaro'yu Windows ile dual boot kullanıyorum ve Windows'un yüzüne bakmıyorum. Sizlerinkini de alabilir miyiz ? Özellikle @cengover_ekin ile @Dengesiz Kokarca 'nın hikayesini çok merak ediyorum :)Eki Görüntüle 984227
Bu da masaüstü düzenim. Siz de gönderir misniz ?
Yıl 2015. Windows 10 çıkmış, ben de her Windows sürümü gibi çok heyecanlıyım. Technical preview çıktığı anda kuruyorum. Kurduğum zaman görmeniz lazım ne kadar kastığını, arayüzü de hiç sevmemiştim. Hızlıca Windows 7 ye geri dönüp alternatif ararken buldum Linux'u. Ubuntu 16.04 ile başlamıştım yanlış hatırlamıyorsam, Unity'nin arayüzü çok güzel geliyordu. Sonra Unity'i öldürdüklerinde bende Ubuntu'dan nefret etmeye başladım. Oradan buralara kadar geldik 😀.
1618945842265.png


Bu da masaüstü düzenim.
 
Kesinlikle. Linux hayranlarının çok yardımı olurdu. Sanırım güvenlik konusundan dolayı.
Açık olsa güvenlik konusunda da gelişebilirdi. Ben kurumların paylaşmamayı sevmemesinden ötürü olduğunu düşünüyorum. Bu benim dışarıdan düşüncemi tabii ki. Bu kurumlar hakkında daha fazla bilgisi olan varsa ve yanıtlarsa güzel olur.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı