İşlemciyi yormalı mıyım?

Hermitus

Hectopat
Katılım
2 Mart 2021
Mesajlar
1.613
Makaleler
3
Çözümler
4
Arkadaşımla konuşurken laptopu genelde pil tasarrufu veya dengelide kullandığımı söyledim (bu modlarda kullanma sebebim yüksek performans moduyla aralarında çok az FPS miktarı olması ve 10 derece sıcaklık farkı olması) arkadaşım ise bunun yanlış olduğunu işlemciyi tam olarak kullanmamanın zararlı olacağını söyledi. Bu bana mantıklı gelmedi sizce ne yapmalıyım? Mesela GTA 5'te dengeli modda 70 FPS alıyorum ve sıcaklıklar 65-70 civarında bunu y. Performansa çekince FPS'ler 75 civarına çıkıyor fakat dereceler de 80'i görüyor. Zaten V-Sync açık oynuyorum. Sizce gerekli mi bu şekilde işlemciyi tam olarak kullanmak?
 
Arkadaşımla konuşurken laptopu genelde pil tasarrufu veya dengelide kullandığımı söyledim (bu modlarda kullanma sebebim yüksek performans moduyla aralarında çok az FPS miktarı olması ve 10 derece sıcaklık farkı olması) arkadaşım ise bunun yanlış olduğunu işlemciyi tam olarak kullanmamanın zararlı olacağını söyledi. Bu bana mantıklı gelmedi sizce ne yapmalıyım? Mesela GTA 5'te dengeli modda 70 FPS alıyorum ve sıcaklıklar 65-70 civarında bunu y. Performansa çekince FPS'ler 75 civarına çıkıyor fakat dereceler de 80'i görüyor. Zaten V-Sync açık oynuyorum. Sizce gerekli mi bu şekilde işlemciyi tam olarak kullanmak? Dedi ki laptopların olması gereken sıcaklıkları 70-80 civarlarındaymış.
Bir daha ondan tavsiye alma sallamış.
 
Laptopta 95 dereceden sonra ciddi şekilde sorun başlar.
Ayrıca işlemci %100 kullanılırsa sağlıklı çalışır herhangi bir donanıma zarar gelmez.
Laptoplarda oyun oynarken fişe takılı olarak kullanmanızı öneririm.
 
Bir daha ondan tavsiye alma sallamış.

Hocam vallahi ben de onun yalancısıyım dedim hiç mantıklı değil diye ama tutturdu böyle diye.
Zararı olmaz da fazladan 3 4 FPS almak için işlemciyi yormaya, sıcaklık arttırmaya ve elektrik çekmeye gerek var mı? Dengeli iyidir. Normal kullanımda da tasarruf.
En iyisini yapıyorsunuz.

Teşekkür ederim. Katılıyorum birkaç FPS için değmez cidden.
İşlemciler zaten zorlanmak için yüksek yüke sokulmak için tasarlanmıştır. Diğer bilgisayar parçaları gibi. Hiçbir şey olmaz. Zaten zorlamıyorsan niye aldın ki? Tatile çıkartmak için mi?

Hocam offline oyunlarda 60 FPS yeterli bence neden 100 alayım ki ekran 144 fakat ben 60 FPS sabit oynuyorum buna rağmen neden zorlayayayım?
 

Geri
Yukarı