NVIDIA optimus kapatılabilir mi?

Optimus kapatamazsın ama Asuslarda Readon driver içerisinde Boost ayarı var o kısmı açabilirsin.Mux da olmaz çünkü Mux anakartda swich olması lazım.İleride hack yapıp eklerlerse o kısmı bilemem.
Hocam bize hiç demiyorsunuz bunları haha :D Siz deneyip FPS artışı gördünüz mü bu ayarla.
 
Dün 75 Hz monitöre HDMI üzerinde direk çıkış aldım. Sonuçlar mükemmel. Direk ekran kartından görüntüyü çekiyor FPS artışı meydana geldi. Bununla beraber 95 derecelere kadar ısınan işlemcim 85 dereceyi görmedi. External Monitör işi gerçekten de optimus belasından kurtarmanın yanında Laptopun daha sakin ve performansla çalışmasını sağladı. Büyük ekran da cabası:)
 
Her notebukta kapatamazsın. Mux switch özelliği olması lazım. Aldın makinayı araştır öle al. Çünkü bunu yazmazlar olsada olmasada.
 
Dual channel RAM takarak ekran kartınızın çoğu oyunda yük altına gimesini sağlamak dışında hayır, Razer laptoplar dışında bu özelliği sunan firma görmedim. Harici bir monitör alabilirsiniz o da bir çözüm olabilir.

2 tane 8 GB RAM takılı aynı model laptop ekranınıda kullanmıyorum sürekli kapalı harici monitör kullanıyorum HDMI ile bağlı bu optimus özelliği kapalımı oluyor yani bende.
 

Dosya Ekleri

  • technopat.png
    technopat.png
    87,6 KB · Görüntüleme: 141

Geri
Yukarı