C# veri tabanındaki nesne projede nasıl tanımlanmalı?

Bilal58

Femtopat
Katılım
6 Şubat 2021
Mesajlar
55
Yer
Sivas, Türkiye
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Merhaba arkadaşlar. Ben son 3 4 ayda kendimi C#'da geliştiriyorum ve şu an yavaştan SQL ve Access gibi veri tabanlarında işlem yapabiliyorum. Öncelikle özür dilerim yazılım bilen arkadaşlardan çünkü kendimi tam ifade edemeyebilirim. Şimdi ben veri tabanında bir değişken tanımladım mesela name olsun şimdi ben bunu projede kullanırken şöyle tanımlarım.

Kod:
public string Name { get; set;}

Ama bazı eğitim videolarında şöyle tanımlıyorlar.

Kod:
public static string Name;

Bu ikisi arasında bir fark olduğunu biliyorum ama tam emin değilim ilk başta yazdığım daha güvenli olması lazım, değil mi?
Cevaplarsanız çok sevinirim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Statik degişen kullanılır mı ki? Statik degişken nesneye degil class'a özgü degil midir? İsim özelligide class'a degil nesneye özgüdür. Bu yüzden static kullanmak bence yanlış. Ama mesela veritabanındaki ilgili tabloda toplam kaç kayıt oldugu tutmak istersen olur. Çünkü bu her nesne için aynıdır. Çünkü class'a özgü bir özelliktir.
Bende ilk örnek gibi tanımlıyorum.
 
Statik degişen kullanılır mı ki? Statik degişken nesneye degil Class'a özgü degil midir? İsim özelligide Class'a degil nesneye özgüdür. Bu yüzden static kullanmak bence yanlış. Ama mesela veritabanındaki ilgili tabloda toplam kaç kayıt oldugu tutmak istersen olur. Çünkü bu her nesne için aynıdır. Çünkü Class'a özgü bir özelliktir.
Bende ilk örnek gibi tanımlıyorum.

Teşekkürler ben şu ana kadar hiç alttaki gibi tanımlamadım statik olarak dediğine katılıyorum zaten aşağıdaki eğitim videosundaki tanımdı ama yine de aradaki farkı anlamadım.
 
Teşekkürler ben şu ana kadar hiç alttaki gibi tanımlamadım statik olarak dediğine katılıyorum zaten aşağıdaki eğitim videosundaki tanımdı ama yine de aradaki farkı anlamadım.
Statik Sınıf üzerinden ulaşılır. Mesela statik olmayan değerlere Sınıf üzerinden erişemezsin. Fakat statik olursa erişebilirsin. örneğin;
[CODE lang="csharp" title="Static"]class Test{
public static int value;
public int value2;
}
static void Main() {
Test test = new Test();

test.value = 5; // hata üretir. Çünkü value degişkeni static olarak tanımlı.
test.value2 = 4; //Hata Üretmez.

Test.value2 = 1; //Hata üretir. Çünkü value2 degişkeni static olarak tanımlı değil.
Test.value = 5; //Hata üretmez.
}[/CODE]
 

Yeni konular

Geri
Yukarı