Amd fx 6100 Overclock

BrotherTwo

Hectopat
Katılım
13 Mayıs 2014
Mesajlar
38
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
İlk önce herkese merhaba arkadaşlar. Geçenler de sipariş verdiğim hyper 212 evo soğutucusunun montajını bu gün yaptım ve işlemcinin stok değerlerinden (3.3 ghz) 4.0 ghz değerine getirdim. Sıcaklıklar aşağıda yazdığım gibidir.

Boşta 12 derece
Yükte 37 derece

Benim sorum voltaj vermeden 4.0 ghz ye kadar voltaj vermeden getirdim. Ancak bana yetersiz geliyor. Günümüz oyunlarında fx8350 ancak ultrada götürebiliyor. Kullandığım ekran kartıda yüksek bir kart olunca işlemci dar boğazı yaşanıyor. İdare etmek amaçlı bu işlemciyi nereye kadar götürebilirim sınırları nelerdir. İşlemcinin ömrü 5-6 ay idare etse yeterlidir benim için o yüzden ömrünün kısalması pek gözümü korkutmuyor. Voltaj vermeden nereye kadar götürebilirim ? Voltaj vermem gereken yerde nereye kadar overclock etmeliyim. Kıdem kıdem yapmaktan çekiniyorum açıkcası uç noktayı bulmak istemiyorum fx8350 yakın bir performans yakalasam bile yeterli olacaktır. En azından şu işlemci dar boğaz yapmayı kesene kadar.

Cevap veren herkese şimdiden teşekkürler.
 
Yükte ki sıcaklık bir hayli düşük. Voltaj hakkında net birşey söylemek zor. 1.320 ise voltaj 1.330 yapın frekans arttırın. Bilgisayarın stabil olmadıgı durumlarda voltajı 1.340, 1350 olarak yavaş yavaş arttırabilirsiniz. 1.470V aşmamanızı tavsiye ediyorum.
 
Cevabınız için teşekkür ediyorum. Öyle pek fazla overlock yapma niyetinde değilim zaten. İntel işlemciye geçmek için gün sayıyorum ancak elimdeki işlemciyide tam performans kullanmak istiyorum şimdilik fx8350 kademesine getirebilirsem yada yaklaştırabilir sem yeterli olacaktır. Cevabınız için tekrar teşekkürler.
 
OC işlemine başlamadan önce öncelikle şunu iyice idrak edin hocam o işlemci mimarisi geregi, GHZ degeri ne olursa olsun bir FX8350 etmez malesef.
 
OC işlemine başlamadan önce öncelikle şunu iyice idrak edin hocam o işlemci mimarisi geregi, GHZ degeri ne olursa olsun bir FX8350 etmez malesef.
Evet bunu biliyorum zaten fx8350 performansı beklemiyorum ona yakın bir performans bekliyorum yani en azından ekran kartımın dar boğaz olmamasını bekliyorum. İşlemci yüzünden 30 40 fps kaybediyorum şuanda. 4.5 Değerine geldim stabil olarak çalışıyor sistem yükte 55 derece ısınıyor. Yaklaşık 20 dk boyunca stress testine soktum. 40 Fps olan oyunlarda 50 55 fps değerine çıkıyor. Dar boğaz feci şekilde kendini hissetiriyor halen daha. Devam etmelimiyim etmemelimiyim bilemiyorum. 5-6 ay idare ettikten sonra i7 serisine geçerek bu dertten kurtulmanın yoluna bakıcaz artık.
 
İ5 den ziyada bugün İ5 serisinin en düşük modeli olan 4440 modeline geçseniz bile darbogaz ortadan kalkacaktır. Ekran kartınız nedir bu arada ? 4.7GHZ seviyesine kadar devam edebilirsiniz. İlerisine gitmeyin. Ama şunuda belirtmekte fayda var her işlemcinin OC kapasitesi farklıdır.
 
Gtx 970 kullanıyorum. 4.7 GHz ye kadar geldim 20 30 fps artış oldu işlemci kullanımı hafifledi. Zaman zaman tabi yine yetmediği oluyor ama fx6100 bir işemci dahasını beklememek lazım.
 
Sıcaklık değerleri çok düşük. Prime 95 ile test edin. Eğer yine böyle ise biraz daha zorlayabilirsiniz. Zaten İntel'e geçeceğinizden dolayı yine OC yaparım. Hafif hafif ilerlerseniz 4.7'ye kadar çıkarabilirsiniz. Tabi ki her işlemcinin bir kapasitesi var. Kullandığınız anakartın OC'ye uyumluluğu var. Soğutma bileşeninin bir etkisi var. Her OC denemenizde işkence testi yapın ve değerleri kontrol edin.
 
Şuanda 4.7 değerinde. 30 Dakikalık bir stres testi yaptım ve sıcaklık 57 derecede kalıyor. İşlemci açıkcası beni çok şaşırttı 3.3 ghz den 4.7 ye çıkması beni gerçekten şaşırttı. Gözlü görülür bir performans artışı var. 20 25 30 fps gerçekten az bir oran değil. 5.0 Ghz yapmaya çalıştım 20 dakika test sonucunda 68 dereceye gelince huylanıp kapatarak tekrar 4.7 ye çektim işlemcinin kaç derecede zarar gördüğünü bilmiyorum ama 6100 için kimisi 70 derece üstü sakat kimisi 80 e kadar yolu var demiş kesin bir cevap bulamadım o yüzden birazcık huylandım. 5.0 ghz de fps 30 35 oranında artıyor darboğaz bu sefer 1-2 oyun harici hiç olmadı. Ama 68 derece az bir sıcaklık değil heleki amd olunca insan biraz huylanıyor.
 
Öncelikle FX serisinin en düşük seviye işlemcisi bile günümüz oyunlarını Ultra ayarlarda oynatmaya yetecek ekran kartlarına darboğaz oluşturmayacak seviyedeler.
Ancak bu daha iyi bir işlemci ile %10 daha yüksek FPS alamayacağımız anlamına da gelmez.

Sana aşağıdaki rehberi incelemeni tavsiye ediyorum. Soğutucun da bu iş için uygun.
Ayarlamaları birebir aynı olarak uygulayabilirsin.
FX 4100 Overclock Rehberi | Technopat Sosyal

4,4GHZ değerine 1,43 çekirdek voltajı ve 1,31NB voltajı ile tahmin ediyorum ki stabil bir biçimde çıkabilirsin.
Ayarlamalardan sonra stabilitenin sağlandığından emin olmak için testlerini de yapacaksın.
Linkini attığım rehber tüm sorularının yanıtını verecektir.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı