HV-KB432L klavye incelemesi

Herkese merhabalar. Bugün, yaklaşık 2 hafta önce aldığım Gamenote HV-KB432L model klavyeyi inceleyeceğiz.

Kutu içeriği:

images-600x800 (2).jpg


Kutu içeriğinden klavyenin kendisi, bilek desteği, garantisi ve kullanım kılavuzu bulunmakta. Ben burada bir tuş çıkarma aparatı göremedim. Olsaymış çok daha iyi olurmuş.

Malzeme kalitesi:

havit-hv-kb432l-rgb-mehanicka-tipkovnica-slika-119600813.jpg


Malzeme kalitesi olarak sert bir plastik kullanılmış. Bükülme, çıtırdama gibi sıkıntılarla karşı karşıya kalmazsınız.
Not: Bu görselde enter küçük gibi gözüküyor ama büyük enterle birlikte gelmekte. Neden burada küçük enter var anlamış değilim doğrusu.

Switch'ler ve tuşlar:
Öncelikle şunu belirtmek isterim ki Türkçe dil desteği yok. Bu bence bu büyük bir eksi. Tabi baskı yöntemiyle Türkçe harfler var ama karanlıkta belli olmuyorlar. Tuş yönünde bence bunun dışında gayet iyi.

Switch kısmına gelirsek; content Blue Switch kullanılmakta. Zaten çoğu klavyede bu Switch'i görmekteyiz. Bunlar çok kaliteli Switch'ler. Ama gerçekten çok sesli ve ben bu sesten oldukça rahatsız oluyorum. Tabi bu kişiden kişiye değişen bir olay. Zevkler ve renkler tartışılmaz.

Bilek desteği:
Gerçekten çok kullanışlı bir bilek desteği var. Çıkarıp takmak biraz uğraştırıcı bir iş olsa da ben bilek desteğini sürekli takılı olarak kullanan biri olduğum için beni çok etkilemedi. Siz bu klavyeyi alacaksanız bunu da hesaba katmanızda yarar var. Ama fiyatına göre bilek desteği gerçekten de mükemmel.

RGB:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Üsteki videodan RGB modlarına bakabilirsiniz. Açıkçası beni çok tatmin etti. Bu videoda belirtilmemiş ama 5 tane kendinize özel renk deseni ayarlayabiliyorsunuz. Bu renk desenlerinde istediğiniz tuşun ışığını isterseniz yakabilir, isterseniz kapatabilirsiniz; istediğiniz tuşun rengini değiştirebilirsiniz. Size kalmış.

Yazılım:
Bu klavye için herhangi bir yazılım desteği bulunmuyor. Bence bu büyük bir eksi. Dandik de olsa bir yazılım beklerdim. Ama yok. Bence bu klavyenin en kötü yanlarından bir tanesi.

Deneyimlerim:
Ben bu klavyeyi kullanırken bir kez çay döktüm. Alt, fn ve Fn'nin yanında bulunan adını bilmediğim değişik tuşun tarafına çay döküldü. O günden beri alt tuşunda ufak takılmalar yaşıyorum. Tuşa bastığımda tuş takılıyor. Bir de fn tuşunun ışık şiddetinde azalma var. Eskisinden daha sönük yanıyor. Ama bu tuşların algılamasıyla ilgili hiçbir problem yok. Hala taş gibiler.

Alınır mı, alınmaz mı:
Bence F/P anlamında mükemmel bir klavye. Fiyatını sonuna kadar hak ediyor. Tekrar klavye alacak olsaydım bu klavyeyi alırdım. Beni gerçekten çok memnun etti. Almak isteyenlere de linki: https://www.akakce.com/klavye/en-uc...blolu-mekanik-oyuncu-si-fiyati,929485746.html.

Bugün size HV-KB432L model klavyeyi incelemeye çalıştım. Bu benim ilk incelemem olduğu için eksikler olabilir. Bir hatam, kusurum varsa affola. Bu klavyeyi almak isteyenlere yardımcı olduysam ne mutlu bana.

Not: Üşengeç olduğum için resimler ve video internetten alınmıştır.
 
Son düzenleme:
Klavyenin şu anki en ucuz tam boy Türkçe gerçek RGB mekanik klavye olduğunu unutmayın. Fiyatına göre kesinlikle alınır. Bende kullanıyorum memnunum, bu arada switch'leri outemu değil, content.
Not: Klavye içinden tuş çıkarma aparatı geliyor. Ben Gamegaraj üzerinden aldım, geldi.
 
Klavyenin şu anki en ucuz tam boy Türkçe gerçek RGB mekanik klavye olduğunu unutmayın. Fiyatına göre kesinlikle alınır. Bende kullanıyorum memnunum, bu arada switch'leri outemu değil, content.
Ben internette araştırdığımda outemu olarak yazıyordu. Uyarınız için teşekkürler. Değiştiririm şimdi onu.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı