En iyi futbolcu kim?

Messi mi, Ronaldo mu tartışması çok mantıksız. Çünkü tartışmasız Messi günümüz futbolunun en iyisidir. Ronaldo ise karakter olarak daha iyidir. Messi çünkü biraz soğuk kalıyor.

Bir tarafta durmadan çalışıp, kas yığını olarak yeteneklerini sergileyen Ronaldo var (işinin hakkını veriyor). Ama diğer tarafta çocukluğundan beri kemik gelişimi bile tam olmayan, Ronaldo'nun sarf ettiği eforu sarf etme ihtiyacı duymayan ve ondan iyi olan Messi var :)

Daha çok emek verince en iyi futbolcu olunmuyor maalesef. Ronaldo'dan da fazla emek veren futbolcular vardır ama isimleri bile duyulmamıştır.

El Classico zaferlerine bakıldığın da, bütün Barcelona galibiyetlerinin arkasındaki tek isim Messi'dir. Oynadığı zamanlar için konuşuyorum. Yani daha çok emek veren Ronaldo bunu başaramadı :)

Ronaldo daha çok bireysel kendi için oynamayı tercih ederken Messi öyle değil. Zaten ne zaman pas ve gol atmasını bildiği için daha iyi. Adamda ego yok. En güzel örnek penaltı vuruşundan Suarez'e attırdığı gol olabilir mesela. Yerinde kim olsa kendi penaltıyı gole çevirirdi. Özellikle Ronaldo hiç düşünmeden gevura vurur gibi topa vururdu :)

Benim için ise en iyi futbolcu Ronaldinho'dur. Günümüz için konuşursakta Messi.
Aşağıya video bırakayım ki, tartışma çıkmadan bitmiş olsun :)

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Hepsinin kendine özel bir oynayışı var. Aslında en iyi futbolcuyu seçmek zor. Bazen iyi oynarlar bazen kötü. Messi'nin çok iyi oynadığını sanmıyorum. Çünkü Barcelona güçlü bir takım ve orada iyi oyuncular var. O daha ön plana çıkıyor. Adam kendi milli takımında bir şey yapamıyor. İyi oyuncularla oynamasa çok bir şey beklenmez Messi'den.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı