Pahalı farelerin özelliği ne?

Khade

Decapat
Katılım
19 Nisan 2020
Mesajlar
301
Çözümler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Millet, benim Mouse'lar hakkında aman aman bir bilgim yok. Sadece birkaç mouse denemişliğim ve biraz araştırma yapmışlığım var. Bilgili olan hocalarıma bir sorum olacak. Neden pahalı mouse? Yani sensörleri ve ağırlıklarının hemen hemen aynı incelikte olmasına rağmen aralarında dağlar kadar fiyat farkı olan mouselar var. Mesela örnek vereyim:
1: Sharkoon Light2-200 Kablolu RGB Optik Oyuncu Mouse Fiyatları ve Özellikleri
2: Cooler Master MM710 Oyuncu Mouse Fiyatları ve Özellikleri
Gördüğünüz gibi mouse tipinden sensörüne-sensöründen ağırlığına her şeyleri aynı sayılır. Ama niye aralarında iki kat fiyat farkı var? Bu bahsettiğime bu iki mouse arasındaki fark üzerinden değil de konu üzerinden cevap verirseniz sevinirim. Teşekkürler
 
Son düzenleyen: Moderatör:
O kadar çok şey var ki inan bana yazmakla bitiremem. Ama şunu bilmelisin ki şu anda piyasada 2000 tl ye bile fare var. Ve bu parayı hak edecek özelliklere sahipler.

Ama 800tl ve üzeri bütçelerde bütün fareler aynı şeyleri yapabiliyor. Geriye kalan özellikler genellikle kablosuz olması modüler olması veya üstünde değerli taş olması gibi lüks diyebileceğimiz şeyler için göz ardı edilebilir.

Ama tam tersi olarak aynı markanın 100 ve 800 tllik bir ürününü karşılaştıracak olursan aralarında dağlar kadar fark vardır. Sadece ihtiyacına göre olanı seçmek durumundasın. Eğer oyunları sadece vakit geçirmek eğlenmek için oynuyorsan +150 tl , rekabeti seviyorsan 500±100 tl ,ciddi bir oyun kariyeri hedefliyorsan 1000±200 tl bütçeli fareler şart.
 
Son düzenleme:
Özellikleri ne kadar da aynı olsa arkasındaki markaya ek ücret ödüyorsunuz, o da size garanti ve destek sürecinde farkını gösterecektir. Logitech gibi bir firmadan almak var, ek gelir olarak oyuncu faresi üreten firmadan almak var.
 

Geri
Yukarı