Red Dead Redemption 2'nin şişirilmiş bir balon olması

Öncelikle şunu söylemek istiyorum, herkesin oyun zevki farklıdır, ben de RDR 2 için tamamen kendi estetik kaygılarımdan bahsedeceğim. Oyunu an itibarıyla bitirdim. Öncelikle oyunun yarattığı görsel şölen, oynanabilirlik, atmosfer, detaylar muazzam. Bu konuda kesinlikle alanının en iyilerinden. Ancak hikâyesi gerçekten kötü. Tamam, her oyun yapımcısı güzel hikâye yapacak diye bir kaide yok ama görevlerin çoğu sıkıcı ve birbirleri ile bağlantılı değil pek. Genelde baskın yaparak soyma üzerine kurulu. İnsanın duygularına hitap eden bir senaryo yok Witcher 3'teki gibi. Görevler sürükleyici değil, daha çok açık dünyada gezme ihtiyacı hissettim ben. Benim için bir oyunu olmazsa olmaz yapan hikâyesidir. Sadece görsellik karın doyurmaz. Öyle olsa kimse 5 yıl öncesine kadarki oyunları oynamaz. Görevlerin yanı sıra müzikleri de berbat. İçinde bulunduğumuz durumlara uyumlu ve bizi etkileyen müzikler yok. Bu konuda asla Call of Duty, Assassin's Creed ve The Witcher etmez. Belki "Oyun çok iyi." dedikleri için ben beklentimi biraz yüksek tuttum ama o kadar da ahım şahım bir oyun değilmiş. Senaryo noktasında The Witcher 3'ün bir DLC'si bile RDR 2'nin komple hikâyesinden kat be kat daha güzel.

Beğenip beğenmemek sizin tercihiniz ama insanların sevdiği oyuna balon demek biraz garip geldi bana.
 
Dostum benim gibi bir herifi bayılta bayılta oynattıysa eğer sorun sendedir bence. Hadi hikayesine laf ettin bir şey demeyeyim de, hadi görevlere laf ettin ona da sorun yok diyelim. Bari müziklere laf etme yani ayıptır.
Ne demek sorun sendedir ya? Bir şey beğenilmediği için ortada sorun mu olması gerekir? Öyleyse bize ne senin bayıla bayıla bu oyunu oynayabilmiş olmandan? Sende de bir sorun vardı da seni bile kendine bağlayabildi yani. Öyle mi?
 
Ne demek sorun sendedir ya? Bir şey beğenilmediği için ortada sorun mu olması gerekir? Öyleyse bize ne senin bayıla bayıla bu oyunu oynayabilmiş olmandan? Sende de bir sorun vardı da seni bile kendine bağlayabildi yani. Öyle mi?

Kardeş, burası insanların düşüncelerini özgür bir şekilde sunduğu yer. Ben sadece düşüncemi sundum. Beğenir, beğenmez beni ilgilendirmez fakat sen o bu herhangi biri bir şey paylaşıyorsa benim de düşüncemi sunma hakkım vardır.
 
Red Dead Redemption 2'nin şişirilmiş balon olmasının sebebi müzikleri ve hikayesi mi? 👀
Aslında oyun çok güzel ancak o kadar çok övüldü ki ben de büyük bir hevesle oynadım ve görevlerdeki tekdüzelik baydı cidden. Oyunda görev yapma isteğim bile gelmiyordu. Zar zor bitirdim. Hikâye benim için çok önemli. Bu eksiklik sebebiyle bu kadar fazla övülen bir oyun için evet ''şişirilmiş balon'' ifadesini kullanmaya imtina etmiyorum.
 
Kesinlikle katılmıyorum. Oyunun harika ötesi hikaye anlatımı ve karakter derinliği tartışmasız en iyi olduğu kısımlardan sadece biri. Arthur Morgan'ın yaşadığını tam anlamıyla hissediyorsunuz. Hatta sadece karakterimizin değil, etrafımızdaki herkesin birşeyler yapmaya çalıştığını hissediyorsunuz. Hiçbir oyunda aynı tadı alamadım. Zaten RDR2 gibi efsane bir oyunu oynadıktan sonra çoğu yeni çıkan açık dünya oyununun mekanikleri gözünüze batmaya başlıyor.
Ayrıca hikayesinden dolayı en çok duygulandığım oyundur kendisi...
 
Aslında oyun çok güzel ancak o kadar çok övüldü ki ben de büyük bir hevesle oynadım ancak görevlerdeki tekdüzelik baydı cidden. Oyunda görev yapma isteğim bile gelmiyordu. Zar zor bitirdim. Hikâye benim için çok önemli. Bu eksiklik sebebiyle bu kadar fazla övülen bir oyun için evet ''şişirilmiş balon'' ifadesini kullanmaya imtina etmiyorum.
Hocam vallahi ben Enis Kirazoğlu'nun bütün övme videolarını izledim. Gazlandım da gazlandım ama oynadığımda o gaz sönmedi. Mesela ben ise Witcher 3'ü beğenemedim. Çünkü yine gazlanmıştım. RDR2'nin oynanışı çok harika. Alıyorum tüfeğimi, bir çatıya çıkıyorum, herkese sıkıyorum. Just Cause 3 hikayesi berbat ama bitirdim çünkü oynanışı çok güzel. Hikayeye pek takmamak lazım bence.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı