Koenigsegg ve Araçları

Hatta Agera'da mıydı Regera'da mıydı hatırlamıyorum ama bu ikisinden birinin test videosunda kapı sağlamlığını ölçüyorlardı çok sert bir şekilde çarpıp kapatarak. İçim gitti o an var ya.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
"One:1" ismi beygir ile ağırlığının aynı olmasından geliyor diye hatırlıyorum. Güzel isimlendirme. :)

Güzel arabaları var.
 
Koenigsegg'in araçlarını ben de seviyorum ama 1000'in üzerinde beygir koyduğun arabayı neden arkadan itiş yaparsın ki? Traction Control var diyecekseniz nereye kadar dayanabilir 1500HP'lik arabaya?
Maksimum son hız için gücün arkadan itilmesi şarttır. Aynı mantık F1 araçlarında da mevcut. Ama arkadan gelen itişin kontrolü viraj alırken moment etkisi sebebiyle çok daha zordur. Zaten arkadan itişli araçların çok daha kolay spin atmalarının sebebi de budur.

Ayrıca AWD gerektirdiği ekstra parçalar ve sebep olduğu ekstra güç kayıpları sebebiyle çok daha verimsiz bir sistem. Virajlarda ise önden itişli veya arkadan itişli herhangi bir araca göre çok daha yüksek bir dönüş çapına sahiptir. Tek avantajı kalkış esnasında 2 yerine 4 tekerin hepsi aracın itişine yardımcı olduğu için patinaj ve ağırlık transferinin gecikmesinin önüne geçer.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı