Asker vs e-sporcu olmak

Kendi seçimin ama e-spor konusunda gerçekten yetenekliysen önünde büyük bir kariyer imkanı var. Daha iyi bir seçim gibi.
 
Bu sizin kendi kararlarınız. Kimsenin demesi ile bir yol seçmeyin. Kendi hayallerinizin peşinden koşun.

Hangi mahallede otuyorsun? Ben de merkez.

Şöyle düşün, E-Sporcu olursan ilerideki mesleğin kesin olmayabilir. Yani bir takıma alınmazsan boşa uğraşmış olursun. Ama asker olursan mesleğin kesindir, bir suçun veya engelin yoksa özel timlere kadar gidebilirsin. Tabii askerde büyük rütbelere erişmek istersen ölümü göze alman gerekir. Bana kalırsa asker ol, büyük rütbelere gitme çünkü maaş ne kadar artsa da ölüm riskinde artıyor. Ayrıca boş zamanın azalıyor. Asker ol, çok büyük rütbelere gitmeden boş zamanında istediğin oyunu vs. şeyi yapabilirsin.

Askerlik hakkında zerre bilgin yok, o yüzden tavsiye vermemelisin.
 
E sporculuğu hayatının sonuna kadar devam ettiremezsin. Kalıcı bir meslek değil yani. Yeni bir oyun çıkınca valorant bir süre sonra hit olmaktan çıkacak ve sıradan bir oyun haline gelecek. Kimse izlemeyecek ve o oyunun e sporu da yapılmayacak. Sen de yeni oyunu o kadar iyi oynayamayacaksın belki de. O zaman yapabileceğin bir iş olmuyor. E sporcu olmak istiyorsan sen bilirsin ama gerçek hayatta kalıcı olan düzgün bir meslekle uğraşmak lazım. Hayat senin hayatın burada 2-3 kişinin lafına göre hareket etme. Sonunda pişman olabilirsin. Ben sadece kendi fikrimi söyledim.
 
Hocam e sporun sonu var ama bir meslek mutlaka lzm bunu kendimden biliyorum oyuna merakım Var ama dijital oyun tasarımını dengelemek istiyorum ama siz bilirsiniz.
 
E-sporcu ol, ileride de zaten neredeyse her e-sporcunun yaptığı gibi yayın açmaya başlarsın yine bir kariyerin olur. Gelecekte işsiz kalırım gibi saçma şeyler düşünme.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı