Asker olmak mantıklı mı?

Eğer potansiyelin olduğunu düşünüyor ve iyi bir mühendislik fakültesinden mezunsan askerlikle bunu biraz harcamış olursun. Askerlik kesinlikle para için yapılacak bir meslek değil ama diyorsan ki ben ortalama bir mühendisim ve iyi özlük haklarım, Türkiye şartlarında fena olmayan bir maaşım olsun tercih edilebilir. Yurt dışına çıkış konusunda da eğer subay olup dil ve akademik kariyerde kendini gösterirsen NATO subayı olarak yurt dışında görev alabilirsin.

Eğer potansiyelin olduğunu düşünüyor ve iyi bir mühendislik fakültesinden mezunsan askerlikle bunu biraz harcamış olursun. Askerlik kesinlikle para için yapılacak bir meslek değil ama diyorsan ki ben ortalama bir mühendisim ve iyi özlük haklarım, Türkiye şartlarında fena olmayan bir maaşım olsun tercih edilebilir. Yurt dışına çıkış konusunda da eğer subay olup dil ve akademik kariyerde kendini gösterirsen NATO subayı olup yurt dışında görev alabilirsin.
Daha üniversite mezunu değilim ve 8. Sınıfım. Almanca ve İngilizce biliyorum yabancı dil olarak. Lise ve Üniversitede Fransızca, İspanyolca, Rusça veya Arapça öğrenmeyi düşünüyorum. ODTÜ hedefliyorum. Sence başarılı olur muyum?

Almanca ve İngilizce biliyorum yabancı dil olarak. Lise ve Üniversitede Fransızca, İspanyolca, Rusça veya Arapça öğrenmeyi düşünüyorum. ODTÜ hedefliyorum. Sence başarılı olur muyum?
NATO için ortalamanın çok üstünde bir dil bilgisi gerekiyor ama o seviyede olmasan dahi dil bilmek her zaman işine yarar ve geliştirebilirsin. Benim tavsiyem çok fazla dili ortalama bilmek yerine birkaç dili çok iyi bilmen. Üniversite konusunda ise ODTÜ skalasındaki okulları kazanabilirsen askerlik fikrini ele direkt, çok daha iyi bir kariyer oluşturabilirsin.

NATO için ortalamanın çok üstünde bir dil bilgisi gerekiyor ama o seviyede olmasan dahi dil bilmek her zaman işine yarar ve geliştirebilirsin. Benim tavsiyem çok fazla dili ortalama bilmek yerine birkaç dili çok iyi bilmen. Üniversite konusunda ise ODTÜ skalasındaki okulları kazanabilirsen askerlik fikrini ele direkt, çok daha iyi bir kariyer oluşturabilirsin.
Yurt dışına çıkma şansım nasıl olur?

Daha önünüzde 4 5 yıl var, bu yaşta düşündüğünüz şeyler ilerde illaki değişecektir. Şuan sadece ders çalış, ilerdeki hedeflerin için yapabileceğin en iyi işbu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı