Otomobilde ÖTV neden bu kadar fazla?

Otomaber

Hectopat
Katılım
19 Mart 2021
Mesajlar
1.125
Makaleler
12
Çözümler
3
Yer
Türkiye
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İşlemci: İ5-1240P - RAM: 16 GB - Ekran Kartı: İrıs Xe Graphics - Depolama: 512 GB SSD
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Serbest Çalışan
Otomobilde ÖTV neden bu kadar fazla?

Ekran Görüntüsü (5280).png


Ekran Görüntüsü (5282).png
 
İnsanları caydırmak için daha çok. Ne kadar az araba alınırsa o kadar az para dışarı çıkar. Ne kadar işe yarar bilmem.
Bence pek de bir işe yaramıyor.

Ülkedeki vergi politikası buna göre halkın dışarı para çıkarmasını engellemek.
Arabalara emisyona göre vergi yapılandırması yapmak gerek Avrupada artık böyle. Geride kalmamamız lazım.
 
Ekonomimiz şahlanıyor (!) İnsanları yürümeye teşvik ediyorlar işte. Neyini beğenmiyorsunuz anlamadım gitti.
Galiba benden iyi ..troll olur.
 
Amaç alımı azaltmak ve az satılmasına rağmen aynı vergi kazancını elde etmek. Ama bizim halk ne kadar pahalı olsada aynı miktarda aldığı için hiçbir işe yaramayan mantık. Hem cari açık aynı kalıyo, hem refah seviyesi düşüyo fiyatlardan dolayı.
 
Cari açık diyenlere şu bilgiyi vereyim; OEC üzerinden 2020 verileri henüz yok ama 2019'da otomobil ithalatı, 3.63 milyar $ ile tüm ithalat kalemleri içinde sadece %1.88'lik paya sahip. Peki Türkiye'nin yiyecek, tarım ve hayvancılık sektörlerindeki ithalatı ne kadar? 14.79 milyar $ yani yaklaşık 4.1 katı... Sadece sebze ithalatımız 7.57 milyar.

Sen kendi ülkende yerli tohumu yasaklayıp fahiş fiyata başka ülkeden alımı zorunlu bırakırsan, tarımı öldürürsen, samanı bile ithal edecek duruma kendini getirirsen, 3 kuruşa (vatandaşa değil) firmalara fındık verip katma değeri 15-20 kat yüksek olan onların üretimi ürünleri alırsan ithalat/ihracat içinde dengeyi kaybedersin.

%1.88'lik pay dediğim şey için şu bilgiyi de vereyim; nüfus olarak yaklaşık %20'miz olan Hollanda'nın otomobil ithalatı bizimkinin 3.9 katı daha fazla. İthal edilen arabaların da aslında Avrupa'daki aynı model arabalara göre bile ne kadar alt düzeyde olduğunu anlayın.

Bu ÖTV ve ÖTV'li fiyattan KDV'nin açıklamasındaki cari açık bahane, bu kadar az ithalatla devletin cebine doğrudan giren milyarlarca vergi şahane. Ben olsam ben de öyle yaparım, sonra %1.88'lik ithalat kalemi için cari açık diye ortamlarda demeç veririm. Doğru mu değil mi diye düşünmeyenler her zaman oluyor zaten.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı