League of legends bağımlılığı

The Psycho

Hectopat
Katılım
23 Haziran 2013
Mesajlar
531
Makaleler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Fark ettiniz mi bilmiyorum. Bu oyuna başlayan ve oynayan herkes inanılmaz bir şekilde bağımlısı oluyor. Birkaç gündür Kuzenimin ısrarıyla birçok internet kafe'ye gittik.
Bfme oynamaya fakat şunu gördüm ki kaç tane internet kafe gezdim tam olarak bilmiyorum. Hepsinde ama hepsinde hemen hemen herkes Lol oynuyor hatta bir tanesinde kafenin sorumlusu masayı açamıyor lol oynamaktan bizi bekletiyordu. :)

Ben bu oyunda amatör bir oyuncuyum fakat benim dahi günlerimi sabahtan akşama hatta aynı günün gecesini bu oyunda geçirdiğimi bilirim ve artık mouse'u tutmaktan sürekli ara vermeden maçlara katılmaktan bileğim ve elin üst kısmı feci ağrı verdiği biraz sallayıp devam ettiğim günleri biliyorum. Sonunda birkaç gün önce oyunu bilgisayarımdan kaldırdım. Onca oyun satın almama rağmen ücretsiz bir oyunu oynamakta anlamsız ama bağımlılık olunca...

Şuan itiraf etmeliyim bazen geri yükleyesim dahi geliyor hatta daha önce birçok kez silip tekrar indirdiğimi tekrar silip tekrar indirdiğimi bilirim. Böylece her ay adil kullanım kotasını aşıyordum...
 
Ben başladım, deli gibi oynadım ve bıraktım. Bugün yolda bir arkadaşıma rastladım, yıllardır İngiltere'de okuyor zaten kırkta bir karşılaştık onda bile bayaa bir Lol muhabbeti döndü :) Çok yer kaplıyor insanın hayatından, bence de bırakmak gerekiyor. Bir oyun 1 saat süre alıyor, o bir saati farklı oyunlarla, dizilerle, filmlerle hatta daha da iyisi kitapla geçirmek insan hayatına daha çok şey katıyor bence :)
 
Eskiden okuldan eve döner dönmez açardım LoL'ü. Şimdi anlıyorum çok fazla zaman kaybettiğimi. Sınavların olduğu zamanlarda bile çok oynuyordum, yaz aylarında bütün gün LoL oynamaktan korktum ama tersi oldu, çok daha az oynuyorum ve mutluyum :) Bazen sadece first win'le 150 IP kazanmak için bot dominion giriyorum 10-15 dk'lık. Dota 2 son zamanlarda sardı ama onu da oynarsam günde bir defa oynuyorum, şimdilik sorun yok gibi :)
 
Ben hiçbir zaman bu kadar bağımlı kalamadım. Bir süre yani 3-4 gün gibi bir süre sürekli oynamak istedikten sonra, bırakıveriyorum. Aklımda bir sürü şey var, oynanacak oyun, izlenecek dizi, okunacak kitap. Onları da yapmak istiyorum. O yüzden çok sık girmiyorum League of Legends'a. :)
 
Çok saçma bir oyun. Benim arkadaşlarda oynuyor 1 kere ölünce kızıyorlar. Skype tan aramak istediğim zaman kızıyorlar, adamı öldüreceğim siz arıyorsunuz arka plana geçiyor oyun yada önüme geliyor diyor. Bana kalırsa insanın vaktini çalan bir oyun.
 
4-5 aydır oynuyorum. Şimdiye kadar oynadım en eğlenceli online strateji oyunu. Bırakmayı da düşünmüyorum. Günümü yabancı dizi ve LoL oynamakla geçiriyorum. Bazen bazı oyuncular seni Türkiye sunucusunda olduğunu hatırlatsa da çok güzel bir oyun. :D

Oyuna yaş sınırlandırılması gelse çok iyi olurdu benim görüşüme göre.
 
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı