Far Cry 6 kırılır mı?

Oyun dünyasında kırılmayan oyun var mı bilmiyorum. Vardır elbet ama kırılanlar daha fazla. Çok daha fazla. Kırılmayan bir oyun ismi söyle deseniz söyleyemem.
 
Hem etik dışı bir hareket hem de üstteki mesajda anlattığım gibi yasal olarak da suç sayılabilecek bir durum.

Eğer paran yoksa o oyunu oynamamalısın. Oynamak istiyorsan ya indirime girmesini bekle ya da para kazan. Paramız yetmiyor diye sahip olmadığımız şeyleri üreticinin izni olmadan elde edemeyiz. Şöyle düşün lütfen;

Dijital çizim yapıyorsun diyelim. Çizdiğin resimleri Patreon hesabından, sana aylık abone olan kullanıcılarla paylaşıyorsun. Resim çizmek başlı başına çok emek isteyen bir iş, bazen bir resim başına 10 saat veya daha fazla harcıyorsun. Sonra adamın birisi çıkıyor, senin para kazanmak için çizdiğin resimleri online ortamda ücretsiz şekilde dağıtıyor. Senin resimlerini merak eden ama para vermek istemeyen kullanıcılar da bu resimlere ulaştıkları için sana abone olmaktan tamamen vazgeçiyorlar. Bu durumda ne hissedersin? Sence bu doğru bir şey mi? Büyük şirketler basit bir Patreon sahibi gibi iki abone kaybettikleri için ekonomik olarak çökmezler fakat çalışanlar bundan yara alırlar. Geliştiriciler özellikle Amerika'da ücretsiz ek mesailer ile köle gibi haftada 80 saati bulacak derecede çalıştırılıyorlar, çıkardıkları oyundan belirli satış başarılarının üstüne bonus kazanıyorlar. Sen bireysel olarak geliştiriciye zarar vermediğini zannederken seninle birlikte bir milyon kişi daha böyle düşünüyor ve belki de yıllarını o oyuna gömen underpaid geliştirici yüklü bir bonusu kaçırıyor.
Daha önce hiç böyle düşünmemiştim. Ne diyelim o zaman, indirim candır. Peki internet sitesinden film izlemek de aynı şey mi?

Torrent'ciler ve orijinalciler resmen Star Wars gibi kapışıyor 😁
Hayret nasıl anladın emek hırsızlığı olduğunu?
Biraz kafa yordum sadece 🤔
 

Yeni konular

Geri
Yukarı