LoL bağımlılığını nasıl bırakırım?

eclip

Hectopat
Katılım
6 Nisan 2021
Mesajlar
164
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Öncelikle merhaba yaklaşık 1.5 yıldır LoL oynuyorum. Arkadaşlarım çok oynuyorlardı. Bende "nasıl bir oyunmuş acaba?" diyerek başladım. Oyundan ilk 1 yıl zevk alıyordum ancak son zamanlarda eskisi kadar zevk alamıyorum. Takım arkadaşlarım kötü oynayınca veya bir hata yaptığımda bildiğimiz küplere biniyorum. Bağırıyorum çağırıyorum. Anlayacağınız sadece beni kızdırıyor.

Sorun sadece bu olsa neyse. Artık LoL'e bağımlı mı oldum bilmiyorum. Hikayeli oyun oynayamıyorum. Eskiden hikayeli oyunları çok severdim ama artık 15-20 Dk'dan fazla katlanamıyorum. Sıkıcı geliyor. Göğsümde garip bir his oluşuyor. Sıkılmaktan sanırım. Bu durum hiç hoşuma gitmiyor. Bir sürü hikayeli oyun aldım ancak oynayamıyorum. İşin kötü yanı LoL beni çok da eğlendirmiyor. Sadece deli gibi sinirlendiriyor. Rekabetçi bir kişiliğim olduğu için yenildiğim zaman elbette biraz sinir oluyor ancak daha önce hiçbir oyunda bu kadar çileden çıktığımı hatırlamıyorum. Üstelik bence LoL iyi bir oyun değil. İnsanın zamanını çalıyor sadece. Benim düşünceme göre bu tarz oyunlar insanı tatmin etmek üzerine kuruludur. Oyuncu şu fikre bürünür. "ben bu karşımdaki adamı yendim demek ki bayağı iyi oynuyorum" ancak LoL'ün yarattığı tatmin hissi yapay. Çünkü oyunda matematik sistemi var. Eğer takımızda bir kişi kötü oynamışsa ve karşısındaki adam bu sayede güçlendiyse. Sizin oyunculuk yeteneğiniz ne kadar iyi olursa olsun. Matematiksel değerler yüzünden. Kazanan karşıdaki kişi olacaktır (Bu oyunun yapısının bunun üzerine kurulu olduğunu biliyorum ancak bana göre bu saçma bir oyun biçimi). Bu sebep yüzünden karşıdaki kendini iyi hisseder. Oysaki matematiksel değerler sayesinde kazanmıştır. Bu durumu bir FPS oyununda göremezsiniz. En fazla silah farkı vesaire olur.

Bu yüzden LoL'ün pek de iyi bir oyun olduğunu düşünmüyorum. LoL'ü bırakmak için 1 hafta ara vereceğim. (Okumaya üşenenler için not: LoL'ü bırakmak istememin sebebi oyunun kötü olması artı hikayeli oyunlardan tekrar zevk alabilmek istememdir)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bırakamazsın sadece ara verirsin(!) şaka bir yana en iyi çözüm silmek ve başka oyunlara yoğunlaşmak hafif hikayeli oyunlardan başlayın ama iradenize sahip olabilirseniz masaüstü arka planı LoL yap ve silme öyle daha etkili olur (yani[sanırm)
 
Ben silmiştim sonra indirmeye üşenip bırakmıştım 2 yıl oldu.
Ben de LoL bıraktım ve bırakalı 2 yıl falan geçti. Ben de indirsem mi acaba diye düşündüm sonra vazgeçtim aynı senin gibi. Benim okuduğum okul da 1 ay önce mi ne bir LoL turnuvası yaptı. Ben bilerek katılmadım. Bir E-spor turnuvasına katılmak isterim ama LoL olmaz. R6, CSGO gibi oyunlar olsa olur ama neymiş efenim, yok kanlıymış, yok şiddet içeriyormuş. Spor bakanlığının ve okulun işi işte. Yorumlar açık olsaydı oyunu ve turnuvayı gömerdim ama açık değildi. Beğen beğenmeme de kapatılmıştı. Ben de dislike attım.
 

Belki isteğini geri getirir.
 

Geri
Yukarı