Yurt dışına çıkmak için tavsiyeler

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Greencard Hüseyin seni bekliyor!
Yatırımcı olarak gidebilirsin.

Artık işe yaramıyor. Devletler akıllandı.
Minimum yatırım miktarı nedir? En fazla 10 Euro yapabilirim.
 
Minimum yatırım miktarı nedir? En fazla 10 Euro yapabilirim.
10 euro yatırım ile bilet bile alamazsın.
Minimum yatırım miktarı nedir? En fazla 10 Euro yapabilirim.
Türkiye Cumhuriyet vatandaşlarına Avrupa’da iş kurarak, yatırım yaparak, iş alanı geliştirerek yatırım vizesi ile oturum izni almalarını sağlayan Ankara Antlaşması Almanya için de geçerli hale gelmiştir. Avrupa Birliği ve Türkiye arasında 1963 yılında imzalanan Ankara Antlaşması uyarınca ülkeler arasında ticari alanı genişletmek sermaye ve hizmet alanında serbest dolaşımın tanınmasına yönelik hükümler içermektedir. T.C. vatandaşlarının Almanya yatırımcı vizesi ile oturum izni alma haklarının olmasının temeli Ankara Antlaşmasına dayanmaktadır.

Almanya Avrupa’nın en sağlam ve en güçlü ekonomisine sahip, tüm dünyada ekonomi trendlerine yön vererek, global krizlerde dahi fırsatlar yaratabilen bir ülke özelliğine sahiptir. Avrupa Birliğinin etkili bir üyesi olan Almanya her geçen gün büyüyen ekonomisi ile yeni yatırım alanları yaratmaya devam ediyor. Almanya’nın yabancı yatırımcılar için bir cazibe merkezi olma konumunu hiçbir zaman kaybetmemiş olmasının bir nedeni de yabancı girişimcilerin dünyaya açılmalarını daha hızlı şekilde gerçekleştirebiliyor olmalarıdır.

Almanya ve Türkiye arasındaki tarihi ilişkiler iki ülkeyi ticari açıdan sürekli birbirine bağlı kılmaktadır. Almanya’da yatırım yoluyla oturum vizesi almanın önündeki engellerden biri ola 250 bin Euro yatırım ve en az 5 kişi çalıştırarak istihdam etme zorunluluğu 2012 yılında kaldırılmıştır.

Almanya’da şirket kurarak oturum izni almak Avrupa Birliği standartlarında kriterlere sahip olmayı gerektiriyor. Yatırım yapılması gereken para miktarını belirleyen unsur kişinin Almanya’da yapacağı işi ve kuracağı şirketin hacmi olmaktadır. Almanya’da şirket kurarak oturum izninden faydalanmanın en büyük avantalarından biri Avrupa sınırları içinde vizesiz serbest dolaşım hakkına sahip olabileceğinizdir. Buna ek olarak Almanya’da ticari alanda yapacağınız bu girişimle alacağınız oturum izninden aile bireyleriniz de faydalanabilmektedir.

Almanya yatırımcı vizesi ile başka bir iş yerinde çalışmak için başvuruda bulunamazsınız. Eğer belli bir meslekte uzmansanız ve Almanya’da bir şirkette çalışmayı planlıyorsanız çalışma vizesi başvurusunda bulunabilirsiniz ki o vize başvurusunun koşulları Almanya yatırımcı vizesinin şartlarından farklıdır.

Almanya Yatırımcı Vizesi İçin Gerekli Evraklar:​

  • Başvuru Formu: 2 adet (90 günü aşacak seyahat sürelerinde ulusal vize için) Almanca dilinde eksiksiz olarak doldurulmuş ve başvuru sahibi tarafından imzalanmış başvuru formları ile İkamet Yasası’nın 54. Maddesinin 2. fıkrasının 8. bendine göre gerekli olan ek belge (başvuru sahibi tarafından imzalanmış)
  • Pasaport: Almanya Aile Birleşimi Vizesi müracaatında bulunacak kişilerin pasaportlarının başvuru esnasında en az 2 sene geçerliliği olması gerekmektedir. Evlendikten sonra soyadı değişen vatandaşların mutlaka yeni soy isimleriyle pasaportlarını yenilemeleri gerekmektedir. Pasaportları bu kriterlere uymayan vatandaşlar gerekli evraklarla birlikte en yakın il veya ilçe emniyet müdürlüğünden pasaportlarını çıkarttırabilirler.
  • 2 adet vesikalık fotoğraf: Almanya Aile Birleşimi vize başvurularında konsolosluk tarafından talep edilen fotoğraflar en fazla 6 ay önce çektirilmiş olan güncel fotoğraflar olmalıdır. Fotoğraf çekildiği esnada kişinin yüzünü gözünü alnını kapatacak herhangi bir aksesuar veya örtü olmamalıdır. Fotoğraflar tam karşıdan çekilmeli kişi yan durmamalı veya başka bir yöne doğru bakmamalıdır. Bazı dini gerekçeler için Almanya Konsolosluğu istisna yapabilmekte olup, bu tip durumlarda da dâhil gözlerin önü kapalı olmamalıdır.
  • Meslek eğitimini kapsayan, diploma ve sertifikalarla belgelenilir özgeçmiş ile güncel iş sözleşmesi
  • Yeterlilik belgeleriniz (okul karneleri, üniversite/yüksekokul diplomaları, daha önce çalışılan işyerlerinden alınan referans yazıları, ek kalifikasyonlara ait sertifikalar, serbest mesleklerde ticaret sicili kayıt suretleri, yabancı dil seviyelerini gösterir belgeler vb.)
  • Almanca dilinde hazırlanmış, iş fikrinize ilişkin aşağıdaki bilgileri kapsayan iş planı:
  1. İşletmenin konsepti
  2. İşletmenin amacı
  3. Şirket verileri (yasal statü, yerleşim yeri vs.)
  4. Kişisel niteliklerin özeti
  5. Piyasa ve rekabet analizi
  6. Pazarlama stratejisi
  7. Şirketin geleceği
  8. Planlama bilançosu
  9. Kar / zarar hesap planı
  10. Likidite ön hesabı
  11. 3 seneyi kapsayan kar ve kazanç ön hesabı (kar, maliyet ve kazanç beklentileri)
  12. Çalışan veya meslek eğitimi almak üzere istihdam edilmesi planlanan kişi sayısı
 
Yurt dışına çıkmak kolay şurada Bulgar şurada Suriye sınırı var istediğin zaman gidebiliyorsun ama senin derdin hakkını alabileceğin bir yerse ihtiyacın olan şey vasıflı olmak ve bu vasfa ihtiyacı olan şirketleri bulup seni almasını sağlamak.
 
Yurt dışına çıkmanın bir yolu yok mu? Yemin ediyorum, bıktım bu ülkeden ya.

Yurt dışında, bir ailenin kedisi bile olabilirim. Yok mudur bir yol?

En kolay yol.
İlk yurt dışına çıktığımda aileme Japonya ve Amerika gibi ülkelere gitmek istiyorum dedim ve onlar da gerekli işlemleri yaptılar.
 
Şimdi Avrasya tüneline yayan bir şekilde giriyorsun, Asya'yı Avrupa'ya bağlayan tarafa doğru ilerlerken sağ tarafta yeşil renk üstünde kocaman "DO NOT ENTER" yazan bir kapı var, oradan girip yaklaşık bir 32 gün yürüyüp Hamburg Metro'sundan çıkıyorsun, kolay gelsin tekrar.
 
Yurt dışına çıkmak kolay şurada bulgar şurada Suriye sınırı var istediğin zaman gidebiliyorsun ama senin derdin hakkını alabileceğin bir yerse ihtiyacın olan şey vasıflı olmak ve bu vasfa ihtiyacı olan şirketleri bulup seni almasını sağlamak.

Haha güleyim bari. Hayat çok kolay değil mi? 6 sene İsveç'te yaşadım, 4 sene sonra tekrar taşınacağım. Yurt dışında yaşamak zor.
 

Geri
Yukarı