Kedi nereden sahiplenilir?

Coda

Hectopat
Katılım
27 Ekim 2020
Mesajlar
1.316
Çözümler
3
Arkadaşlar ben kedi sahiplenmeyi düşünüyorum, site veya uygulama adı verebilir misiniz? Teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sahibinden'e bakın derim.
 
En iyi sahiplenme, sahiplenme için kedi verenlerden değil, sokakta yalnız kalmış zor durumda olan kedileri eve alıp büyütmektir. Zaten sahiplenme dediğimiz de budur yoksa birisinin 2 yaşına getirdiği kediyi sahiplenesin diye vermek saçma, buna sahip değiştirme desek hadi eyvallah.
 
Sahibinden'e bakın derim.

Sahibinden'deki kafalar çok değişik oluyor. Oraya bulaşmanı tavsiye etmem, yok takip şartlıymış ayda 1 fotoğraf atılacakmış yok şöyle yok böyle bence hiç Sahibinden'e bulaşma. Çık sokağa kıstır bir tanesini götür. Veterinere aşılarını yaptır, tertemiz. Tabii almadan önce kumunu, mamasını tuvaletini temin et. Ben bir tane petshoptan ücretsiz aldım 2020 Haziran'da. Adamın sokakta bulduğu yaralı kedilere baktığı bir odası vardı. Dükkanda ücretsiz sahiplendirdiği, attım kedi çantasına veterinere götürdüm aşı vs yaptırıp akşamına beraber yattık ^^
 
Son düzenleyen: Moderatör:
çık sokağa kıstır bi tanesini götür
Oldukça yanlış bir hareket. Hangi kafayla yazdın bunu? Eğer sahiplenecek durumda değilse bir kediyi hele de yavruysa doğal ortamından ayırmak kesinlikle doğru değildir. En kaliteli mamayı al tüm gün vakit geçir en pahalı oyuncakları al. Annesinden daha iyi bakabileceğini mi zannediyorsun? Kedi bakımındaki bazı unsurları insanlarımız bilmediği için çok yanlışlar yapıyor kedi psikolojisi denen bir durum var. Annesinin ve kardeşlerinin yanından zorla alamazsın, alsan da hayvan bunalıma girer evde sıkıntı çıkarır olay sahiplenmeden çıkar.

Bunu, zor durumda olan ve gıdasına ulaşamayan ayrıca annesinin de dışladığı kedileri düşünerek yazdığını varsayıyorum.
 
Bunu, zor durumda olan ve gıdasına ulaşamayan ayrıca annesinin de dışladığı kedileri düşünerek yazdığını varsayıyorum.
Tabii ki, kesinlikle katılıyorum. Bir kedinin doğal ortamından ayırmak, özellikle yavruysa, doğru bir hareket değildir. Bir kedinin annesinden ve kardeşlerinden erken ayrılması, bunalıma girmesine ve davranış problemleri yaşamasına neden olabilir. Benim demek istediğim sahibinden vs uygulama aramaya gerek yok bunun için, sokakta bakıma muhtaç onlarca kedi var "bunlardan bir tanesini" kıstır anlamında.
 

Geri
Yukarı