Ryzen 5 3600 ani ısı ve voltaj yükselmesi ile oluşan fan gürültüsü

Mustafa ergn

Kilopat
Katılım
15 Mayıs 2016
Mesajlar
525
Makaleler
1
Yer
Kocaeli/Körfez
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Teknik Bilgiler Endrüstiyeli
Merhaba arkadaşlar,

Ya vallahi kafayı yiyeceğim yeni bir sistem toplayayım dedim.
AMD'den yana kullandım isteğimi ama bir de ne göreyim. Ben daha PC acar açmaz fan çok hızlı bir şekilde donmeye başladı ve bir sure sonra durdu. Fakat masaüstüne gelince en ufak bir program dahi açsam aniden fan hızı artmaya başlıyor kapatınca duruyor. Bir daha başka bir şey açtığımda yine aynı. Yani arkadaşlar Allah için bunun bir çözümü yok mu?
Bu ne saçma bir şey ya aniden ara gaz gelip gider gibi fan sesi çıkıyor. Beni deli etti. Bilen varsa çözümünü söylesin?

Bir tek Ryzen'e mi özel yaww.
Sistemim yeni🤌
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sıkıntı olmaz yaparsın her türlü sabit 3, 6GHz'de olsa. Sonuçta 3600 kötü bir işlemci değil. CPB açık bir şekilde sıcaklığı ve FPS testi yapıp, CPB kapattıktan sonra da sıcaklık ve FPS testi yapıp aradaki sıcaklık farkını kendin de görebilirsin.

Tamam hocam ben bu dediklerinizi uygulayacağım ve burada resimli bir şekilde paylaşacağım. Bakalim aradaki farkı anlayacak mıyız?

Ve zaten istediğim şu hocam hani işlemci fanı birdenbire hiz asirtim ondan sonra hiz düşürmek gibi saçma sapan bir şey yapmasin yeter belli bir ayarda yavaş yavaş normal diğer yeni PC'lerde olduğu gibi kontrollü bir şekilde fan hızı artış veya düşüş yapsın.

Sonuçta masanın üstünde kullanıyoruz.
Boyle ani hareketler biraz sinir bozucu olabiliyor.
 
Ben bu olayı Günlük kullanım için Güç yönetimi kısmından Dengeli modda işlemci güç yönetimi kısmından en düşük işlemci durumunu sıfıra en yükseği de 5 veya 10 çekiyorum ciddi ölçüde fanlar yavaşlıyor. Kullanımda bir yavaşlık falanda pek hissetmiyorum açıkçası. Oyunlarda yüksek performansa alıp devam ediyorum.
 
Bakarım ama bütün parçaların gelmesi ve toplamak haftaya salı günü falan biter.

Tamam hocam sıkıntı değil. Lakin o zamana kadar ben sorunu çözerim inşallah ve detayları da burada paylaşacağım. Hakkımızda hayırlısı dostum😊
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Şu videodan da değerlere bakabilirsin açık ve kapalı arasında ciddi sıcaklık farkı var. 10 derece düşüş senin işlemci fanının daha yavaş çalışması ve daha az ses çıkarması demek 😅.
Eyw hocam sagol dikkate alacağım. Ya sinirimi bozan sey masaüstüde bile gezinirken islemci hiz aşiretin için fanda artırıyor. Ve buda çok gereksiz bir ses oluyor. Yani buda İnsanın sinirini getiriyor🤔👍
 
Eyw hocam sagol dikkate alacağım. Ya sinirimi bozan sey masaüstüde bile gezinirken islemci hiz aşırttığı için fanda artırıyor. Ve buda çok gereksiz bir ses oluyor. Yani buda İnsanın sinirini getiriyor🤔👍
Dediğim gibi CPB kapatırsan sorunun düzeleceğini düşünüyorum. Uyguladıktan sonra bilgilendirirsin burdan.
 
Ben bu olayı günlük kullanım için güç yönetimi kısmından dengeli modda işlemci güç yönetimi kısmından en düşük işlemci durumunu sıfıra en yükseği de 5 veya 10 çekiyorum ciddi ölçüde fanlar yavaşlıyor. Kullanımda bir yavaşlık falanda pek hissetmiyorum açıkçası. Oyunlarda yüksek performansa alıp devam ediyorum.

Hocam güç yönetimi modunda işlemci çalışabileceği en düşük kısma 0 en yüksek kismada 100 girsek yine bu şekilde bir ivme tutturabilir miyiz?
 
Dediğim gibi CPB kapatırsan sorunun düzeleceğini düşünüyorum. Uyguladıktan sonra bilgilendirirsin buradan.

Tabii ki de bilgilendireceğim ama önce sistemimi bir stres testine sokucam ve ekran görüntüsünü paylaşacağım ayni zamanda CPB kapatın tekrar stres testine tabii tutacağım ki aradaki sıcaklık ve fan hızının stabil çalışıp çalışmadığını da böylelikle öğrenmiş olacağız.

Ama dediğim gibi ben overclock yapmaya karşı değilim lakin yapmakta istemiyorum hem gerek yok hem de zaten bu şekilde de fazlasıyla isimi görecektir diye düşünüyorum.
Sizce?
Pek sanmıyorum işlemcinin yüksek hızlara çıkmasını kısıtladığımız için muhtemelen bu yöntem işe yarıyor.
Sizde 3600 kullanıyor sunuz. Peki sizde de bu tip durumlar oldumu hani ilk işlemciyi aldığınız da ne gibi şeyler yaptınız?

Ve şuanda 3.6 da mı kullanıyorsunuz. Yoksa oto m?
 
Ama dediğim gibi ben overclock yapmaya karşı değilim lakin yapmakta istemiyorum hem gerek yok hem de zaten bu şekilde de fazlasıyla isimi görecektir diye düşünüyorum.
Sizce?
Overclock bence o işlemci için şuan gereksiz, ama yapılmasında da bir zarar yok kontrollü bir şekilde yapılırsa undervoltla birlikte güzel sonuçlar alınabilir. Tercih işi tamamen, ama stok haliyle bile her türlü götürecek bir işlemci 3600, tabi sanırım siz grafik işleriyle uğraşıyorsunuz, overclock ile belki hızlı render alırsınız onu bilemiyorum.
 
Overclock bence o işlemci için şu an gereksiz, ama yapılmasında da bir zarar yok kontrollü bir şekilde yapılırsa undervoltla birlikte güzel sonuçlar alınabilir. Tercih işi tamamen, ama stok haliyle bile her türlü götürecek bir işlemci 3600, tabii sanırım siz grafik işleriyle uğraşıyorsunuz, overclock ile belki hızlı render alırsınız onu bilemiyorum.

Benim bir YouTube kanalım var ve ben icerik üretmek zorundayım. Bu sebeple sordum zaten hani. Bir yandan oyun oynayıp bir yandanda canliyayin açabilir miyim performansı 3.6GHz sabitken nasıl olur gibi?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı