0xc000000f mavi ekran hatası

İşletim sistemi
Windows 10
Katılım
7 Şubat 2019
Mesajlar
82
Öncelikle herkese merhaba. Geçen gün laptopu kapatıp uyudum sabah ise UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME diye mavi ekran verip açılmıyordu. Üşendiğim için USB'den format at dedim kardeşime ama format atarken bir şeyi yanlış yapmış galiba bir hata vermiş ne verdiğini hatırlamıyor. Ondan sonra aşağıya yazdığım Recovery hatasını vermeye başladı. USB ile format atmayı denedim, Boot priority ile denedim, Boot menu ile format atmayı denedim bir türlü olmadı. Şimdi sadece BIOS'a ve Recovery mavi ekranına ulaşabiliyorum. Belki de Rufus'tan yanlış ayarladım hiçbir fikrim yok. Rufus'tan format USB'si oluşturmak için sisteme uygun ayarları söyleyebilirseniz doğru yapıp yapmadığımı da kontrol edebilirim. Yardım edebilirseniz çok sevinirim teşekkürler şimdiden.

Marka: Lenovo B5135 80LH001ETX.
İşletim sistemi: Windows 10.

Recovery.
File: /boot/BCD
Error code: 0xc000000f.
 
Bir fotoğraf atın isterseniz.
Büyücü falansın galiba anlayamadım gitti. Ne zaman durumu sorsanız değişiyor :D

Şimdi oluşturulan boş diskleri siliyorum 2 tane oluşturmak için
3 ile 4 ü silip 160gb olarak iki disk oluşturucam ama silmek biraz zaman alıyor.
 

Dosya Ekleri

  • IMG_20210706_140440_230.jpg
    IMG_20210706_140440_230.jpg
    52,4 KB · Görüntüleme: 26
Şu aşağıdaki Ayrılmamış Alan yazısını gördünüz değil mi? Onun üstünde duran tüm birimleri sileceksiniz.
Üstlerine tıklayıp Sil demeniz yeter.
Silindikten sonra oluşan 300GB alana yakın miktarı ikiye böleceğiz.
 
Bizim sistem yükleyeceğimiz yer Birincil alan olacak.
Siliyorum şimdi ama gereksiz uzun sürüyor silmek.
Tamamdır, o zaman o birimlerin hepsi silinene kadar bekleyeceğiz. Uzun sürmesinin nedeni sistemde HDD olması.
 
"Yeni" diyip değer girdiğimde Windows bu sürücüye yüklenemiyor hatası alıyorum.
Böyle bir şey yazıyor
Bizim sistem yükleyeceğimiz yer Birincil alan olacak.

Tamamdır, o zaman o birimlerin hepsi silinene kadar bekleyeceğiz. Uzun sürmesinin nedeni sistemde HDD olması.
Tekrar formatlamam mı gerekecek. Ağlarım valla :D
 

Dosya Ekleri

  • IMG_20210706_150437_009.jpg
    IMG_20210706_150437_009.jpg
    49,2 KB · Görüntüleme: 36
  • IMG_20210706_150657_825.jpg
    IMG_20210706_150657_825.jpg
    51,3 KB · Görüntüleme: 24
Son düzenleme:
Bilgisayarın Boot menüsüne gelip Legacy Support ayarı açıksa onu kapatıp yerine UEFI modunu açın. Eğer yoksa tüm işlemleri baştan yapmak zorunda kalacağız.
Cünkü biz flaşı UEFI yazdık, sistemde MBR/BIOS görünüyor.
 
Bilgisayarın Boot menüsüne gelip Legacy Support ayarı açıksa onu kapatıp yerine UEFI modunu açın. Eğer yoksa tüm işlemleri baştan yapmak zorunda kalacağız.
Cünkü biz flaşı UEFI yazdık, sistemde MBR/BIOS görünüyor.
Boot menüsüne gelmek için restart atmam gerekiyor. Restart atarsam bütün işlem baştan başlamayacak mı?
 
Şu an bilgisayarda bir işletim sistemi yok, sıfırladık. Kurulumu iptal edin, BIOS menüsünden UEFI ayarını açın. Eğer yoksa yedek bilgisayardan dosyayı MBR/BIOS yazacağız.
Başka bir çözüm önerisi yok maalesef. Bu hatanın çıkabileceğini ön görmedim. Bu benim hatam.
Size ekstra iş çıkartmak istemem.
 
Şu an bilgisayarda bir işletim sistemi yok, sıfırladık. Kurulumu iptal edin, BIOS menüsünden UEFI ayarını açın. Eğer yoksa yedek bilgisayardan dosyayı MBR/BIOS yazacağız
Az önce küçük bi dikkatsizlik yapıp 298gb olan disk kapasitesini sihirli bir şekilde yükselmesini bekleyip 304000mb varsayılan olarak yazılmış şeklini kurmaya çalıştığım için o hatayı vermiş. Şimdi düzelttim sorunsuz ilerliyor.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı