Opera GX vs Microsoft Edge

Şu anda bana soracak olursanız size kesinlikle Opera derdim. Fakat çoğu arkadaşımızın dediği gibi düşük sistemlerle arası pek iyi değil. GX versiyonuna yeni gelen güncelleme ile karanlık ve aydınlık tema modu eklenmiş. Eskiden karanlık kalıyor ve gündüz kullanmak hoşuma gitmiyordu. Ayrıca şu anda piyasada bulunan hiçbir tarayıcı, hiçbir eklenti ile kararlı bir karanlık web sayfası modu sunamıyor. Aklınıza gelecek bütün popüler tarayıcıları bütün karanlık sayfa eklentileri ile denedim. Hiçbiri Opera GX kadar stabil ve düzgün çalışmıyor. Birisi fotoğrafları negatif yapıyor, diğeri yazıları bozuyor veya anlık olarak beyaz patlaması yapıyor.

Ayrıca ben tarayıcıya girdiğimde blank bir sayfa istiyorum, ortada bir yerlerde arama çubuğu, kenarlardan fışkıran son siteler falan benim hiçbir zaman hoşuma gitmiyor. Opera'da düz bir sayfa ve yer imleri çubuğu gayet kolay kullanım sunuyor. Diğerleri de sunuyor fakat illaki bir eklenti vs. eklemem gerekiyor. Edge'de o lanet Bing çubuğunu kapatamadım. Ayrıca YouTube Music gibi hizmetleriniz varsa, yan çubukta uygulamaymış gibi Player kullanabiliyorsunuz. Tarayıcıda bir sekme gözükmüyor.

Tabi ki RAM vs. kullanımını Edge ile karşılaştırıp ölçmedim. Açıkçası pek de umurumda değil. Sıkıntısız çalışıyor ve bana istediklerimi düzgün şekilde veriyor. Edge'e bir ön yargım yok ama pek bana hitap etmiyor.
 
Edge, Opera GX bence çok hantal ve verdiği vaatleri tam olarak yerine getiremeyen bir tarayıcı, reklam engelleyicisi ve RAM-CPU kısıtlaması işini düzgün yapamıyor. Bu yüzden Edge'e geçtim uzun bir süre önce 👍
 

Yeni konular

Geri
Yukarı