Ekran Kartı Fiyatları Düşmeye Devam Edecek

Mining bitmedi hala, üretim çoğaldı ondan dolayı düştü fiyatlar iyi takip edin.

Üretimin çoğaldığına dair bir kaynağın var mı? Tüm çip üreticileri zaten tam kapasite çalışıyorlar şu an çip krizi yüzünden. Bir fab kurmak kolay bir iş değil, nasıl üretim çoğalıyormuş açıkla bakalım. Benim Ethereum ve Bitcoin'in düşüşe geçtiğine dair gözle görülür kaynaklarım var.

Lütfen bana 1050Ti ve GT 710'un yeniden üretime geçtiği haberlerini kaynak diye atma.
 
Son düzenleme:
Bir ara diyorlardı: "Yok döviz arttı, vergiler yükseldi, ülkenin ekonomisi yüzünden ne hallere düştük" vs. Ya ülkedeki ekonomik durumun iyi olmadığının farkındayım ama bu kafayla bakarsak tüm elektronik eşya ürünlerinde 10 kat civarında artık olması gerekirdi. E var mıydı? Yoktu. 2021 yılı başı dahilinde açıklanmış kallavi bir vergi paketi de bulunmuyor. Hadi döviz desen 1-1.5 TL artmış son 1 yıl içerisinde. Bunun bir ürüne bu kadar etki etmesi imkansız. E o zaman? Madencilik işte. Anlayın. Gelir kapısı haline gelince herkes saldırdı. Kara borsa konumuna geldiği için bulunmaz bir hale büründü. E şimdi bazı ülkelerin madenciliği sınırlama-engelleme politikaları, kısmen hayatın normalleşip gerçek paranın kullanımda olması, madencilikte getiri düşüklüğü ve firmaların stok sorunlarını yavaş yavaş çözmesiyle birlikte fiyatların aşağı seyri gerçekleşiyor. Bir ara haberleri yapılan çip krizi dahi bu kadar etkilemedi, etkileyemezdi zaten. İnsanlara para kazanmak için ekran kartı lazımdı. Sömürdüler. Temeli bu.
Bu şuan ki fiyatlar dolar 15-20 TL olsa anca olur. GTX 1650 3800 TL.
 
Bir ara diyorlardı: "Yok döviz arttı, vergiler yükseldi, ülkenin ekonomisi yüzünden ne hallere düştük" vs. Ya ülkedeki ekonomik durumun iyi olmadığının farkındayım ama bu kafayla bakarsak tüm elektronik eşya ürünlerinde 10 kat civarında fark olması gerekirdi. E var mıydı? Yoktu. 2021 yılı başı dahilinde açıklanmış kallavi bir vergi paketi de bulunmuyor. Hadi döviz desen 1-1.5 TL artmış son 1 yıl içerisinde. Bunun bir ürüne bu kadar etki etmesi imkansız. E o zaman? Madencilik işte. Anlayın. Gelir kapısı haline gelince herkes saldırdı. Kara borsa konumuna geldiği için bulunmaz bir hale büründü. E şimdi bazı ülkelerin madenciliği sınırlama-engelleme politikaları, kısmen hayatın normalleşip gerçek paranın kullanımda olması, madencilikte getiri düşüklüğü ve firmaların stok sorunlarını yavaş yavaş çözmesiyle birlikte fiyatların aşağı seyri gerçekleşiyor. Bir ara haberleri yapılan çip krizi dahi bu kadar etkilemedi, etkileyemezdi zaten. İnsanlara para kazanmak için ekran kartı lazımdı. Sömürdüler. Temeli bu.

Bu insanların saydıkları tüm sallamasyon bahaneler diğer bileşenlerin fiyatlarını etkilemiyor. Çip kriziymiş, açıp bakalım 5600X fiyatına, nerede çip krizi? Buyurun 5600X fiyat grafiği:
5600xgraph.png


Hani çip krizi nerede? 7nm değil mi bu işlemci? Neden fiyatları sabit? Hani enflasyon nerede? Az para değil bu işlemci 300 USD. Dolar kuru vergiler etki etmiyor mu bu işlemciye yani? Herkes oyun oynuyor madem en pahalı ekran kartlarına 20.000 TL sayıyorlar, işlemciye verecek 3000 TL'leri yok mu? Bir kaynağı olmayan, samimiyetsiz, boş beleş insanların politikacı edası ile sıraladıkları yalanları dinlemekten çok yoruldum, hepsini göz ardı listeme yolluyorum ve size aynı şeyi yapmanızı öneriyorum.
 
Ekran-Karti-GPU-Fiyat.jpg

Yeni yayınlanan raporlara göre, madencilik sektöründeki gelişmeler ve GPU üretiminin artması gibi nedenlerden dolayı fiyatların düştüğünü göreceğiz. Ekran kartlarının fiyatları, madenciler ve oyuncuların yüksek talebi nedeniyle inanılmaz derecede artış gösterdi. İşin içine yetersiz GPU ve bileşen üretimi de girince kullanıcılar ekran kartlarına ulaşamaz oldu. Ancak üretim iyileştikçe ve madencilerden gelen talepler azaldıkça, ekran kartı fiyatlarının […]

Devamı: Ekran Kartı Fiyatları Düşmeye Devam Edecek
Kaynak Technopat

Devamı için yukarıdaki bağlantıya tıklayın...
RTX 3090 2000 dolar düşerse belki alabilirim. İnşallah düşer.
 
Yurt dışında fiyatlar düşer burada doları 10TL yaparlar yine aynı fiyat olur merak etmeyin :D. Yıllardır düşecek düşecek diyorlar ama Türkiye'de düşmüyor.
 

Geri
Yukarı