GTX1650S Assassin's Creed Odyssey düşük FPS

İşletim sistemi
Windows 10
Ben oyunu 140 saattir 5400 RPM disk ile oynuyorum :D @Zmemet23 işlemci kullanımı % kaç? Bayağı işlemci yiyen bir oyun çünkü belki işlemci darboğazı yaşıyorsunuzdur kalabalık alanlarda.

Hocam daha oyun başında ki şarap bağına bile gitmedim ama ciddi FPS düşmesi yiyorum kalabalık alanla ilgisi yok çünkü daha 3-4 adamdan fazla insan görmedim yarın SSD'ye kurunca sizi tekrar bilgilendirecegim.
 
Yok hocam oyunu iade edeceğim.

Son zamanlarda oynadığım Batman Arkham Knight'da yüksekte 70 derece 60 FPS veriyor Witcher 3'de yine High'da 60-70 FPS arası veriyor ama Odessey'de inanılmaz drop yiyorum hatta bazen oyun 2-3 saniyeliğine tamamen donuyor.

Cihazı sandım bir an.
 
Ben oyunu 140 saattir 5400 RPM disk ile oynuyorum :D @Zmemet23 işlemci kullanımı % kaç? Bayağı işlemci yiyen bir oyun çünkü belki işlemci darboğazı yaşıyorsunuzdur kalabalık alanlarda.

R5-3500 kalabalık alanlardaki yükü kaldırabilecek kadar güçlü, arkadaşın sorunu biraz daha farklı gibi görünüyor.
 
Bende Very High ayarlarda R5 1600 AF - GTX 1660 Super ile 40-60 FPS arası oynadım. Eğer ciddi drop yemiyorsanız kafaya takmayın ve mümkünse oyunu gamepad ile oynayın. Malum oyunda sabit 60 FPS almak bayağı zor olduğu için 40 FPS'de oynarken fare ile seri dönüşler yaptığınızda o 40 FPS gözünüze ciddi manada batacaktır. Onun için mümkün mertebe gamepad ile oynamanızı öneririm.

Ayrıca Vsync ayarını açıp FPS limitini de 50'ye getirince ciddi manada rahatlamıştım ben. Size de denemenizi öneririm. Bazı arkadaşlar bu fikri saçma bulabilir ama şöyle açıklayayım. Malum AC Odyssey ciddi manada işlemciye yük bindiren bir oyun. Özellikle kalabalık alanlara girildiğinde ekran kartı çok zorlanmıyor ama işlemci çok zorlandığı için ister istemez anlık işlemci darboğazı olabiliyor. Bu tür darboğazların önüne geçmek içinde FPS limiti güzel iş görüyor, mutlaka deneyin.

Son olarak işlemciniz saf 6 çekirdekli olduğu için AC Odyssey'de anlık FPS düşüşleri kaçınılmaz olacaktır diye düşünüyorum. Çünkü benim kullanmış olduğum 1600 AF'de bile yer yer tüm çekirdeklerinin %90-100 olduğunu bilirim. Yani oyun tekli çekirdekten ziyade çoklu çekirdek performansını daha çok önemsiyor gibi.

NOT: Yazmayı unuttuğum bir şey daha var. Oyunu HDD veya SSD'den oynamanız çok bir şey fark etmeyecektir. Malum bu oyun PS4'lerde 5400 Rpm'lik HDD'lerle çalışıyor. 7200 Rpm'lik HDD'de hayli hayli çalışır. HDD'ler sandığınız kadarda güçsüz değil yani korkmayın.🙂
 
Oyun tekli çekirdekten ziyade çok çekirdek performansını daha çok önemsiyor gibi.
İkisini de oldukça önemseyen yapıda bir oyun açıkçası, bu noktada 3500 ile arkadaşın daha fazla performans alabilmesi lazım aslında. Bu arada ben de i5-7500 + GTX 1060 6GB OC ikilisiyle şehir içi mekanlarda sanal 2K'ya yakın bir çözünürlükte yüksek ayarlarla 45-60 FPS arası sabit alabiliyorum, diğer türlü doğal 1080p'de büyük ve kalabalık şehir içleri resmen işlemciyi çerez gibi yiyor, minimum 6 çekirdekli tekli çekirdek performansı yüksek (i5-10400/R5-3600 gibi) düzgün bir işlemci bu tarz senaryolar için şart gibi bir şey, tabii RAM frekansının da performansa katkı sağlaması noktasında önemi büyük bir parametre.
 
SSD ya da HDD'nin oyun performansına etkisi yok ki? SSD sadece oyun açılmasında falan işe yarar hız olarak.

Arkadaşla görüştüm, benim çözümüm işine yaramış. Bilip bilmeden yorun yapmayın lütfen.
 
Bilip bilmeden mi? Arkadaşın hddsinde sorun olabilir ama HDD'nin oyun performansına etkisi yok kime sorarsan sor.

Oyun performansına etkisi yok, ama droplarla etkisi var. Ufacık forumda bir gezinti yaparsanız böyle olduğunu anlarsınız.
 
Oyun performansına etkisi yok, ama droplarla etkisi var. Ufacık forumda bir gezinti yaparsanız böyle olduğunu anlarsınız.

Arkadaşım sen bana baksana ne bu çok bilmişlik havaları, artislikler? Ben ne dedim? HDD'yle oyunun alakası yok dedim. Dropla da alakası yok forumda da gezdim alakası olduğunu söyleyen çok az kişi var ben ne konulara baktım öyle şeyler göremedim ve saçma zaten hard disk neden drop yapsın adam oyunu hddylemi oynuyor HDD sadece depolama demektir. Oyunla alakası yok onun. Diyelimki sen haklısın yine de bu üslubunu düzelt. Ben sevmem böyle şeyleri.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı