Microsoft TPM'den vazgeçer mi?

Kaldırırlar bence. Bazı ülkelerde TPM kullanımı yasak. Microsoft bu ülkelere özel Windows 11 sürümü çıkarmazsa TPM gereksinimi kalkabilir. Şu anlık kurulumda TPM bypass edilebiliyor. Bence kalkacak.
Rusya ve Çin'e özel TPM istemeyen Windows 11 versiyonları olacağını duyurdular.
 
Microsoft asla Windows 11'de TPM 2'den caymaz. Çünkü TPM güvenlik için önemli. Hatta Windows 11'i bırak Windows 12'de bile bu teknoloji devam edebilir.
 
2021-07-27.png


Bende var, ona rağmen kuramıyorum. İşlemcim desteklemiyor sanırım. Benimki i7 7700HQ, 8.nesil gerekiyormuş.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
İlk günler işlemci nesli ve TPM 2.0 opsiyonel gereklilik, TPM 1.2 ise olmazsa olmaz gereklilik şeklinde bir blog yayınladılar sonra bunu kaldırdılar. Şu anki manzarada TPM 2.0 ve işlemci nesli son sürümde olmazsa olmaz gereklilik. Son sürümde TPM 2.0 zorunlu olmayacak diyenler desteksiz sallıyor sadece.
TPM 2.0'nin ne olacağından emin olmasak da en azından işlemci neslinin zorunlu olmadığından eminiz.
 
O zaman zorunlu olabilir, bana göre çok saçma ama. Bana kalırsa Windows 11 Home sürüm için TPM zorunluluğu olmamalı, ev kullanıcısı neden BitLocker kullansın ki?

Cryptolocker yiyip dosyalarım gitti diyerek ağlamamak için olabilir? Belirlenen gereksinimler keyfi adamların canı sıkılıp hadi şunu da zorunlu kılalım diye istediği şeyler değil hepsinin bir sebebi var.
 
Microsoft asla Windows 11'de TPM 2'den caymaz. Çünkü TPM güvenlik için önemli. Hatta Windows 11'i bırak Windows 12'de bile bu teknoloji devam edebilir.
Devam etsin, sorun değil. Setupla illa ki birileri oynama yapıp bize orjinal tpmsiz win11 yapar. Microsoft boşa çabalıyor
 

Geri
Yukarı