Esenyurt ve Beylikdüzü'nde evler neden ucuz?

mertaksoy66

Hectopat
Katılım
13 Mayıs 2020
Mesajlar
100
Arkadaşlar Esenler ve Beylikdüzü'nde fıstık gibi gıcır gıcır zengin görselli evler 300.000-400.000 TL. Neden bu kadar ucuz? Başka yerlerde 300.000 TL'ye ev bulmak çok zor, o da bodrum katında rutubetli evlerdir. Neden bu bölgede evler bu kadar ucuz?
 
Ben Beylikdüzü'nde oturuyorum. Ucuz olmasının sebebi buralar daha kentleşmemiş. Mesela Beylikdüzü'nde 3 tane alışveriş merkezi var. Ucuz olan yer kavaklı tarafları. Ben Adnan Kahveci taraflarında oturuyorum. En pahalı yer ise Beykent dediğimiz Beylikdüzü'nün merkezi.
 
Fiyat farkının sebebi çok açık, Esenyurt gibi bi' yerde mi yaşamak istersin yoksa Beylikdüzü’nde mi?
 
Merhabalar düşük fiyatlı ve gösterişli Beylikdüzü ilanlarından herhangi bir tanesini aradığınızda alacağınız cevap muhtemelen o evin kaporası alındı olacaktır. Evi görmek istediğinizde türlü türlü bahaneler ile ilandaki evi göremiyorsunuz. İlanların çoğu, çalıntı fotoğraf ve sahte konum bilgisi ile oluşturulmuş. Havuzlu site fotoğrafları olan ilanlara gidince havuzu ya da siteyi bulamayabiliriz ayrıca durağa 5 dakika mesafede dedikleri yerler helikopter ile 5 dakika... Emlakçıların açmış olduğu şaşaalı fotoğraflı ve düşük fiyatlı ilanlara kanmayınız.
 
Esenyurt'ta 20.00'dan sonra sokağa çıkma yasağı var, takıyorlar bıçağı. :D
Bir sene kirada kaldım Esenyurt'ta hiç de öyle bir senaryo ile karşılaşmadım. Şunu diyebilirim ama ayda bir kez yıkanan insanların olduğu toplu taşıma ile işe gidip gelmek zorunda kaldım. Ailemi bırakıp gidebileceğim komşularım vardı binada, bununla birlikte ev sahibim evi de uygun fiyata satıyordu. Bütün bunlara rağmen başka yerden daha pahalıya daha eski ve küçük bir daire aldım. Hiç de pişman değilim.
Sözün özü: adam kesme, yol çevirme falan yok ama orda yaşamam tavsiye de etmem.
 
Hocam, bildiğim kadarıyla Beylikdüzü'nde bulunan evlerin bu fiyatlarda olmasının en büyük nedeni ulaşım. Yani merkezi yerlere çok uzak, diye biliyorum. Ayrıca yukarıdaki yazarın da dediği gibi, oralar daha "kentleşmemiş" yerler.
Esenyurt ise biraz daha farklı. Ciddi anlamda kötü bir yer, maalesef. Hatta bildiğiniz gibi bir sürü "mülteci" oralarda yaşamakta.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı