Opera GX kullanılır mı?

Google, Firefox gibi uygulamalarda da "gizlilik" veyahut "güvenlik" olduğuna dair sunulan argümanlara "kesinlik" gözüyle bakamıyorum.
Firefox’ta az da olsa bir veri toplama var, Google’ı saymıyorum bile, onlar Opera kadar topluyordur herhalde.
Ben Ungoogled Chromium kullanıyorum, açık kaynak olan Chromium’un Google’dan arındırılmış hâli. Firefox tabanlı LibreWolf da var, o da Firefox’un telemetrisini siliyor tarayıcıdan.
 
Ve bazı yayıncılar da bu tarayıcıyı kullanıyor bir de hiçbir yayıncının Firefox kullandığını görmedim?

Bakış açını değiştirmeni tavsiye ederim. Ayrıca madem herkes kullanıyormuş sen neden kullanmıyorsun. Adamlar daha iyi olabileceğini düşündüğü tarayıcıyı ve Opera GX'in kötü yanlarını paylaşmış.
 
Ve bazı yayıncılar da bu tarayıcıyı kullanıyor bir de hiçbir yayıncının Firefox kullandığını görmedim?

Veri satma olayı tamamen otomatik reklam olayı, bütün tarayıcılar yapıyor. Yani kimse sizin verilerinize böyle bakayım da bu kimmiş ne yaparmış diye bakmıyor, otomatik reklam sunuluyor aradıklarınızdan ve bu da bence iyi bir şey sonuçta mesela ekran kartı ararken domates reklamı istemeyip aradığınız şeye özel reklam istiyorsanız bu gerekli bir şey zaten. Bence Opera GX tasarımını sevdiyseniz kullanabilirsiniz, ben kullanıyorum ve memnunum.
 
Veri satma olayı tamamen otomatik reklam olayı, bütün tarayıcılar yapıyor. Yani kimse sizin verilerinize böyle bakayım da bu kimmiş ne yapar mış diye bakmıyor, otomatik reklam sunuluyor aradıklarınızdan ve bu da bence iyi bir şey sonuçta mesela ekran kartı ararken domates reklamı istemeyip aradığınız şeye özel reklam istiyorsanız bu gerekli bir şey zaten. Bence Opera GX tasarımını sevdiyseniz kullanabilirsiniz, ben kullanıyorum ve memnunum.

Peki bilgilerimi nasıl aktaracağım Google da ki?
Geçeceğim tarayıcıya.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı