BF1 vs BF5

İki oyun da hileci dolu. Oynanmaz. Özellikle CS'den vs. geçecekseniz hilecileri görüp nefret edersiniz. Bir de oyunda her şey random. Nereden vuruldum lan anlarını çok yaşayacaksınız.

Genel Battlefield önerileri yaptıktan sonra iki oyun arası farkları söyleyeyim. BF1'de haritalar biraz daha küçük ve ele geçirilen noktalar daha küçük ve detaysızdır. BF5'te ise haritalar daha büyük(Havana haritasında bir köşeden öbür köşeye koşarak 10 dakikada felan gidebilirsiniz), noktalar ise daha detaylı ve bazı noktalar BF1'de olmayacak şekilde çok katlı. Yüksekliğin haritalarda kullanımı BF1'de çok az iken(Tsar haritaları dışı) BF5'te neredeyse her haritada maplarda yüksek noktalar, alçak noktalar, alt kat üst kat şeklinde yapılanma vardır.

Bir başka detay ise TTK(Time-to-kill, kısacası öldürme süresi) BF5'te daha düşüktür, yani genelde çatışmalarda ölme öldürme daha hızlı gerçekleşir. Bu genel olarak daha yeni teknoloji silahlar oynadığınız için geçerli. Fakat mesafe işe girince bu ortalanıyor. Bu TTK olayı birçok kez değişti oyunun başından beri. Ama genel olarak BF1 öldürme olarak daha uzun süren bir oyun diyebiliriz.

BF1'de DLC haritalar varken BF5'te yok. BF5'te tüm haritaları ücretsiz şekilde oynayabilirsiniz. BF1'de şu anda premium pass 33 tl, alınabilir. 25 tane kaplama kutusu da veriyor üst seviye. Yanında da tüm DLC'ler geliyor. Bu DLC'lere özel silahlar var. Bu silahlar da güzel ve kullanabilir. 25 kutu ile birçok silah için kaplama açabilirsiniz bu sayede.

BF5 grafik, harita dizaynı ve minik detaylar açısından BF1'den daha iyiyken BF1 ambiyans ve ses kalitesi olarak daha iyi kabul edilir.

Sırf hikaye için oynayacak arkadaşlar, OYNAMAYIN. 80 GB indirmeye değmez. Hikayeler ağım şahım değil. BF5 hikayesi biraz daha uğraşılmış gibi gelmişti bana. BF1 ise daha çok sonradan eklenme, zorla tutulmuş gibiydi.

İkisine bilgisayarında yer yetmeyecek kişilere BF5 öneririm. BF1'in zamanı geçti. Sıfırdan başlayacak kişiler için BF5 daha kolay. Hikayeden başlayıp arada bir online oynayacaklar için BF5 daha hoş gelir. Karakter kişiselleştirme çok daha detaylı BF5'te. BF1'de karakterinizi değiştiremiyorsunuz bile. Bu yönden BF5'i öneririm.

Sormak istediğiniz başka soru varsa sorabilirsiniz.
 
Ücretsiz oldu denildiğinde hiçbir talep olmadan ücretsiz anlarız. Prime aracılığı ile ücretsiz olacak olarak düzenleme sağlıklı olacaktır. Sonuçta prime için ödeme iptal edilse dahi yapılması gerekiyor bir kredi kartı banka kartı ödeme aracı gerekiyor. Direkt ücretsiz gözü ile görmüyorum şahsen.
Bunu bu kadar zorlamaya ne gerek var? Bu oyunları kaldıracak bilgisayarı olan bir kişi 8 tl'yi de ödeyebilir.
 
BF1'de ruh bulamadıysanız en baba hikayeli oyun size sıkıcı gelecektir
BF1 ve hikaye? Güldürmeyin lütfen. Hikayenin kralı olarak Detroit derim geçerim.
Buna kesinlikle katılıyorum, hiç hoş değil...
Ne alaka ya? Biz onlarınkini vuruyoruz her oyunda, onlar mırıldanıyor mu?
Ek olarak zaten Türkler kazanıyor sonunda.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
BF1 ve hikaye? Güldürmeyin lütfen. Hikayenin kralı olarak Detroit derim geçerim.

Ne alaka ya? Biz onlarınkini vuruyoruz her oyunda, onlar mırıldanıyor mu?
Ek olarak zaten Türkler kazanıyor sonunda.
Hocam her oyundan kastınız nedir? Kaç oyun var ki bu şekilde olan? Sonunu bilmiyordum, siz söylediniz ve öğrendim.
 

Geri
Yukarı