MM oynayan Türk'lerin sadece Dust 2 oynaması

mr.esat

Kilopat
Katılım
17 Mayıs 2020
Mesajlar
6.552
Makaleler
4
Çözümler
31
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar aktif olarak Faceit oynayan birisiyim. 5 levelim. Arada kendimi pek iyi hissetmediğimde MM girerim. Lobi arama yerinden MM girmek istediğimde her lobiye girdiğimde %90'ı Dust 2 açıyor. Niye diye sorduğumda "IIk maç reyiz ısınmadım hüü" diyeni var, "Ötekilerini bilmiyom" diyeni var. Geçen eski seçtiklerimden Vertigo kalmış, lobiye birisi geldi "Vertigo ne ya" tarzında bir şey deyip çıktı lobiden. Bilmiyor ki Vertigo, Overpass, Train gibi haritaların D2'yi tokatlayacak derecede kaliteli olduğunu, akşama kadar D2 giriyor işte. Başka map bilmez, bilse bile bildiği en iyi ihtimalle Mirage, İnferno. Sorsan iyi oynuyorum der. Evet arkadaşlar siz ne düşunüyorsunuz? Bence utility kullanımı ve call vermesi kolay olduğu için giriyorlar. Tek mantıklı açıklaması bu abi, net yani. Zevkler ve renkler tartışılmaz diyen dostlarıma sesleniyorum, bu mapin zevk veren hiç bir kısmı yok. Belki kolay olduğu için zevk veriyordur, onu bilemem.


Üstelik CS'de her mapin bir özelliği var, Overpass'ın kocaman olması, doğayla iç içe olması; Vertigo'nun 2 katlı olması ve bu 2 katın aktif olarak kullanılması; Nuke'nin kocaman olması,3 katlı olması ve normalde çoğu mapte 1 B girişi varken Nuke'nin 4 tane B girişi olması, Train'in üzerine tırmanılabilen vagonlara sahip olması ve öteki maplerden kat kat fazla merdivene sahip olması, İnferno'nun içine girilebilen ve mermi geçiren duvarlara sahip olan evleri olması. Bunlar maplerin kendini diğer maplerden farklı kılan özellikleri. Ama Dust 2'nin adam akıllı hiç bir farklı özelliği yok. Belki kapıları var o da büyük özellik değil. Cidden hem esporda, hem smoke flaş kullanımında en kötü map. Sizin fikirleriniz nedir?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sen neden bu kadar takıldın ki? İsteyen istediği mapi oynar :) Bu kadar kasmaya gerek yok.
Kimsenin oynamasına bir şey demiyorum niye oynuyorsunuz diye soruyorum cevap vermek istemiyorsan konudan çikabilirsin.
 
Kendimi bildim bileli Dust 2 oynarım. Çok anısı var bende. Hem CS 16'da dust 3
2 olmayan sunucular boş Dust 2'ler Full çeker. Çünkü Dust 2 oyuncuların gönlünde iz bırakmış efsane bir haritadır.
Efsane mi, peki öyle olsun.
 
Ben yoldaşta her haritayı oynardım, MM'de oynamaya çalışırdım. Ulan ne güzel oynardım ya, yeniden başlasam mı bilemiyorum.
 
Ben yoldaşta her haritayı oynardım, MM'de oynamaya çalışırdım. Ulan ne güzel oynardım ya, yeniden başlasam mı bilemiyorum.
Vallahi hocam MM hakkında pek bir bilgim yok, arada giriyorum, geliyor arada hile ama azaldı sanki. Vertigo öneririm orada rank kasmıştım, şimdi Ancient bile oynuyorum. Her mapi oynayınca oyun sıkmıyor ama sadece D2 girince sıkılırım ben. Oynayan arkadaşlar nasıl oynuyor merak ediyorum.
 
Sadece Türkler oynamıyor ki. Ruslar, Polonyalılar vs. de çok oynuyor Dust II. Bunun nedeni olarak CS 1.6'dan beri en çok bilinen haritanın Dust II olmasını neden olarak gösterebiliriz. Sadece bununla da sınırlı değil tabii ki, dediğin gibi infolaşmanın, rotate atmanın kolay olması, ezbere smoke-flashların olması da büyük bir neden.
 

Geri
Yukarı