Windows 11 yeni güncellemesi geldi

Hangisini indirmek sağlıklı olur?

1628196910140.png
 
Kendi sitesinde herhangi bir blog paylaşımı yok ilginç.

Var şu an paylaşım blog sayfalarında.
Ana içeriğe geç.
Web sitelerimizdeki deneyiminizi geliştirmek ve reklam için çerezleri kullanıyoruz. Gizlilik bildirimihepsini kabul et çerezleri yönet.
Microsoftwindows blogları

Site simgesi.
/ Windows Insider blogu.
Facebook'ta paylaş.
Twitter'da paylaş.
LinkedIn'de paylaşın.
Rss'e abone olun.
Windows 11 Insider Preview Build 22000.120 duyurusu.
Tarafından yazılmıştır.
Amanda langowski.
Brandon LeBlanc.
Yayınlanan.
5 Ağustos 2021.
Merhaba Windows Insider'lar, bugün Windows 11 Insider Preview Build 22000.120'yi dev ve beta kanallarındaki herkese yayınlıyoruz!

Değişiklikler ve iyileştirmeler.
Msa hesapları için yeni bir aile Widget'ı sunuyoruz! Tüm Windows dillerinde ve bölgelerinde mevcuttur. Microsoft aile grubunuzun üyelerinden son etkinlikleri görmenizi sağlar.
Yeni aile pencere aracı, Microsoft aile grubunuzun üyelerinin son etkinliklerini görmenizi sağlar.
Yeni aile pencere aracı, Microsoft aile grubunuzun üyelerinin son etkinliklerini görmenizi sağlar.
Görev çubuğundaki sohbet simgesi için bildirim rozetini kullanıma sunmaya başlıyoruz. İlk başta herkes hemen görmeyecektir.
Görev çubuğu ön izleme pencerelerinde kapat düğmesinin nasıl göründüğünü iyileştirmek için bazı ayarlamalar yapıldı.
Masaüstleri için arka planları değiştirirken, ayarlar zaten açık olsa bile, görev görünümü ile arka plan seç'i kullanmak, artık ayarları, gerçekte hangi masaüstünde olursanız olun hareket etmeye zorlayacaktır.
Ekran ayarları'ndaki tanımla düğmesi, monitörlerinizi düzenlemek için (bağlı birden fazla monitörünüz olduğunda) kontrolün tam altında olacak ve böylece daha kolay bulunabilecek şekilde taşındı.
Fare kullanıcıları için biraz daha kompakt olacak şekilde dosya Gezgini'nin bağlam menüsünü güncelledik.
Dosya Gezgini'nin komut çubuğundaki "yeni" düğmesi, tüm seçeneklerin iç içe liste yerine tek bir listede olduğu bir açılır menü stili kullanacak şekilde güncellendi.
Alt + sekme, görev görünümü ve ek yardımda boşluk kullanımını ve küçük resim boyutlarını iyileştirmek için bazı ayarlamalar yaptık.
Düzeltmeler.
Görev çubuğu:
Sanal dokunmatik yüzey artık görev çubuğu ayarlarında etkinleştirilmek üzere tekrar kullanılabilir.
Masaüstünüzü yeniden adlandırmaya çalışırken yazmaya başladığınızda görev görünümü açılır penceresi artık kapanmayacaktır.
Görev görünümü açılır penceresi artık arapça veya ibranice görüntüleme dilini kullanan Insider'lar için doğru yönde görüntülenmelidir.
Cortana sesle etkinleştirme için ayarlandığında, görev çubuğu köşesindeki mikrofon simgesinin üzerine gelindiğinde artık "Windows hizmetleri için ana bilgisayar işlemi" yerine "asistanınız yanıt vermeye hazır" yazacaktır.
DPI değişiklikleri artık görev çubuğu köşesinde simge çoğaltmaya ve örtüşmeye neden olmamalıdır.
Haftanın günlerinin bazı dillerde kaydırıldığına ilişkin geri bildirime yanıt olarak takvim açılır başlık aralığını biraz daha fazla yer verecek şekilde ayarladı.
Tercih ettiğiniz haftanın ilk gününü güncellediyseniz, oturumu kapatıp tekrar açana kadar bunun takvim açılır penceresine yansıtılmaması sorunu düzeltildi.
Tercih ettiğiniz takvim açılır durumu (genişletilmiş veya daraltılmış) şimdi yeniden başlatmaya devam etmelidir.
İçerdekiler için bir yarış koşulu düzeltildi, görev çubuğu ile ilgili birden fazla monitör başlat menüsünün ekranın köşesine uçmasına neden oldu ve ikincil monitörlerde görev görünümü düğmesinin üzerine gelmeyi denediğinizde explorer.exe'nin çökmesine neden oldu.
Birden çok monitörle Windows çalıştıran Insider'lar için explorer.exe kilitlenme döngüsünü tetikleyebilecek bir sorun azaltıldı.
Önceki uçuşla ilgili analizimize dayanarak, Türk Insider'lar için dizüstü bilgisayarları %100 şarjdayken explorer.exe kilitlenme döngüsünün ele alındığına inanıyoruz ve bunu bilinen sorunlar listesinden kaldırıyoruz.
İkincil monitörünüzdeki Widget'lar simgesine tıklamak, artık birincil monitörünüz yerine o monitördeki Widget'ları açacaktır.
Kalemle görev çubuğuna sağ tıklamak artık bir çökmeye neden olmamalıdır.
Bazı Insider'lar için görev çubuğundaki uygulama simgelerini bulanık hale getiren bir sorunu ele aldı.
Yükleme sırasında görev çubuğundaki uygulama simgelerinin boş bir durumda takılıp kalmasına neden olan bir sorunu çözmek için bazı çalışmalar yaptık.
Görev görünümü düğmesine tıklandığında explorer.exe'nin çökmesine neden olan bir sorun düzeltildi.
Sohbet penceresinin ekranda takılıp kalmasına neden olan bir sorun düzeltildi.
İkincil bir monitörde Sohbet'e tıklamak, şimdi onu doğru konumda ve DPI'da başlatmalıdır.
Görev çubuğu ön izleme pencerelerinin ekranda takılıp başka bir şeye tıkladığınızda kapanmaması sorununu çözmek için bazı çalışmalar yaptık.
Odak görev çubuğuna ayarlıyken F7'ye basıldığında görev çubuğunun kilitlenmesi sorununu gidermek için, bir metin bloğunun olmadığı bir yerde F7'ye basıldığında şapka tarama isteminin artık görünmeyecek şekilde bir değişiklik yaptık.
Win + B'ye ve ardından ok tuşlarına basarsanız, artık önce Tab'a basmanıza gerek kalmadan görev çubuğu köşesindeki tüm öğelere gidebilirsiniz.
İkincil monitörlerdeki uygulama simgelerindeki rozetler, artık birincil monitörde gösterilenlerle senkronize olmalıdır.
Ayarlar:
Windows hello zaten kuruluyken oturum açma ayarları altında "yüz tanıma (Windows hello)" tıklandığında ayarlar artık kilitlenmeyecek.
Ayarlar > ağ ve internet > Ethernet'e gitmenin ağ profili türünü beklenmedik şekilde değiştirmesine neden olan bir sorunu düzelttik. Bir Ethernet kullanıcısıysanız, istediğiniz ağ profili türünün seçili olduğundan emin olmak için lütfen bu yapıya yükselttikten sonra ayarlarınızı kontrol edin ve seçili değilse değiştirin.
Ağ ayarlarında IP adresinizi ayarlamanın bazı durumlarda çalışmamasına neden olan bir sorun düzeltildi.
VPN proxy ayrıntılarınızı Ayarlar'da düzenlemek artık ayarların çökmesine neden olmamalıdır.
Güç ve pil ayarlarının çökmesine neden olan başka bir sorun düzeltildi.
Ayrıca, güç ve pil ayarları'ndaki 7 günlük pil kullanım grafiğine bakarsanız, özellikle Ayarlar'ın çökmesine neden olabilecek bir sorun düzeltildi.
Ayarlar'daki ilerleme çubukları artık düzgün bir şekilde vurgu rengine sahip.
Kişiselleştirme ayarlarında özel temaların kaydedilmesi artık çalışmalıdır.
Windows 11'de tanıtılan ayarlar güncellemelerinden sonra belirli rehberliğe işaret etmeyi bırakan bazı yardım al bağlantılarını bağladım.
Ayarlar'daki geçiş düğmelerinin üzerine gelmek artık onları ortadan kaldırmaz.
Her arama için "sonuç yok" diyerek Ayarlar'da aramanın kalıcı olarak bozuk durumda olmasına neden olabilecek bir sorun düzeltildi.
Ayarlar penceresini yeniden boyutlandırırken büyük, düz bir vurgu rengi alanı göreceğiniz bir sorunu çözmeye yardımcı olacak bazı çalışmalar yaptı.
Başlatma sırasında ayarlar artık yeşil renkte yanıp sönmemelidir.
Listeli ayarlar sayfalarında rastgele çökmelere neden olan bir sorunu ve ayrıca radyo düğmeli ayarlar sayfalarında rastgele çökmelere neden olan bir sorunu düzeltmek için bazı çalışmalar yaptık.
Belirli ayarlar sayfalarına bağlantılar, ayarlar zaten açık olmadığında artık Ayarlar'da doğru sayfaya gidecektir.
Saydamlık etkinleştirildiğinde, Ayarlar'daki profil resminiz artık beklenmeyen bir kare arka plakaya sahip olmamalıdır.
Ayarlar'da uygulamalar ve özellikler altında uygulamaları kaldırırken eksik ilerleme çubuğuna eklendi.
Ses ayarları'ndaki ses düzeyi karıştırıcısındaki simgeler artık üst üste gelmemelidir.
Ayarlar'daki bağlı Bluetooth pın eşleştirmesi şimdi tekrar çalışmalıdır.
Windows Update ayarlarında gezinirken sayfanın üst kısmındaki “gelişmiş seçenekler”i tıklarsanız, şimdi gelişmiş seçenekler açılmalıdır.
Hızlı Ayarlar'dan diğer tüm ayarlar kaldırıldığında ses ve parlaklık kaydırıcılarının beklenmedik şekilde küçülmesi için başka bir düzeltme yapıldı.
Hızlı Ayarlar'ın alt sayfalarından birinden giriş açılır penceresine geçmek artık bir çökmeye neden olmamalıdır.
Hızlı Ayarlar'ın erişilebilirlik bölümünü kullanırsanız, geçişler artık her özelliğin doğru durumunu göstermelidir.
Hızlı Ayarlar'da doğrudan Project'e gitmek için Win + p tuşlarına basarsanız, ok tuşları artık listede yukarı ve aşağı gezinmek için çalışır.
Hızlı Ayarlar'ın üzerindeki medya kontrolünde bazı küçük resimlerin rastgele ezilmesine neden olan bir sorun düzeltildi.
Masaüstünü görüntülerken focus Assist'in beklenmedik şekilde açılmasına yönelik başka bir düzeltme yapıldı.
Dosya gezgini:
Karanlık moddayken dosya Gezgini'nin beklenmedik şekilde güncellenmiş bir kaydırma çubuğu göstermemesine neden olan bir sorun düzeltildi.
Uzun süreli kullanımdan sonra dosya gezgini'nde yavaşlamaya neden olan bağlam menüsü kullanımıyla ilgili bir gdı tanıtıcı sızıntısı ele alındı.
Dosya Gezgini'ni etkileyen ve daha fazla dosya gezgini penceresi açıldığında artan bir bellek sızıntısını gidermek için bir değişiklik yapıldı.
Ayrıca, dosya gezgini'ndeki komut çubuğuyla ilgili bir değişiklik yaptı ve bu, sürekli olarak büyüyecek ve kaynakları tüketecek yeni bir dosya gezgini penceresi her açıldığında artan iş parçacığı sayısıyla sonuçlandı.
Dosya Gezgini'nin bağlam menülerinde akrilik kullanımıyla ilgili yüksek isabetli explorer.exe çökmesi düzeltildi.
Dosya Gezgini'nin komut çubuğuyla etkileşim kurmak için fareyi kullanırken odak dikdörtgeninin beklenmedik şekilde görünmesine neden olan bir sorun düzeltildi.
Kontrast temaları etkinleştirildiğinde fareyle üzerine geldiğinizde bağlam menüsü artık titrememelidir.
Bağlam menüsü artık beklenmedik bir şekilde yandan kırpılmamalı, tamamen oluşturulmamalıdır.
Masaüstü şovunun alt köşesine sağ tıklamak artık ekranın üst kısmında içerik menüsünün açılmasına neden olmuyor.
Bağlam menüsünde görünen bir kaydırma çubuğunun ve onunla etkileşim kurmaya çalıştığınızda explorer.exe'nin çökmesinin temel nedeni olduğuna inandığımız temel bir sorunu ele aldık.
Dosya Gezgini'nin dosya seçeneklerindeki radyo düğmelerinin seçili durumdayken biraz daha belirgin olmasına yardımcı olacak bir değişiklik yapıldı.
Komut çubuğundaki yeniden adlandır düğmesine tıklamak artık bazen birlikte aç iletişim kutusunu rastgele göstermemelidir.
Karanlık modda bazı dosya işlemi iletişim kutularının okunamaz düğme metnine sahip olmasına neden olan bir sorun düzeltildi (örneğin, "dosya kullanımda" ve "hedef klasör erişimi reddedildi").
Başlangıç menüsü:
Windows tuşuna birden çok kez hızlı bir şekilde basmak artık başlat'ın çökmesine neden olmamalıdır.
Başlat menüsü başlatma performansını iyileştirmeye yardımcı olacak bir değişiklik yapıldı.
Önerilen'deki dosyalardan birine tıkladığınızda, bazı durumlarda dosyanın beklenmedik bir uygulamada açılması sorunu düzeltildi.
Başlat'ı açarken Arama'nın bazen başlat'ın üstünde rastgele yanıp sönmesi sorununu gidermek için bir değişiklik yapıldı.
Arama:
Arama simgesinin üzerine gelindiğinde, son aramalar güncellendiğinde artık bir çökmeye neden olmamalıdır.
Arama simgesinin üzerine gelindiğinde, pencere artık kırpılmamalı.
Pencereleme:
Uzak masaüstü üzerinden bir PC'ye bağlanmak ve bağlantıyı kesmek ve kullanıcılar arasında geçiş yapmak artık tüm açık uygulamalarınızı beklenmedik bir şekilde küçültmez.
Karışık DPI monitörleri ile sistemde belirli uygulamaları yakalarken yüksek isabetli explorer.exe çökmesine değinildi.
Bir uygulamanın ekranı kapla düğmesinin üzerine geldikten sonra ek düzenler penceresi görünür olduğunda, artık farenizi uzaklaştırdığınızda daha güvenilir bir şekilde kapatılmalıdır.
PC'nizi sabitlenmiş pencerelerle yerleştirdiğinizde veya yerinden çıkardığınızda bazen explorer.exe'nin çökmesine neden olan bir sorun düzeltildi.
Pencereleri kapatırken pencere çerçeveleri artık ekrana takılmamalıdır.
Pencerelerin beklenmedik bir şekilde yanlış masaüstünde açılmaması gerekirken açılmasına neden olan bir sorun düzeltildi.
Yanıp sönmelere ve takılmalara neden olduğu için klavye kısayollarını kullanarak masaüstlerini değiştirirken animasyonu kapattık.
Dosya gezgini gibi belirli pencereleri en üst düzeye çıkarırken, kenarlık artık ikincil monitörlere düşmemelidir.
Alt + Tab kullanırken ekran okuyucuların beklenmedik bir şekilde "desktopwindowxamlsource" demesine neden olan bir sorun giderildi.
Alt + Tab'ı çağırmak ve uygulamalar arasında geçiş yapmak için dokunmatik yüzey hareketini kullanırken hassasiyeti artırmak için bazı çalışmalar yaptık.
Önceki uçuşta ek Ssist'in görünmemesiyle ilgili sorunlar yaşıyorsanız, bunun buna yükselttikten sonra çözülmesi gerektiğine inanıyoruz.
Windows güvenliği ve oturum açma:
Windows hello face, yükseltme işleminden sonra şimdi yeniden çalışıyor olmalıdır.
UAC iletişim kutusundaki düğme metni, en-us kullanmayan Insider'lar için artık doğru bir şekilde evet ve hayır demelidir.
Belirli senaryolarda görev çubuğuna sabitlenmiş uygulamalar için UAC iletişim kutusunun arka planda başlatılmasına neden olan bir sorun düzeltildi.
Bilgisayarınızı yeniden başlattığınızda "otomatik örnek gönderme"nin beklenmedik bir şekilde kapatılması sorununu ele alan bir Windows Defender düzeltmesi kullanıma sunuluyor.
Bazı Insider'ların tekrarlanan bir logonui.exe çökmesi görmesine neden olan bir sorunu azalttık.
Ayrıca, bilgisayarınızın kilidini açarken bilgisayarınızın siyah ekranda kalmasına neden olabilecek bir kilitlenmeyi ve bazı Insider'ların giriş yaptıktan sonra birkaç saniye siyah ekran görmesine neden olan ayrı bir kilitlenmeyi de azalttık.
Bazı Insider'ların bilgisayarlarını başlattıktan sonra ilk kez oturum açarken explorer.exe'nin çökmesine neden olan bir sorun düzeltildi.
Yüksek kontrast kullanılırken giriş ekranı öğelerinin görünürlüğü iyileştirildi.
Oturum açmak veya bilgisayarınızı kilitlemek artık tam ekran beyaz veya vurgulu renkli flaşlara neden olmamalıdır.
Giriş:
Örneğin masaüstündeki simgelerle etkileşime girerken, tıklamaların sistem genelinde yanlış yerde olmasına neden olan araç ipuçlarıyla ilgili bir sorun düzeltildi.
Yerleştirildiğinde ekran yönü döndürüldükten sonra dokunmatik klavye artık kırpılmamalı.
Üçüncü taraf bir ıme kullanırken uygulamalar arasında odağı değiştirirken bazen explorer.exe'nin çökmesine neden olan bir sorun düzeltildi.
İşlev tuşları da dahil olmak üzere belirli donanım tuşlarının ve düğmelerin bazı cihazlarda çalışmamasına neden olduğuna inanılan bir sorunu azalttı.
Başlat'ta uyku seçeneğine tıklamak için dokunmatik yüzey kullanılmışsa, belirli aygıtların beklenmedik bir şekilde uyku modundan çıkmalarına neden olabilecek bir yarış durumu azaltıldı.
Diğer:
Uyurken PC'lerin hata kontrolüne yol açabilecek bir sorun düzeltildi.
Xbox Game Bar performans monitörü ekrana sabitlenmiş durumdayken oyun oynamaya çalıştığınızda kekemeliğe neden olan bir sorun düzeltildi.
Bazı oyunlarda fareyi hareket ettirirken Insider'lar için takılmaya veya FPS düşüşüne neden olabilecek bir sorunu azalttı. Oyun performansıyla ilgili geri bildirimlerini bizimle paylaşmak için zaman ayıran Insider'lara teşekkür ederiz - yükseltme yaptıktan sonra sorun yaşamaya devam ederseniz, lütfen bu konuyla ilgili eyleme dönüştürülebilir geri bildirim kaydetme konusundaki kılavuzumuza bakın.
Önyükleme menüsünün Windows 11'i doğru tanımlamaması sorunu düzeltildi.
Yarı şeffaf ve okunamayan diyaloglar, Z-sıralama sorunları, ekranda büyük, gölgeli alanların takılması dahil olmak üzere önceki uçuşta bir dizi beklenmedik kullanıcı arayüzü sorununa neden olduğuna inanılan bir sorunu ele aldı. Arapça ve ibranice içeridekiler için bağlam menülerinde ve geriye dönük metin.
Şeffaflık devre dışıyken oluşturulan pencerelerin, şeffaflık etkinleştirildiğinde akrilik olmak yerine düz bir renkte takılıp kalması sorunu giderildi.
Karanlık modu kullanırken pencerelerin köşelerindeki beklenmeyen beyaz yapıları kaldırmak için bazı çalışmalar yaptık.
Görev yöneticisi gibi belirli uygulamalarda birden çok kez sağ tıklamak, içerik menüsü çerçevesinin yuvarlaktan kareye değişmesine neden olmaz.
Masaüstünde alt + F4 tuşlarına bastıktan sonra pencerenin hemen kapanmasına neden olan bir odak sorunu düzeltildi.
Yeniden başlattıktan sonra bazı bağlı cihazların beklenmedik bir şekilde yeniden eşleştirilmesi gerekmesine neden olan bir sorunu azalttı.
Masaüstü bilgisayarlarınızı yeniden sıralarken meydana gelebilecek bir explorer.exe kilitlenmesi azaltıldı.
Microsoft Store'un PC'de zaten yüklü olan uygulama güncellemelerini indiriyormuş gibi görünmesine neden olan bir sorunu ele aldı.
Bazı Insider'ların özellikle oyun oynarken hata denetimi yaşamasına neden olan bir sorun düzeltildi.
Bilinen sorunlar.
[HATIRLATICI] Windows 10'dan Windows 11'e yükseltme yaparken veya Windows 11'e bir güncelleme yüklerken bazı özellikler kullanımdan kaldırılabilir veya kaldırılabilir. Ayrıntılara buradan bakın.
Bazı cihazlarda ayarlar > Windows Update > Windows Insider programı'na giderken yalnızca "ön izleme derlemelerini almayı durdur" seçeneğinin görünür olduğu bir sorunu araştırıyoruz. Bu, Insider'ların bir kanal seçmesini engeller. Biz var answers geçici bir çözüm yayınlanmıştır.
[BETA KANALI] beta kanalındaki Insider'ların Windows 11'e yükselttikten sonra yeni görev çubuğunu görmedikleri ve başlat menüsünün çalışmadığı raporlarını araştırıyoruz. Etkileniyorsanız bu sorunu çözmek için lütfen Windows Update > güncelleme geçmişi'ne gitmeyi, Windows için en son toplu güncellemeyi kaldırmayı ve güncellemeleri kontrol ederek yeniden yüklemeyi deneyin.
Başlangıç:
Bazı durumlarda, başlattan ara veya görev çubuğu'nu kullanırken metin giremeyebilirsiniz. Sorunla karşılaşırsanız, çalıştır iletişim kutusunu başlatmak için klavyede Win + r tuşlarına basın ve ardından kapatın.
Başlat düğmesine (Win + X) sağ tıklandığında sistem ve Windows terminali eksik.
Görev çubuğu:
Giriş yöntemleri değiştirilirken görev çubuğu bazen titreyecektir.
Arama:
Görev çubuğundaki ara simgesine tıkladıktan sonra arama paneli açılmayabilir. Bu olursa, “windows gezgini” işlemini yeniden başlatın ve arama panelini yeniden açın.
Farenizi görev çubuğundaki arama simgesinin üzerine getirdiğinizde, son aramalar görüntülenmeyebilir. Sorunu çözmek için bilgisayarınızı yeniden başlatın.
Arama paneli siyah görünebilir ve arama kutusunun altında herhangi bir içerik göstermeyebilir.
Widget'lar:
Widget panosu boş görünebilir. Bu soruna geçici bir çözüm bulmak için oturumu kapatıp tekrar oturum açabilirsiniz.
Widget panosundan bağlantı başlatmak, uygulamaları ön plana çıkarmayabilir.
Widget'lar harici monitörlerde yanlış boyutta görüntülenebilir. Bununla karşılaşırsanız, Widget'ları önce gerçek PC ekranınızda dokunmatik veya Win + W kısayolu ile başlatabilir ve ardından ikincil monitörlerinizde başlatabilirsiniz.
[Aile widget] bazı kullanıcılar, ekran süresi ayarları etkinleştirilmiş olsa bile 'ekran süresi etkinliğini görmek için bir cihaz bağlayın' mesajı görebilir.
[Aile widget] IOS'taki bazı kullanıcılar için konum bilgileri bulunmayabilir.
Mağaza:
Bazı durumlarda arama sonuçlarının sırasının yanlış olduğu bir sorunu çözmek de dahil olmak üzere, mağaza'daki arama alaka düzeyini iyileştirmek için çalışıyoruz.
Yükleme düğmesi, bazı sınırlı senaryolarda henüz işlevsel olmayabilir.
Derecelendirme ve incelemeler bazı uygulamalar için mevcut değildir.
Windows korumalı alanı.
Görev çubuğu, Windows Sandbox'ta sürekli olarak çökecektir. Ekip bir düzeltmeyi araştırıyor.
Yerelleştirme.
Bazı Insider'ların, en son Insider Preview derlemelerini çalıştıran küçük bir dil alt kümesi için kullanıcı deneyimlerinden bazı eksik çeviriler olabileceği bir sorun var. Etkilenip etkilenmediğinizi doğrulamak için lütfen bu yanıtlar forum gönderisini ziyaret edin ve düzeltme adımlarını izleyin.
Microsoft mağazası.
İlk olarak geliştirme kanalında Store (sürüm 22107.1401.9.0) için bir Windows Insider güncellemesini kullanıma sunmaya başlıyoruz. Bu güncelleme aşağıdaki geliştirmeleri içerir:

Spotlight'ta otomatik kaydırma: Gezinirken, bir sonraki favori uygulamanızı, filminizi veya oyununuzu keşfedebilmeniz için içeriği otomatik olarak kaydırırız.

Gezinirken, bir sonraki favori uygulamanızı, filminizi veya oyununuzu keşfedebilmeniz için içeriği otomatik olarak kaydıracağız.
Gezinirken, bir sonraki favori uygulamanızı, filminizi veya oyununuzu keşfedebilmeniz için içeriği otomatik olarak kaydıracağız.
Yeni oyun pdp (ürün detay sayfası) tasarımı: Bir sonraki favori oyununuzdan daha fazla bilgi ve resim görebilmeniz için oyun sayfalarımızın görünüşünü güncelledik.

Oyun sayfalarımız için güncelleme tasarımı, bir sonraki favori oyununuzdan daha fazla bilgi ve resim görmenizi sağlar.
Oyun sayfalarımızın güncellenmiş tasarımı, bir sonraki favori oyununuzdan daha fazla bilgi ve resim görmenizi sağlar.
Yeni derecelendirmeler ve incelemeler iletişim kutusu: Derecelendirme ve inceleme formunu güncelledik ve kullandığınız ürünler hakkında geri bildirim sağlamayı kolaylaştırdık.

Derecelendirme ve inceleme formunu güncelledik ve kullandığınız ürünler hakkında geri bildirim sağlamayı kolaylaştırdık.
Derecelendirme ve inceleme formunu güncelledik ve kullandığınız ürünler hakkında geri bildirim sağlamayı kolaylaştırdık.
Geliştirici kanalında herhangi bir engelleme sorunu bulunmazsa, bu mağaza güncellemesini beta kanalında Windows Insider'lara dağıtmaya başlamayı umuyoruz!

Geliştiriciler için.
En son Windows Insider SDK'sını aka.ms/windowsinsidersdk adresinden indirebilirsiniz. Windows Insider SDK'sı, karşılık gelen Windows 11 Insider Preview derlemeleriyle sürekli olarak uçuş yapacak ve Build 22000.120 için en son Windows Insider SDK'sı artık mevcut.

Önemli içeriden bilgi bağlantıları.
Windows 11'i nasıl yaptığımızı öğrenmek için buraya tıklayın. Şu ana kadar derlemelerde yayınlanan tüm yeni özelliklerin ve güncellemelerin bir listesini içeren Windows Insider programı belgelerimize buradan göz atabilirsiniz. Bu yapı için listelenen özelliklerden hiçbirini görmüyor musunuz? Geliştirme kanalında olduğunuzdan emin olmak için Windows Insider ayarlarınızı kontrol edin. İşlerin beklediğiniz gibi gitmediğini bize bildirmek için buradan geri bildirim gönderin.

Hangi Insider kanalında hangi yapının olduğuna tam olarak bakmak istiyorsanız Flight Hub'a gidin. Lütfen bir yapının uçuşa alınması ile Flight Hub'ın güncellenmesi arasında küçük bir gecikme olacağını unutmayın.

Teşekkürler,
Amanda ve brandon.

Etiketler:
Windows Insider programı.
Ne var ne yok.
Yüzey dizüstü bilgisayarı 4
Yüzey dizüstü bilgisayarı git.
Yüzey git 2
Yüzey Pro X
Yüzey ikilisi.
Microsoft 365.
Windows 10 uygulamaları.
Hololens 2
Microsoft mağazası.
Hesap profili.
İndirme merkezi.
Microsoft mağazası desteği.
İadeler.
Sipariş izleme.
Sanal atölyeler ve eğitim.
Microsoft mağaza sözü.
Finansman.
Eğitim.
Eğitimde Microsoft.
Öğrenciler için ofis.
Okullar için Office 365.
Öğrenciler ve veliler için fırsatlar.
Eğitimde Microsoft Azure.
Girişim.
Azure.
Uygulamakaynağı.
Otomotiv.
Devlet.
Sağlık hizmeti.
Üretme.
Finansal hizmetler.
Peraken de.
Geliştirici.
Microsoft Visual Studio.
Windows geliştirme merkezi.
Geliştirici merkezi.
Microsoft geliştirici programı.
Kanal 9
Microsoft 365 geliştirme merkezi.
Microsoft 365 geliştirici programı.
Microsoft garajı.
Şirket.
Kariyer.
Microsoft hakkında.
Şirket haberleri.
Microsoft'ta gizlilik.
Yatırımcılar.
Çeşitlilik ve kapsayıcılık.
Ulaşılabilirlik.
Güvenlik.
Site haritası Microsoft'a başvurun mahremiyet manage cookies kullanım şartları ticari markalar güvenlik ve çevre reklamlarımız
hakkında © Microsoft 2021 (size tüm yazıları kopyaladım 🤣🤣)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Var şu an paylaşım blog sayfalarında.
Ana içeriğe geç.
Web sitelerimizdeki deneyiminizi geliştirmek ve reklam için çerezleri kullanıyoruz. Gizlilik bildirimihepsini kabul et çerezleri yönet.
Microsoftwindows blogları

Site simgesi.
/ Windows Insider blogu.
Facebook'ta paylaş.
Twitter'da paylaş.
LinkedIn'de paylaşın.
Rss'e abone olun.
Windows 11 Insider Preview Build 22000.120 duyurusu.
Tarafından yazılmıştır.
Amanda langowski.
Brandon LeBlanc.
Yayınlanan.
5 Ağustos 2021.
Merhaba Windows Insider'lar, bugün Windows 11 Insider Preview Build 22000.120'yi dev ve beta kanallarındaki herkese yayınlıyoruz!

Değişiklikler ve iyileştirmeler.
Msa hesapları için yeni bir aile Widget'ı sunuyoruz! Tüm Windows dillerinde ve bölgelerinde mevcuttur. Microsoft aile grubunuzun üyelerinden son etkinlikleri görmenizi sağlar.
Yeni aile pencere aracı, Microsoft aile grubunuzun üyelerinin son etkinliklerini görmenizi sağlar.
Yeni aile pencere aracı, Microsoft aile grubunuzun üyelerinin son etkinliklerini görmenizi sağlar.
Görev çubuğundaki sohbet simgesi için bildirim rozetini kullanıma sunmaya başlıyoruz. İlk başta herkes hemen görmeyecektir.
Görev çubuğu ön izleme pencerelerinde kapat düğmesinin nasıl göründüğünü iyileştirmek için bazı ayarlamalar yapıldı.
Masaüstleri için arka planları değiştirirken, ayarlar zaten açık olsa bile, görev görünümü ile arka plan seç'i kullanmak, artık ayarları, gerçekte hangi masaüstünde olursanız olun hareket etmeye zorlayacaktır.
Ekran ayarları'ndaki tanımla düğmesi, monitörlerinizi düzenlemek için (bağlı birden fazla monitörünüz olduğunda) kontrolün tam altında olacak ve böylece daha kolay bulunabilecek şekilde taşındı.
Fare kullanıcıları için biraz daha kompakt olacak şekilde dosya Gezgini'nin bağlam menüsünü güncelledik.
Dosya Gezgini'nin komut çubuğundaki "yeni" düğmesi, tüm seçeneklerin iç içe liste yerine tek bir listede olduğu bir açılır menü stili kullanacak şekilde güncellendi.
Alt + sekme, görev görünümü ve ek yardımda boşluk kullanımını ve küçük resim boyutlarını iyileştirmek için bazı ayarlamalar yaptık.
Düzeltmeler.
Görev çubuğu:
Sanal dokunmatik yüzey artık görev çubuğu ayarlarında etkinleştirilmek üzere tekrar kullanılabilir.
Masaüstünüzü yeniden adlandırmaya çalışırken yazmaya başladığınızda görev görünümü açılır penceresi artık kapanmayacaktır.
Görev görünümü açılır penceresi artık arapça veya ibranice görüntüleme dilini kullanan Insider'lar için doğru yönde görüntülenmelidir.
Cortana sesle etkinleştirme için ayarlandığında, görev çubuğu köşesindeki mikrofon simgesinin üzerine gelindiğinde artık "Windows hizmetleri için ana bilgisayar işlemi" yerine "asistanınız yanıt vermeye hazır" yazacaktır.
DPI değişiklikleri artık görev çubuğu köşesinde simge çoğaltmaya ve örtüşmeye neden olmamalıdır.
Haftanın günlerinin bazı dillerde kaydırıldığına ilişkin geri bildirime yanıt olarak takvim açılır başlık aralığını biraz daha fazla yer verecek şekilde ayarladı.
Tercih ettiğiniz haftanın ilk gününü güncellediyseniz, oturumu kapatıp tekrar açana kadar bunun takvim açılır penceresine yansıtılmaması sorunu düzeltildi.
Tercih ettiğiniz takvim açılır durumu (genişletilmiş veya daraltılmış) şimdi yeniden başlatmaya devam etmelidir.
İçerdekiler için bir yarış koşulu düzeltildi, görev çubuğu ile ilgili birden fazla monitör başlat menüsünün ekranın köşesine uçmasına neden oldu ve ikincil monitörlerde görev görünümü düğmesinin üzerine gelmeyi denediğinizde explorer.exe'nin çökmesine neden oldu.
Birden çok monitörle Windows çalıştıran Insider'lar için explorer.exe kilitlenme döngüsünü tetikleyebilecek bir sorun azaltıldı.
Önceki uçuşla ilgili analizimize dayanarak, Türk Insider'lar için dizüstü bilgisayarları %100 şarjdayken explorer.exe kilitlenme döngüsünün ele alındığına inanıyoruz ve bunu bilinen sorunlar listesinden kaldırıyoruz.
İkincil monitörünüzdeki Widget'lar simgesine tıklamak, artık birincil monitörünüz yerine o monitördeki Widget'ları açacaktır.
Kalemle görev çubuğuna sağ tıklamak artık bir çökmeye neden olmamalıdır.
Bazı Insider'lar için görev çubuğundaki uygulama simgelerini bulanık hale getiren bir sorunu ele aldı.
Yükleme sırasında görev çubuğundaki uygulama simgelerinin boş bir durumda takılıp kalmasına neden olan bir sorunu çözmek için bazı çalışmalar yaptık.
Görev görünümü düğmesine tıklandığında explorer.exe'nin çökmesine neden olan bir sorun düzeltildi.
Sohbet penceresinin ekranda takılıp kalmasına neden olan bir sorun düzeltildi.
İkincil bir monitörde Sohbet'e tıklamak, şimdi onu doğru konumda ve DPI'da başlatmalıdır.
Görev çubuğu ön izleme pencerelerinin ekranda takılıp başka bir şeye tıkladığınızda kapanmaması sorununu çözmek için bazı çalışmalar yaptık.
Odak görev çubuğuna ayarlıyken F7'ye basıldığında görev çubuğunun kilitlenmesi sorununu gidermek için, bir metin bloğunun olmadığı bir yerde F7'ye basıldığında şapka tarama isteminin artık görünmeyecek şekilde bir değişiklik yaptık.
Win + B'ye ve ardından ok tuşlarına basarsanız, artık önce Tab'a basmanıza gerek kalmadan görev çubuğu köşesindeki tüm öğelere gidebilirsiniz.
İkincil monitörlerdeki uygulama simgelerindeki rozetler, artık birincil monitörde gösterilenlerle senkronize olmalıdır.
Ayarlar:
Windows hello zaten kuruluyken oturum açma ayarları altında "yüz tanıma (Windows hello)" tıklandığında ayarlar artık kilitlenmeyecek.
Ayarlar > ağ ve internet > Ethernet'e gitmenin ağ profili türünü beklenmedik şekilde değiştirmesine neden olan bir sorunu düzelttik. Bir Ethernet kullanıcısıysanız, istediğiniz ağ profili türünün seçili olduğundan emin olmak için lütfen bu yapıya yükselttikten sonra ayarlarınızı kontrol edin ve seçili değilse değiştirin.
Ağ ayarlarında IP adresinizi ayarlamanın bazı durumlarda çalışmamasına neden olan bir sorun düzeltildi.
VPN proxy ayrıntılarınızı Ayarlar'da düzenlemek artık ayarların çökmesine neden olmamalıdır.
Güç ve pil ayarlarının çökmesine neden olan başka bir sorun düzeltildi.
Ayrıca, güç ve pil ayarları'ndaki 7 günlük pil kullanım grafiğine bakarsanız, özellikle Ayarlar'ın çökmesine neden olabilecek bir sorun düzeltildi.
Ayarlar'daki ilerleme çubukları artık düzgün bir şekilde vurgu rengine sahip.
Kişiselleştirme ayarlarında özel temaların kaydedilmesi artık çalışmalıdır.
Windows 11'de tanıtılan ayarlar güncellemelerinden sonra belirli rehberliğe işaret etmeyi bırakan bazı yardım al bağlantılarını bağladım.
Ayarlar'daki geçiş düğmelerinin üzerine gelmek artık onları ortadan kaldırmaz.
Her arama için "sonuç yok" diyerek Ayarlar'da aramanın kalıcı olarak bozuk durumda olmasına neden olabilecek bir sorun düzeltildi.
Ayarlar penceresini yeniden boyutlandırırken büyük, düz bir vurgu rengi alanı göreceğiniz bir sorunu çözmeye yardımcı olacak bazı çalışmalar yaptı.
Başlatma sırasında ayarlar artık yeşil renkte yanıp sönmemelidir.
Listeli ayarlar sayfalarında rastgele çökmelere neden olan bir sorunu ve ayrıca radyo düğmeli ayarlar sayfalarında rastgele çökmelere neden olan bir sorunu düzeltmek için bazı çalışmalar yaptık.
Belirli ayarlar sayfalarına bağlantılar, ayarlar zaten açık olmadığında artık Ayarlar'da doğru sayfaya gidecektir.
Saydamlık etkinleştirildiğinde, Ayarlar'daki profil resminiz artık beklenmeyen bir kare arka plakaya sahip olmamalıdır.
Ayarlar'da uygulamalar ve özellikler altında uygulamaları kaldırırken eksik ilerleme çubuğuna eklendi.
Ses ayarları'ndaki ses düzeyi karıştırıcısındaki simgeler artık üst üste gelmemelidir.
Ayarlar'daki bağlı Bluetooth pın eşleştirmesi şimdi tekrar çalışmalıdır.
Windows Update ayarlarında gezinirken sayfanın üst kısmındaki “gelişmiş seçenekler”i tıklarsanız, şimdi gelişmiş seçenekler açılmalıdır.
Hızlı Ayarlar'dan diğer tüm ayarlar kaldırıldığında ses ve parlaklık kaydırıcılarının beklenmedik şekilde küçülmesi için başka bir düzeltme yapıldı.
Hızlı Ayarlar'ın alt sayfalarından birinden giriş açılır penceresine geçmek artık bir çökmeye neden olmamalıdır.
Hızlı Ayarlar'ın erişilebilirlik bölümünü kullanırsanız, geçişler artık her özelliğin doğru durumunu göstermelidir.
Hızlı Ayarlar'da doğrudan Project'e gitmek için Win + p tuşlarına basarsanız, ok tuşları artık listede yukarı ve aşağı gezinmek için çalışır.
Hızlı Ayarlar'ın üzerindeki medya kontrolünde bazı küçük resimlerin rastgele ezilmesine neden olan bir sorun düzeltildi.
Masaüstünü görüntülerken focus Assist'in beklenmedik şekilde açılmasına yönelik başka bir düzeltme yapıldı.
Dosya gezgini:
Karanlık moddayken dosya Gezgini'nin beklenmedik şekilde güncellenmiş bir kaydırma çubuğu göstermemesine neden olan bir sorun düzeltildi.
Uzun süreli kullanımdan sonra dosya gezgini'nde yavaşlamaya neden olan bağlam menüsü kullanımıyla ilgili bir gdı tanıtıcı sızıntısı ele alındı.
Dosya Gezgini'ni etkileyen ve daha fazla dosya gezgini penceresi açıldığında artan bir bellek sızıntısını gidermek için bir değişiklik yapıldı.
Ayrıca, dosya gezgini'ndeki komut çubuğuyla ilgili bir değişiklik yaptı ve bu, sürekli olarak büyüyecek ve kaynakları tüketecek yeni bir dosya gezgini penceresi her açıldığında artan iş parçacığı sayısıyla sonuçlandı.
Dosya Gezgini'nin bağlam menülerinde akrilik kullanımıyla ilgili yüksek isabetli explorer.exe çökmesi düzeltildi.
Dosya Gezgini'nin komut çubuğuyla etkileşim kurmak için fareyi kullanırken odak dikdörtgeninin beklenmedik şekilde görünmesine neden olan bir sorun düzeltildi.
Kontrast temaları etkinleştirildiğinde fareyle üzerine geldiğinizde bağlam menüsü artık titrememelidir.
Bağlam menüsü artık beklenmedik bir şekilde yandan kırpılmamalı, tamamen oluşturulmamalıdır.
Masaüstü şovunun alt köşesine sağ tıklamak artık ekranın üst kısmında içerik menüsünün açılmasına neden olmuyor.
Bağlam menüsünde görünen bir kaydırma çubuğunun ve onunla etkileşim kurmaya çalıştığınızda explorer.exe'nin çökmesinin temel nedeni olduğuna inandığımız temel bir sorunu ele aldık.
Dosya Gezgini'nin dosya seçeneklerindeki radyo düğmelerinin seçili durumdayken biraz daha belirgin olmasına yardımcı olacak bir değişiklik yapıldı.
Komut çubuğundaki yeniden adlandır düğmesine tıklamak artık bazen birlikte aç iletişim kutusunu rastgele göstermemelidir.
Karanlık modda bazı dosya işlemi iletişim kutularının okunamaz düğme metnine sahip olmasına neden olan bir sorun düzeltildi (örneğin, "dosya kullanımda" ve "hedef klasör erişimi reddedildi").
Başlangıç menüsü:
Windows tuşuna birden çok kez hızlı bir şekilde basmak artık başlat'ın çökmesine neden olmamalıdır.
Başlat menüsü başlatma performansını iyileştirmeye yardımcı olacak bir değişiklik yapıldı.
Önerilen'deki dosyalardan birine tıkladığınızda, bazı durumlarda dosyanın beklenmedik bir uygulamada açılması sorunu düzeltildi.
Başlat'ı açarken Arama'nın bazen başlat'ın üstünde rastgele yanıp sönmesi sorununu gidermek için bir değişiklik yapıldı.
Arama:
Arama simgesinin üzerine gelindiğinde, son aramalar güncellendiğinde artık bir çökmeye neden olmamalıdır.
Arama simgesinin üzerine gelindiğinde, pencere artık kırpılmamalı.
Pencereleme:
Uzak masaüstü üzerinden bir PC'ye bağlanmak ve bağlantıyı kesmek ve kullanıcılar arasında geçiş yapmak artık tüm açık uygulamalarınızı beklenmedik bir şekilde küçültmez.
Karışık DPI monitörleri ile sistemde belirli uygulamaları yakalarken yüksek isabetli explorer.exe çökmesine değinildi.
Bir uygulamanın ekranı kapla düğmesinin üzerine geldikten sonra ek düzenler penceresi görünür olduğunda, artık farenizi uzaklaştırdığınızda daha güvenilir bir şekilde kapatılmalıdır.
PC'nizi sabitlenmiş pencerelerle yerleştirdiğinizde veya yerinden çıkardığınızda bazen explorer.exe'nin çökmesine neden olan bir sorun düzeltildi.
Pencereleri kapatırken pencere çerçeveleri artık ekrana takılmamalıdır.
Pencerelerin beklenmedik bir şekilde yanlış masaüstünde açılmaması gerekirken açılmasına neden olan bir sorun düzeltildi.
Yanıp sönmelere ve takılmalara neden olduğu için klavye kısayollarını kullanarak masaüstlerini değiştirirken animasyonu kapattık.
Dosya gezgini gibi belirli pencereleri en üst düzeye çıkarırken, kenarlık artık ikincil monitörlere düşmemelidir.
Alt + Tab kullanırken ekran okuyucuların beklenmedik bir şekilde "desktopwindowxamlsource" demesine neden olan bir sorun giderildi.
Alt + Tab'ı çağırmak ve uygulamalar arasında geçiş yapmak için dokunmatik yüzey hareketini kullanırken hassasiyeti artırmak için bazı çalışmalar yaptık.
Önceki uçuşta ek Ssist'in görünmemesiyle ilgili sorunlar yaşıyorsanız, bunun buna yükselttikten sonra çözülmesi gerektiğine inanıyoruz.
Windows güvenliği ve oturum açma:
Windows hello face, yükseltme işleminden sonra şimdi yeniden çalışıyor olmalıdır.
UAC iletişim kutusundaki düğme metni, en-us kullanmayan Insider'lar için artık doğru bir şekilde evet ve hayır demelidir.
Belirli senaryolarda görev çubuğuna sabitlenmiş uygulamalar için UAC iletişim kutusunun arka planda başlatılmasına neden olan bir sorun düzeltildi.
Bilgisayarınızı yeniden başlattığınızda "otomatik örnek gönderme"nin beklenmedik bir şekilde kapatılması sorununu ele alan bir Windows Defender düzeltmesi kullanıma sunuluyor.
Bazı Insider'ların tekrarlanan bir logonui.exe çökmesi görmesine neden olan bir sorunu azalttık.
Ayrıca, bilgisayarınızın kilidini açarken bilgisayarınızın siyah ekranda kalmasına neden olabilecek bir kilitlenmeyi ve bazı Insider'ların giriş yaptıktan sonra birkaç saniye siyah ekran görmesine neden olan ayrı bir kilitlenmeyi de azalttık.
Bazı Insider'ların bilgisayarlarını başlattıktan sonra ilk kez oturum açarken explorer.exe'nin çökmesine neden olan bir sorun düzeltildi.
Yüksek kontrast kullanılırken giriş ekranı öğelerinin görünürlüğü iyileştirildi.
Oturum açmak veya bilgisayarınızı kilitlemek artık tam ekran beyaz veya vurgulu renkli flaşlara neden olmamalıdır.
Giriş:
Örneğin masaüstündeki simgelerle etkileşime girerken, tıklamaların sistem genelinde yanlış yerde olmasına neden olan araç ipuçlarıyla ilgili bir sorun düzeltildi.
Yerleştirildiğinde ekran yönü döndürüldükten sonra dokunmatik klavye artık kırpılmamalı.
Üçüncü taraf bir ıme kullanırken uygulamalar arasında odağı değiştirirken bazen explorer.exe'nin çökmesine neden olan bir sorun düzeltildi.
İşlev tuşları da dahil olmak üzere belirli donanım tuşlarının ve düğmelerin bazı cihazlarda çalışmamasına neden olduğuna inanılan bir sorunu azalttı.
Başlat'ta uyku seçeneğine tıklamak için dokunmatik yüzey kullanılmışsa, belirli aygıtların beklenmedik bir şekilde uyku modundan çıkmalarına neden olabilecek bir yarış durumu azaltıldı.
Diğer:
Uyurken PC'lerin hata kontrolüne yol açabilecek bir sorun düzeltildi.
Xbox Game Bar performans monitörü ekrana sabitlenmiş durumdayken oyun oynamaya çalıştığınızda kekemeliğe neden olan bir sorun düzeltildi.
Bazı oyunlarda fareyi hareket ettirirken Insider'lar için takılmaya veya FPS düşüşüne neden olabilecek bir sorunu azalttı. Oyun performansıyla ilgili geri bildirimlerini bizimle paylaşmak için zaman ayıran Insider'lara teşekkür ederiz - yükseltme yaptıktan sonra sorun yaşamaya devam ederseniz, lütfen bu konuyla ilgili eyleme dönüştürülebilir geri bildirim kaydetme konusundaki kılavuzumuza bakın.
Önyükleme menüsünün Windows 11'i doğru tanımlamaması sorunu düzeltildi.
Yarı şeffaf ve okunamayan diyaloglar, Z-sıralama sorunları, ekranda büyük, gölgeli alanların takılması dahil olmak üzere önceki uçuşta bir dizi beklenmedik kullanıcı arayüzü sorununa neden olduğuna inanılan bir sorunu ele aldı. Arapça ve ibranice içeridekiler için bağlam menülerinde ve geriye dönük metin.
Şeffaflık devre dışıyken oluşturulan pencerelerin, şeffaflık etkinleştirildiğinde akrilik olmak yerine düz bir renkte takılıp kalması sorunu giderildi.
Karanlık modu kullanırken pencerelerin köşelerindeki beklenmeyen beyaz yapıları kaldırmak için bazı çalışmalar yaptık.
Görev yöneticisi gibi belirli uygulamalarda birden çok kez sağ tıklamak, içerik menüsü çerçevesinin yuvarlaktan kareye değişmesine neden olmaz.
Masaüstünde alt + F4 tuşlarına bastıktan sonra pencerenin hemen kapanmasına neden olan bir odak sorunu düzeltildi.
Yeniden başlattıktan sonra bazı bağlı cihazların beklenmedik bir şekilde yeniden eşleştirilmesi gerekmesine neden olan bir sorunu azalttı.
Masaüstü bilgisayarlarınızı yeniden sıralarken meydana gelebilecek bir explorer.exe kilitlenmesi azaltıldı.
Microsoft Store'un PC'de zaten yüklü olan uygulama güncellemelerini indiriyormuş gibi görünmesine neden olan bir sorunu ele aldı.
Bazı Insider'ların özellikle oyun oynarken hata denetimi yaşamasına neden olan bir sorun düzeltildi.
Bilinen sorunlar.
[HATIRLATICI] Windows 10'dan Windows 11'e yükseltme yaparken veya Windows 11'e bir güncelleme yüklerken bazı özellikler kullanımdan kaldırılabilir veya kaldırılabilir. Ayrıntılara buradan bakın.
Bazı cihazlarda ayarlar > Windows Update > Windows Insider programı'na giderken yalnızca "ön izleme derlemelerini almayı durdur" seçeneğinin görünür olduğu bir sorunu araştırıyoruz. Bu, Insider'ların bir kanal seçmesini engeller. Biz var answers geçici bir çözüm yayınlanmıştır.
[BETA KANALI] beta kanalındaki Insider'ların Windows 11'e yükselttikten sonra yeni görev çubuğunu görmedikleri ve başlat menüsünün çalışmadığı raporlarını araştırıyoruz. Etkileniyorsanız bu sorunu çözmek için lütfen Windows Update > güncelleme geçmişi'ne gitmeyi, Windows için en son toplu güncellemeyi kaldırmayı ve güncellemeleri kontrol ederek yeniden yüklemeyi deneyin.
Başlangıç:
Bazı durumlarda, başlattan ara veya görev çubuğu'nu kullanırken metin giremeyebilirsiniz. Sorunla karşılaşırsanız, çalıştır iletişim kutusunu başlatmak için klavyede Win + r tuşlarına basın ve ardından kapatın.
Başlat düğmesine (Win + X) sağ tıklandığında sistem ve Windows terminali eksik.
Görev çubuğu:
Giriş yöntemleri değiştirilirken görev çubuğu bazen titreyecektir.
Arama:
Görev çubuğundaki ara simgesine tıkladıktan sonra arama paneli açılmayabilir. Bu olursa, “windows gezgini” işlemini yeniden başlatın ve arama panelini yeniden açın.
Farenizi görev çubuğundaki arama simgesinin üzerine getirdiğinizde, son aramalar görüntülenmeyebilir. Sorunu çözmek için bilgisayarınızı yeniden başlatın.
Arama paneli siyah görünebilir ve arama kutusunun altında herhangi bir içerik göstermeyebilir.
Widget'lar:
Widget panosu boş görünebilir. Bu soruna geçici bir çözüm bulmak için oturumu kapatıp tekrar oturum açabilirsiniz.
Widget panosundan bağlantı başlatmak, uygulamaları ön plana çıkarmayabilir.
Widget'lar harici monitörlerde yanlış boyutta görüntülenebilir. Bununla karşılaşırsanız, Widget'ları önce gerçek PC ekranınızda dokunmatik veya Win + W kısayolu ile başlatabilir ve ardından ikincil monitörlerinizde başlatabilirsiniz.
[Aile widget] bazı kullanıcılar, ekran süresi ayarları etkinleştirilmiş olsa bile 'ekran süresi etkinliğini görmek için bir cihaz bağlayın' mesajı görebilir.
[Aile widget] IOS'taki bazı kullanıcılar için konum bilgileri bulunmayabilir.
Mağaza:
Bazı durumlarda arama sonuçlarının sırasının yanlış olduğu bir sorunu çözmek de dahil olmak üzere, mağaza'daki arama alaka düzeyini iyileştirmek için çalışıyoruz.
Yükleme düğmesi, bazı sınırlı senaryolarda henüz işlevsel olmayabilir.
Derecelendirme ve incelemeler bazı uygulamalar için mevcut değildir.
Windows korumalı alanı.
Görev çubuğu, Windows Sandbox'ta sürekli olarak çökecektir. Ekip bir düzeltmeyi araştırıyor.
Yerelleştirme.
Bazı Insider'ların, en son Insider Preview derlemelerini çalıştıran küçük bir dil alt kümesi için kullanıcı deneyimlerinden bazı eksik çeviriler olabileceği bir sorun var. Etkilenip etkilenmediğinizi doğrulamak için lütfen bu yanıtlar forum gönderisini ziyaret edin ve düzeltme adımlarını izleyin.
Microsoft mağazası.
İlk olarak geliştirme kanalında Store (sürüm 22107.1401.9.0) için bir Windows Insider güncellemesini kullanıma sunmaya başlıyoruz. Bu güncelleme aşağıdaki geliştirmeleri içerir:

Spotlight'ta otomatik kaydırma: Gezinirken, bir sonraki favori uygulamanızı, filminizi veya oyununuzu keşfedebilmeniz için içeriği otomatik olarak kaydırırız.

Gezinirken, bir sonraki favori uygulamanızı, filminizi veya oyununuzu keşfedebilmeniz için içeriği otomatik olarak kaydıracağız.
Gezinirken, bir sonraki favori uygulamanızı, filminizi veya oyununuzu keşfedebilmeniz için içeriği otomatik olarak kaydıracağız.
Yeni oyun pdp (ürün detay sayfası) tasarımı: Bir sonraki favori oyununuzdan daha fazla bilgi ve resim görebilmeniz için oyun sayfalarımızın görünüşünü güncelledik.

Oyun sayfalarımız için güncelleme tasarımı, bir sonraki favori oyununuzdan daha fazla bilgi ve resim görmenizi sağlar.
Oyun sayfalarımızın güncellenmiş tasarımı, bir sonraki favori oyununuzdan daha fazla bilgi ve resim görmenizi sağlar.
Yeni derecelendirmeler ve incelemeler iletişim kutusu: Derecelendirme ve inceleme formunu güncelledik ve kullandığınız ürünler hakkında geri bildirim sağlamayı kolaylaştırdık.

Derecelendirme ve inceleme formunu güncelledik ve kullandığınız ürünler hakkında geri bildirim sağlamayı kolaylaştırdık.
Derecelendirme ve inceleme formunu güncelledik ve kullandığınız ürünler hakkında geri bildirim sağlamayı kolaylaştırdık.
Geliştirici kanalında herhangi bir engelleme sorunu bulunmazsa, bu mağaza güncellemesini beta kanalında Windows Insider'lara dağıtmaya başlamayı umuyoruz!

Geliştiriciler için.
En son Windows Insider SDK'sını aka.ms/windowsinsidersdk adresinden indirebilirsiniz. Windows Insider SDK'sı, karşılık gelen Windows 11 Insider Preview derlemeleriyle sürekli olarak uçuş yapacak ve Build 22000.120 için en son Windows Insider SDK'sı artık mevcut.

Önemli içeriden bilgi bağlantıları.
Windows 11'i nasıl yaptığımızı öğrenmek için buraya tıklayın. Şu ana kadar derlemelerde yayınlanan tüm yeni özelliklerin ve güncellemelerin bir listesini içeren Windows Insider programı belgelerimize buradan göz atabilirsiniz. Bu yapı için listelenen özelliklerden hiçbirini görmüyor musunuz? Geliştirme kanalında olduğunuzdan emin olmak için Windows Insider ayarlarınızı kontrol edin. İşlerin beklediğiniz gibi gitmediğini bize bildirmek için buradan geri bildirim gönderin.

Hangi Insider kanalında hangi yapının olduğuna tam olarak bakmak istiyorsanız Flight Hub'a gidin. Lütfen bir yapının uçuşa alınması ile Flight Hub'ın güncellenmesi arasında küçük bir gecikme olacağını unutmayın.

Teşekkürler,
Amanda ve brandon.

Etiketler:
Windows Insider programı.
Ne var ne yok.
Yüzey dizüstü bilgisayarı 4
Yüzey dizüstü bilgisayarı git.
Yüzey git 2
Yüzey Pro X
Yüzey ikilisi.
Microsoft 365.
Windows 10 uygulamaları.
Hololens 2
Microsoft mağazası.
Hesap profili.
İndirme merkezi.
Microsoft mağazası desteği.
İadeler.
Sipariş izleme.
Sanal atölyeler ve eğitim.
Microsoft mağaza sözü.
Finansman.
Eğitim.
Eğitimde Microsoft.
Öğrenciler için ofis.
Okullar için Office 365.
Öğrenciler ve veliler için fırsatlar.
Eğitimde Microsoft Azure.
Girişim.
Azure.
Uygulamakaynağı.
Otomotiv.
Devlet.
Sağlık hizmeti.
Üretme.
Finansal hizmetler.
Peraken de.
Geliştirici.
Microsoft Visual Studio.
Windows geliştirme merkezi.
Geliştirici merkezi.
Microsoft geliştirici programı.
Kanal 9
Microsoft 365 geliştirme merkezi.
Microsoft 365 geliştirici programı.
Microsoft garajı.
Şirket.
Kariyer.
Microsoft hakkında.
Şirket haberleri.
Microsoft'ta gizlilik.
Yatırımcılar.
Çeşitlilik ve kapsayıcılık.
Ulaşılabilirlik.
Güvenlik.
Site haritası Microsoft'a başvurun mahremiyet manage cookies kullanım şartları ticari markalar güvenlik ve çevre reklamlarımız
hakkında © Microsoft 2021 (size tüm yazıları kopyaladım 🤣🤣)
Geç geldi çünkü.
 
Çok sevmiştim kendisini laptopum eski (5yıllık) ve uyumsuz olmasına rağmen hızlı ve stabil çalışıyordu ama maalesef Home lisansımı tanımadı. Bu yüzden 10'a geri döndük mecbur. Belki kararlı sürüm çıkınca yine denerim şimdilik gelişmeleri buralardan takip etmeye devam. 🙂
Yani aslında sizin lisansınız var ve size kullandırtmamış. Korsana destek vermem ama burada bir inisiyatif kullanılabilir bence.
 

Geri
Yukarı