Arabayı çift ayak kullanmak

Özel bir durumunuz yoksa doğru yöntem ile kullanmaya alışın. Kaza yapmak için kendinize sebep yaratırsınız bu şekilde.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Sol ayak fren teknigi genelde yaris arabalarinda kullanilir. Yüksek hizlarda virajlari daha rahat alabilmek icin. Siz normal araba kullaniyorsunuz. Buna hic gerek yok. Verimsiz degil fakat ehliyet alamazsiniz. Pratik yaparak sag ayak ile frene basmaya rahatca alisabileceginizi dusunuyorum.
Arkadaşımıza katılıyorum :)
 
Heel & Toe yapmayı daha kolay öğrenebilirsin bu alışkanlıkla ehliyet aldıktan sonra. Bence sağ ayakla da yapmaya alışmalısın çünkü sağ ayak daha önemli ve ehliyet alabilmen için sınavda bunu yapmak zorundasın. Kullanacağın araç da manuel olduğundan sol ayağını sürekli debriyaja yakın tutman gerekir.
 
@karuB_official Heel and Toe yapmak için normal bir şekilde sağ ayakla sürüyor olmak gerekir. İki ayakla sürmeye çalışanların bir avantajı olmadığı gibi dezavantajı vardır.
Doğru hocam. Haklısınız. Önce sağ ayağı da kullanmayı bilmeli ki heel and toe yapabilsin. Dezavantaj olarak da büyük ihtimalle ayak pedal karıştırmak ve dengeyi tutturamamak olabilir.
 
Selam dostum, manuel araba kullanırken debriyajı sol ayak ile kullanacağın için gaz ve freni sağ ile kullanman gerekmekte. Dediğin gibi sürerek otomatikte güzel hassasiyet yakalayabilirsin ancak manuel için uygun olmaz çünkü debriyaja sol ayak ile tam sonuna kadar basmaya alışacağın için frene basarken de refleks olarak tam basma ihtimalin var.
 
Breaking Bad'de misin hocam. Ehliyetin bile yok, trafiğe adam akıllı çıkamamışsın, nasıl trafik kazası atlatmadım diyebiliyorsun? Sinirlendim gece gece. Aman yolda karşıma çıkmayın. 😁
 
İki ayakla sürmeye çalışanların bir avantajı olmadığı gibi dezavantajı vardır.
Sırf avantajı olmadığını söylediğin için dalıyorum konuya. :D

Yüksek hızda giderken ani frenleme yapmak istediğinde yarım saniye önce frene basıyorsun. Bu da 144 km/s hızda sana 20 metrelik bir avantaj sağlıyor, bu da çarpmakla çarpmamak arasındaki mesafe olabilir bir sürü potansiyel kazada.

Arabanla piste çıkarsan her viraj girişinde daha az gaz keseceğin yarım saniye ve apex çıkışında daha erken gaza oturabileceğin yarım saniyelik avantaj sağlıyor. Bu ufak farklar pist günlerinde ve organizasyonda zaman kasan ya da yan yana yarışanlar için büyük avantaj sağlıyor.

Mesela sağ dizinde/bileğinde bir sakatlığın varsa sürekli bileği ve bacağı hareket ettirmek acı verici olabilir. Sol ayak burada sağ ayağın daha az acı vermesini engeller.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı