Klavye temizliği nasıl yapılmalı?

363732

Hectopat
Katılım
2 Eylül 2020
Mesajlar
185
Arkadaşlar merhaba,
Mekanik klavye kullanıyorum ama bir türlü klavyeyi temizleyemiyorum. Üstünden elektrik süpürgesiyle geçiriyorum fakat bütün tozları alamıyor ondan sonra gitmeyen tozlardan dolayı nemli bir bezle siliyorum ama nemli bezle sildikten hemen sonra yine bütün tozları tutuyor. Siz klavyenizi temizlerken pırıl pırıl olduğu bir yöntem var mı? Paylaşırsanız sevinirim.
 
Ben mekanik klavyemi El Kompresörünün en düşük ayarını açıp tuşların altına hava tutarak tozları temizliyorum. Sonra da ıslak mendil ile siliyorum. Böyle temizlemek daha kolay oluyor. Öbür türlü tuşları tek tek çıkar sil sonra tekrar tak çok vakit kaybı. El Kompresörünüz yoksa Soğuk üfleme ayarı olan Saç Kurutma makinası da kullanabilirsiniz.
 
Son düzenleme:
Açıkçası bende leğen alıp tuşları söküp bulaşık deterjanın içine tuşları atıyordum ama çok yorucu ve zaman alıyor hepsini çıkar tak. Bir de klavyem o kadar pis değil sadece siyah klavyenin üstüne yapışan tozlar çok rahatsız edici bir görüntü oluşturuyor bunun çözümünü arıyorum.
 
Deliricem galiba kulak çubuğu sokuyorum olmuyor nemli bezle alıyorum olmuyor kuru bezle alıyorum olmuyor masaya vuruyorum olmuyor galiba bu işin kaçışı yok.
 

Geri
Yukarı