POCO X3 Pro vs Mi 11 Lite

ugurgns

Hectopat
Katılım
16 Eylül 2020
Mesajlar
176
Çözümler
1
Yer
Malatya
Haftaya bu 2 telefondan birisini alacağım. Ben telefondan çok fazla oyun oynayan biri değilim o yüzden mi 11 Lite daha iyi gibi duruyor OLED ekranı var çünkü ama internette sürekli şu tarz mesajlar görüyorum. "Amoled ekranlı telefonların ekranı yanıyor" ben gece uyumadan önce 2-3 bölüm dizi izliyorum ama ekran paralaklığıı %10 yapıyorum. Sabah YouTube'dan videolar falan izliyorum en yüksek parlaklıkta. Bu arada telefonu karanlık temada kullanıyorum tüm uygulamaları da aynı şekilde. Dedikleri gibi ekran yanar mı? Bu arada IPS ve OLED ekran arasında çok fark var mı? POCO X3 Pro donanım olarak daha iyi gibi duruyor. Hangi telefonu almalıyım?
 
Son düzenleme:
Malzeme kalitesi ve kamera bakımında Mi 11 Lite kazanıyor, Performans anlamında da X3 PRO. Ona göre hesap yapabilirisiniz.
 
Eğer öncelikli amacınız oyun değilse Mi 11 Lite'ı kesinlikle öneririm. Çünkü donanımı ve sunduğu özellikler günlük kullanımda hayli hayli yetecektir. Ekstra olarak Mi 11 Lite Mi serisinden bir cihaz olduğu için daha kaliteli ve premium bir deneyim sunacaktır. karşılaştırmalara baktığınızda gerek gövde yapısı gerek de incelik ve zarifliğinden anlayabilirsiniz. Onun haricinde dediğiniz "OLED" yanığı eskiden ilk çıkan cihazlarda oluyordu. Gün geçtikçe yeni teknolojilerin çıkmasıyla o sorun büyük oranda ortadan kalktı. Yine de endişeniz varsa Youtube'daki uzun kullanım testlerini izleyebilir uzun vadede öyle bir sıkıntısı olup olmadığını görebilirsiniz.
 
@ÇAPAR Hayır AMOLED'ler hala deli gibi yanıyorlar, eskiye göre daha iyiler ama hala iyi değiller. 3 Ayda yakabilirim AMOLED ekranı full parlaklıkla ve çok hareketli olmayan şeylerle. Öbür şeylere katılıyorum.
 
@ÇAPAR Hayır AMOLED'ler hala deli gibi yanıyorlar, eskiye göre daha iyiler ama hala iyi değiller. 3 Ayda yakabilirim AMOLED ekranı full parlaklıkla ve çok hareketli olmayan şeylerle. Öbür şeylere katılıyorum.
Yaklaşık 1.5 senedir amoled bir Xiaomi cihaz kullanıyorum. Parlaklık %70-100 civarlarında sürekli ve hala bir sorunu yok. Aynı şekilde Redmi serisi bir cihaz daha var evde ekran parlaklığı daha az seviyelerde ve daha az kullanılmasına rağmen 1 sene geçtikten sonra hayalet ekran oldu. Yani burada kullanılan ekranın panel kalitesi de önem taşıyor. Çünkü her telefon en güncel teknolojileri kullanmıyor. Maliyetten kısmak için ucuz veya kalitesiz ekran panelleri kullanılınca durum bu şekilde oluyor.
 
@ÇAPAR Peki 4K TL'lik ya da 250 - 300 dolarlık bir telefonun ne kadar kaliteli bir AMOLED kullanmasını bekliyoruz ki? Düzgün kullanımda yakmazsın zaten kötü bir panel olsa bile parlaklığa abanmazsan ve belirli bir görüntüyü uzun süre tutmazsan hemen sorun olmaz, ben şu manada dedim yakmak kolay parlaklığı fulle günde 10 saat aynı fotoğrafı göster 1 haftada yanıp gider.
 
POCO X3 Pro'nun tek artısı işlemci gücü diyebiliriz. Mi 11 Lite ise ince ve hafif, AMOLED ekran, 1.07 milyar renk sayısı, kamerası vs. gibi özelliklerde daha iyi. Günlük kullanım için mi 11 Lite çok daha iyi bir telefon.

Tamamen katılıyorum hocam oyun içinse X3 Pro günlük kullanımda dahilse mi 11 Lite.
 

Geri
Yukarı