Mafia 2 için Remake neden yapılmadı?

Evet herkes oyunun yeniden elden geçirilmesini ister ama bu vakit demek. Şimdi Rockstar GTA 6 yerine GTA 4'ü yeniden yapmak istemez. Her oyuna Remake yapılmamasının en büyük sebebi bu. Zaman ve para. Bu yüzden Remake yapılacağı zaman günümüzde hala oynanabilen oyunlar yerine bir dönemin efsanesi olmuş ama günümüz için çok geride kalmış oyunlar yapılıyor. Mesela Resident Evil 2.
Bu arada GTA trilogy Remake değil remastered olarak çıkacak diye biliyorum yani devasa bir fark olmayacak gibi duruyor.
 
Bu arada Hangar 13 şu anda yeni bir oyun üzerinde çalışıyormuş. Remake veya Mafia oyunu değil de yeni bir marka. Mafia 3 ve Mafia 1 Remake ile hem tecrübe ve para kazandılar hem de kendilerini kanıtladılar. Şu anda da kendi oyunlarını yapıyorlar. Bu yüzden Hangar 13'den Mafia 2 Remake'i gelmeyecek. Belki 2K başka bir stüdyoya yaptırabilir ama burada da para işin içine giriyor. Aynı şekilde Rockstar birkaç stüdyosunu GTA 4 için atayabilirdi ama bu yine para demek. Mafia 2 veya GTA 4 için harcanacak paraya değmesi gerekiyor. Şirketler bunları hesaplayıp işe giriyorlar. Bu oyunumuzun da eskisi remake yapalım demiyorlar. Arkadaşın dediği gibi şirket kafasıyla düşünmek lazım bunları.
Bu arada GTA trilogy remake değil Remastered olarak çıkacak diye biliyorum yani devasa bir fark olmayacak gibi duruyor.

GTA Remastered konusu daha kesin değil. Şu anda sadece söylentiler ve iddialar var. Remastered yapacaklarsa da hem grafikleri hem de oynanışı ciddi şekilde elden geçirmeleri lazım. Ben grafiklere çok takılan birisi değilim ama GTA 3 ve GTA VC oynanış olarak çok kanser ediyor. Eğer bunları yapmayacaklarsa Remastered yapmalarının çok da bir anlamı yok. Mafia 2 Remastered gibi bir şey olacaktır. Sadece günümüz konsollarına da satmak için yapılmış olur.
 
Son düzenleme:
Mafia 2 için şuanda Remake gerekli değil klasik versiyonu bile şuan gayet net ve güzel grafiklerle oynanabilir seviyede. Mafia 1 için Remake kesinlikle gerekliydi çünkü oyun o kadar kötü grafikliydi ki her şey bulanık gözüküyordu. 360p dokular vardı hatta. Oynanış yeniye göre berbattı Mafia 1 Remake çıkması yerinde oldu, güzel de sattılar.
GTA serisine gelirsek. GTA 3, Vice City ve San Andreas bunların üçünün de remastered versiyonu bir anda geleceğini zannetmiyorum. GTA 3 aynı şekilde grafikler o kadar berbat ki oynanmıyor. Telefonda bile berbat gözüküyor. Tabi telefon için normal bu grafikler ama PC için ve yeni konsollar için Directx 9 bir oyun artık kabul edilemez seviyede. Özellikle 3xxx serisi bir kartı olan oyuncu açıp da GTA 3 oynamaz. GTA 3 remastered de açmaz çünkü poligonlar acayip berbat. Ben bu yıl sadece çıkarsa GTA 3 remake gelir diye düşünmekteyim. 22 Ekime kadar duyurulmazsa zaten en az 10 yıl daha remake beklememek lazım. Anca mobilden oynanır.
 
Ben bu yıl sadece çıkarsa GTA 3 remake gelir diye düşünmekteyim. 22 Ekim'e kadar duyurulmazsa zaten en az 10 yıl daha remake beklememek lazım.

Ben Remake ya da Remastered geleceğini pek düşünmüyorum. Çıkan haber çok sallamasyon gibi. Yok Unreal Engine kullanacaklarmış falan. Rockstar neden kendi motoru yerine Unreal Engine kullansın ki? Haberdeki diğer iddiaların da sallama gibi geliyor. Bekleyip göreceğiz.
 
Ben size katılmıyorum. Grafiklerde bayağı ilerleme oldu. Sadece ufak gölge, kaplama bugları var. Hepsi bu. Bütün texturelar baştan aşağı değişti. Adına remake de diyebilirlerdi diğer firmalar gibi. Ayrıca Steam'de Mafia 2 sahiplerine ücretsiz dağıtıldı. Yahu daha ne olsun. Bir 3 4 seneye görürüz bütün oyunlarının tekar elden geçirilmiş halini. Mafia 4 ile beraber umarım. Ayrıca SSD'e kurduğumda optimizasyon çok güzel HDD oyun saçmalıyor. O konuda haklısınız.
 
Ben Remake ya da Remastered geleceğini pek düşünmüyorum. Çıkan haber çok sallamasyon gibi. Yok Unreal Engine kullanacaklarmış falan. Rockstar neden kendi motoru yerine Unreal Engine kullansın ki? Haberdeki diğer iddiaların da sallama gibi geliyor. Bekleyip göreceğiz.
Onu ben de düşündüm. Unreal engine kullanması bana da açıkçası garip geldi. Ben bu yıl için sadece GTA 3 remake bekliyorum onu da rdr 2 oyun motoruyla. Remaster haberleri sallamasyon. Üç oyun için de Remake olması gerekmekte. Karakterler Minecraft çıkması gibi duruyor çünkü. YouTube da modları çok var ama yine arada detaylar sırıtıyor. Poligonlar genelde sırıtıyor. Çoğu yerde çimenleri unutmuşlar ya da bulanık kaplamalar var. Ayrıca görevler yok sadece haritada gezinmek için mod yapmışlar o kadar.
 

Geri
Yukarı