Ryzen 9 5900X soğutucu önerisi

yeni cikmis corsair h170i capllix oneriyorum kendim kullaniyorum en fazla 84 dereceye cikiyor oyun oynarken yayin sirasinda ve arka planda max 5 6 uygulama acik fakat alt tab'da , bu onerdigim sogutucu icin buyuk bir kasaya sahip olman gerekiyor. eger butcen varsa tavsiye edebilirim. türkiye daha gelmedi avrupa'da var ve suan kullaniyorum.

 
Hocam o kablo takılı değil. Asus üzerinden turbo ayarı seçiyorum fan 1800 ile 2000 rmp arasında dönüyor yüke binince. Kasa önünde üç fa arkada bir fan var. Kasa hava akışında bir sorun yok baktığım kadarıyla. Sıvı soğutma alsam ne değişir değer mi yoksa bu sıcaklıklar normal mi
Sıcaklık o soğutucuya göre biraz fazla, bence kasa hava akışı biraz sıkıntılı. Bunu anlayabilmek için kasanın önündeki cam paneli söküp sıcaklık kontrolü yapabilirsiniz. Yan paneli de söküp deneyebilirsiniz. Genelde tek egzoz fan bu tarz işlemcilerde yeterli olmuyor.

Sıvı soğutma ile ne kadar fark olur bilemiyorum. Ben hava soğutma kullandığımdan deneyimlerimi paylaştım. Kaliteli hava soğutucuları ile kasanın hava akışını doğru ayarladığınızda 15 derece fark yakalayabiliyorum..
 
Corsair almayın ben de Capellix H150i 360mm var çok başarılı olduğu söylenemez fiyatına göre ayrıca oldukça sesli bir soğutucu. Lian Li Galahad 360mm güzel diyorlar bence biraz araştırın.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı