Tek bilgisayarda 2 kulaklık kullanılır mı?

Katılım
12 Şubat 2021
Mesajlar
403
Çözümler
7
Şu anda bilgisayarıma bağlı 2 tane kulaklık var. Biri USB ile bağlı. Diğeri jak ile bağlı, aynı anda 2'sinden de ses alabilir miyim?
Anakart önemli mi bilmiyorum ama B450M S2H var.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
USB kulaklıklarda ayrı bir ses çipi oluyor. Bende var. Bunu kullanırken Realtek devre dışı kalıyor.
 
Bazı durumlarda birden fazla ses çıkışı kullanılabilir ve aynı anda -farklı uygulamalardan- ses alınabilir. Sorununuz cevabı kısa değil maalesef.

Kendimden örnek vereyim. Kasanın arkasına takılı, kafa üstü stereo kulaklığım var. Kasanın önüne takılı telefon kulaklığı var. Ayrıca DP aracılığıyla ses alıp üzerindeki hoparlörlerden (veya kendisine ait jaka takılan hoparlör/kulaklıktan) ses veren monitörüm var. Üçünü de sistem görüyor. Windows ses ayarlarından veya sağ alttaki sistem tesisindeki hoparlör simgesinden hangisini seçersem ses oradan geliyor. Buraya kadar olan kısım bildiğiniz veya tahmin edebileceğiniz bir durum. Bazı uygulamalar, Windows'un varsayılan olarak işaretlediği ses çıkışından hariç başka aygıtı çıkış olarak seçmenize olanak sağlıyor. Bunu da kendimden örnek vereyim. Ben çoğu zaman monitörümü varsayılan çıkış olarak seçerim. Windows kendi seslerini oradan verir. Aynı zamanda Windows'un seçtiği bu aygıtı tercih eden diğer bazı uygulamalar (tarayıcı, video oynatıcılar) da buradan ses veriyor. Ancak CS:GO ses ayarları menüsünde kendi kullanacağı çıkışı ayrıca seçmeye olanak tanıyor. Yani ben oyunu oynarken kulaklığımı kullanıyorum. Aynı andan tarayıcıdan YouTube'a girdiğimde sesi monitörden veriyor. Bu durum her uygulamada geçerli değil. Çoğu oyunda yok bile. Windows'ta hangisi seçili ise oradan veriyor. Ancak tek bir uygulamanın aynı sesi iki veya daha fazla çıkıştan verdiğini görmedim. Sanırım öyle bir şey yok.
 
Sadece 1 tanesini kullanabilirsiniz.

İstediğiniz kadar takabilirsiniz ama sadece ses cihazlarından birini kullanabilirsiniz hoparlör de dahil sağ altta ki ses ayarından istediğinde değişebilirsin.

İkisi de takılabilir ancak aynı anda sadece birini kullanabilirsiniz.

Sadece 1 tane ses cihazı kullanabilirsiniz.

Aynı anda 4 tane kullanabilen arkadaşlarım var.
 

Geri
Yukarı