Yazılıma nasıl başlanır?

Callisto1232

Hectopat
Katılım
30 Aralık 2020
Mesajlar
1.582
Makaleler
3
Çözümler
29
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba, bu sıralar yazılıma (kodlama, oyun programlama vs.) başlamak istiyorum.

Siz yazılıma başlamak için hangi dili tercih edersiniz? Hangi yazılımları kullanmalıyım? İlk önce 2D Flappy Bird, Mario gibi basit oyunları yaparak başlamak istiyorum. Önerebileceğiniz kanal var mı? Udemy kursları alınmalı mı, hangisini tercih edersiniz? Genellikle başlangıç için C# dili tercih ediliyor sanırım. Siz neleri tercih ediyorsunuz? Nasıl yapmalıyım?

Yardımlarınız için teşekkürler.
 
Merhaba, bu sıralar yazılıma (kodlama, oyun programlama vs.) Başlamak istiyorum.

Siz yazılıma başlamak için hangi dili tercih edersiniz? Hangi yazılımları kullanmalıyım? İlk önce 2D flappy bird, mario gibi basit oyunları yaparak başlamak istiyorum. Önerebileceğiniz kanal var mı? Udemy kursları alınmalı mı, hangisini tercih edersiniz? Genellikle başlangıç için C# dili tercih ediliyor sanırım. Siz neleri tercih ediyorsunuz? Nasıl yapmalıyım?

Yardımlarınız için teşekkürler.

Ben olsam sırasıyla HTML, CSS, PHP, Java, WordPress falan bunları öğrenirdim çok sağlam gelir elde ediyorsunuz özellikle PHP sayesinde.
 
1. Mobil App ve küçük PC oyunları tercihiniz ise direk Unity üzerinden başlamalısınız ve Unity C# dilini kullanır bir tane algoritma kitabı alın temel atmak için güzel oluyor. Temelinizi C# ve algoritma mantığı ile atın.
2. Türkçe kaynak maalesef aşırı az İngilizceniz varsa kesinlikle Udemy veya yabancı kursları araştırın düzgün eğitim serisi bulun YouTube ile çok ileriye gidemiyorsunuz oyun programlama kısmında.

Eğer Unreal Engine duyduysanız onunla çalışmak istiyorsanız sanırım C++ ile başlamanız daha doğru olur.
 
Öncelikle düşünceni bir sorgulamanı istiyorum. Eğer ki bunu gerçekten öğrenmek istiyorsan başla. Sen bile emin değilsen başlama. Eğer ki oyun programlamak istiyorsan C# senin için uygundur. IDE olarak Visual Studio kullanmanı tavsiye ederim. Öğrenmeye ise ilk olarak algoritmadan başla yoksa karışıklık yaşarsın. Sonrasında da YouTube ve Udemy gibi yerlerden kurslar edinerek konuları pekiştir. Sonrasında Github gibi yerlerden edindiğin bilgiler sayesinde yavaştan kod yazmaya başlayabilirsin.
 
Son düzenleme:
Eğlence için Python ama iş olarak diyorsan konuyu biraz daha açmak gerekir. Dillerin seviyeleri, kullanım alanları ve derleyici, yorumlama programları var.

İş mi? Eğlence mi?

Devam etmeyeceksin. Biliyorum. O yüzden bizimde vaktimizi çalma.
 

Geri
Yukarı