TL neden değer kaybediyor?

wardenoflight

Femtopat
Katılım
29 Ağustos 2021
Mesajlar
69
Daha fazla  
Cinsiyet
Kadın
Güzel bir monitör alırım diye internette araştırırken bir şey fark ettim. Yurt dışındaki insanların 200 birim para verdiği monitöre benim, 1.700 birim para vermem lazım. Türk Lirası ne ara bu kadar değer kaybetti? Şaka gibi.
 
@wardenoflight güven Yok. Her an bir kararname ile neler değişir bilinmez.
Ekonomik verilere de güven Yok.
Ülkemizde döviz stoğu da düşük.
İç piyasaya da dövizle ödeme yapıyorlar bu da Kendi parasına güvenmeyen bir yönetim demektir.
 
En temelinden başlıyorum. Eğitim eksikliği, bir ülkenin eğitimi iyi olursa üretimi olur. Üretim olursa yurt dışına satabileceğin ürünün olur elinde. Ürün satarsan paran değerlenir. Dünya piyasasına göre fiyatlar lehine gelişir ama eğitimin kötü olursa üretimin olmaz. Üretim olmazsa paran değer kaybeder ve devlet ayakta durabilmek için vergileri arttırır. Vergi ile döndürür ülkeyi ve daha nice katakulliye olur.
 
Arkadaşlar bunların hepsinin sebebi cehape. Ben baştan beri biliyordum. Bunların hepsinin suçu onlarda. Hazineyi boşalttılar vergi getirdiler ekonomiyi yerle bir ettiler. Bu yüzden arkadaşlar 2023 seçimlerin akpye bir de kınamak için cehapeye çarpı atalım.
 
Üretim yok. En basitinden;
1990-2000 arasında tütün üretimi kırsal kentlerdeydi. Tütün üretimine deli destek vardı. O dönemde 1 yıl tütün yapan 0 traktör alırdı. Döneminde binlerce Tekel çalışanı vardı. Peki ne oldu? Amerikanın o zamanda 100 çalışanı vardı Türkiye geneldinde. Binlerce insanın yaptığı işi birkaç adam yaptı. Amerikadan gelen sıcak paralar hükümetin gözünü kamaştırdı ve olan oldu. Tütün üretimi kısıtlandı, tekel PM, JTİ, Britsh American Tobacco'ya verildi.
Üretim yok, vergilerden geçiniyor devlet. Bu arada bunu yeni mi farkettin hocam?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı