MX Linux kullanılır mı?

Birçok distro denedim ama içlerinde en stabil, en az kaynak tüketen ve tasarımı şekillendirmeye en yatkın olan KDE plasmaydı. O yüzden KDE arayüzünü kullanan kubuntu işinizi görecektir.
 
MX Linux her ne kadar Distrowatch siralamasinda hile yapan bir dagitim olsa da, arkasindaki gelistirici grup gayet kabiliyetli bir grup. Bence Debian tabanli dagitimlar arasinda en kullanilabilir olandir.
 
Siz bu işte usta olmuşsunuz. Hangi dağıtımları deneyip en az kaynak tüketen dağıtımın Kubuntu olduğuna karar verdiniz?
Ubuntu, Elementary OS, Deepin, Kali (Günlük kullanım için uygun değil), Zorin OS, Kodachi (Günlük kullanım için uygun değil), Manjaro (Gayet stabil olmasına rağmen Arch tabanlı olduğu için program uyumu yüzünden tercih etmiyorum.), Debian, Mint (Farklı masaüstü ortamlarını da denedim ama tasarım olarak rahatsız etti). Bu yüzden benim için aralarında en iyisi açık ara Kubuntu. Direkt kurup kaldırdığım distrolar da var ama onları eklemiyorum.

Bu video ile KDE Plasma'yı Mac OS'a benzetebilirsin.
 
Ubuntu, Elementary OS, Deepin, Kali (Günlük kullanım için uygun değil), Zorin OS, Kodachi (Günlük kullanım için uygun değil), Manjaro (Gayet stabil olmasına rağmen Arch tabanlı olduğu için program uyumu yüzünden tercih etmiyorum.), Debian, Mint (Farklı masaüstü ortamlarını da denedim ama tasarım olarak rahatsız etti). Bu yüzden benim için aralarında en iyisi açık ara Kubuntu.

Bu kadar dağıtımı kullanıp Kubuntu dağıtımını en iyi buluyorsanız siz bu işte ustasınız demektir. Peki neden şimdi Kubuntu kullanmıyorsunuz?

Bu video ile KDE Plasma'yı MacOS'a benzetebilirsin.

Neden KDE Plasma'yı MacOS'a benzeteyim ki?
 
Bu kadar dağıtımı kullanıp Kubuntu dağıtımını en iyi buluyorsanız siz bu işte ustasınız demektir. Peki neden şimdi Kubuntu kullanmıyorsunuz?



Neden KDE Plasma'yı MacOS'a benzeteyim ki?
Kubuntu'yu sevmem demek sürekli onu kullanmam gerektiği anlamına gelmiyor. Ben genel anlamda linux dağıtımlarını eksik buluyorum çünkü aradığım uygulamaların çok büyük bir kısmı linux da yok. Ayrıca linux distrolarının driver sorunu var. Cihazdan istediğim verimi almamı engelliyor. Örneğin ses sürücüsü. Bir de sürekli bu işte ustasın demezsen sevinirim. Sadece şahsi tercihim o yönde. Herkes kendisine hitap eden distroyu kullanır.
 

Geri
Yukarı