iPhone 6 vs Samsung Galaxy S6 vs LG G4 vs Samsung Note 4 vs Sony Xperia Z3 veya HTC One M9+

trkn

Kilopat
Katılım
6 Haziran 2015
Mesajlar
248
Çözümler
4
Yer
Ankara
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Apple iPhone 6, Samsung Galaxy Note4, Samsung Galaxy S6 ve LG G4 arkadaşlar bu 4 telefon arasında kararsız kaldım. Alacağım telefon uzun kullanımda sıkıntı çıkarmayacak, günlük kullanımda kasma v.b. sorunlar yaşatmayacak, tasarım ve kasa kalitesi iyi olacak ayrıca bataryası bir günü çıkaracak bir cihaz almak istiyorum.

Bundan daha önce kullandığım cihazlar Android işletim sistemine sahipti. iPhone 6'ya alışıp alışamayacağım konusunda biraz tereddütlüyüm, iPhone 6 düşünmemin tek sebebi telefondaki kalite hissi ve stabil bir arayüze sahip olması. Kamera konusunda yukarıdaki cihazların çoğu aşağı yukarı aynı performansı veriyorlar, zaten kamera konusunda fazla takıntılı değilim.

-Dediğim kriterlere hangisi daha çok uyuyor sizce ?

-iPhone 6'ya alışabilir miyim ?

-AppStore ile PlayStore uygulama marketleri arasında sizce hangisi kullanıcı dostu ve günlük kullanımda işe yarayacak uygulamalara sahip ?

-iPhone 6 16 GB modelinde hafıza yeterli olur mu ? Güncellemeler uygulamalar v.s. hafıza konusunda sıkıntı yaşatır mı ?

Son olarak cihazların kutularından çıkan kulaklıkların ses kalitesi ve kablo kalitesi hakkında bilgi verirseniz sevinirim.

Not:Çok uygulama kullanan biriyim. Genelde resim video v.b. şeyleri bilgisayarıma aktarırım ve telefonumda en fazla 100 (beğendiğim) müzik olur.
 
Son düzenleme:
Listede yer alan cihazların hiçbirini kullanmadım. 6 ay öncesine kadar iphone 4 üm vardı şuan da LG G3 ile devam ediyorum. Ios alışdığımdan dolayı G3'ü kullanırken hep böyle bişeyle eksikmiş gibi hissediyorum ama eksik bişey yok tabi ortada :) Listede bulunan cihazların gündelik kullanımlarda hiç birinin kasıcağını düşünüyorum ama ben ce telefonu seçerken pillerinin stand by da ne kadar uzun süre kaldığına değilde daha çok ne kadar ekran süresi verebildiklerine bak.. ben G3 ü 1.5 günde 2 günde bir sarj ediyorum ama telefondan 3:30 saat ekran süresi alıyorum bana bu kısa geliyor. Telefonu sürekli kullanıp 6 saatte bitirsemde 3:30 saat vericek muhtemelen. iphone 6 bataryası bence uzun gitmez diğerleriyle süre olarak bence iphone 6 plus tan yakın süreler alırsın. ve iphone da 64 gblık modelleri düşün 16gb gelen güncellemeleri yaparken sıkıntı yaratıyor telefonunda fotoğraf müzik depoluyorsan, yeterli alan bulabilmek için ya verilerini siliyosun ya da uygulamalarını.. Sonra tekrar yüklüyosun falan
 
Listede Note 4 varsa eğer benzer büyüklükteki iPhone 6 Plus da düşünülebilir. Pili tam gün yoğun kullanımda çok rahat olur, performans zaten ios da yüklüğü olduğu için çok stabil. Telefonda müzik bulundurmadığım için 100 müzik 16 gb ta ne kadar yer kaplar bilmiyorum ama fotoğrafları tutmayacaksanız yeterli olur. Kulaklıkları da güzel iPhone'un. AppStore daha güvenli bir platform. Eğer iPhone 6 alacaksanız pil konusunda biraz sıkıntı yaşarsınız. Android tarafında ise eğer 6 ya da 6+ almazsanız ben Z3 ü öneririm. Onunda pil ömrü güzel, performansı güzel ayrıca sağlam da bir telefon.
 
Dün G4'ü mağazada uzun uzun inceledim. Gerçekten ekran hassasiyeti diğer telefonlara göre biraz daha yavaş, ekrana dokunulduğunda gecikme hissini fark edebiliyorsunuz, özellikle ''knock-knock'' hareketinde. Note4 özellik bakımından ve kullanım bakımından ihtiyaçlarımı karşılayabilecek bir cihaz, ama ne yazık ki tasarım olarak hoş durmuyor. Güncelleme konusunda Samsung'a güvenim çok düşük, şuan Note4'ü unutulabilecek bir cihaz olarak görüyorum.

S6
'yı elime aldığımda ise 4-5 ay sonra kasacak gibi bir his veriyor ve içerisinde aynı sıkıcı ''touchwiz'' yer aldığı için Samsung'un diğer cihazlarına oranla büyük farklar göremiyorum, tasarımı bile az çok S4'ü andırıyor.

iPhone 6'ya gelecek olursak cihazı elime aldığımda diğer telefonlardan farkını anladım, telefondaki o kalite hissini muhteşem şekilde veriyor. Hafıza konusuna değinecek olursak resim, video v.b. şeyleri bilgisayarımda tutarım telefonda fazla resim video bulunmaz.

Müzik dersen zaten 100 tane müzik ya dinlerim ya dinlemem onunda fazla alan kaplayacağını sanmam. Beni korkutan asıl şey android'deki rahatlığı ve özgürlüğü İOS'te bulabilir miyim ?

Not: Telefonu bu hafta sonu yada önümüzdeki hafta içi almayı düşünüyorum.
 
Hafıza konusuna değinecek olursak resim, video v.b. şeyleri bilgisayarımda tutarım telefonda fazla resim video bulunmaz.

Müzik dersen zaten 100 tane müzik ya dinlerim ya dinlemem onunda fazla alan kaplayacağını sanmam. Beni korkutan asıl şey android'deki rahatlığı ve özgürlüğü İOS'te bulabilir miyim ?

En can alıcı soruyu sormuşsun. Cevabı ise tabi ki "hayır". iOS sistemi, resmen kullanıcı ile dalga geçen bir sistem. Dosyalarını, bilgisayara iTools programı ile kolayca aktarabilsen bile yine de Android kadar özgür değilsin. Telefonda, Android'deki gibi Dosya Yöneticisi'nin olmaması da büyük eksiklik. Bir de OTG Flash Bellek ayrıcalığını yaşayamıyorsun mesela.
G4'ün dokunmatiğinin kötü olduğunu söylemişsin. Muhtemelen teşhir ürünündeki donanımsal bir sorun. Tüm G4'ler böyle değil. Zaten dokunmatikte sıkıntı olursa garantiden değiştirilir. Böyle kronik bir sorun varsa da LG bunu farketmiş ve yeni serilerde bunu düzeltmiştir. Az önce S6 Edge vs LG G2 videosu izledim ve kafa kafaya gittiklerini gördükten sonra LG G4 alman senin için daha iyi diyebilirim. Samsung ve Apple'dan uzak durmanı öneririm. Asus Zenfone 2'yi de seçebilirsin. Lenovo Vibe X2'nin bataryası biraz düşük olsa da iPhone'dan daha iyi bir alternatif olduğunu düşünüyorum. Arayüz olarak da iOS'un geliştirilmiş versiyonu diyebilirim.
 
G4'ün hakikaten dokunmatik sorunu var. Daha önce başka bir sitede okumuştum bu haberi, fark ettim ki hakikaten ekranın algılamasında gecikme hatta algılamama sorunu var. Dediğin gibi İOS özgür bir işletim sistemi değil, ama günlük kullanımda çoğu android telefona göre kullanımı daha rahat, hafıza konusunda sıkıntı çekeceğimi biliyorum.

Eğer illa bir
android telefon almaya karar verirsem, seçimim büyük ihtimal S6'dan yana olur.G4 asla almam onun yerine G3 alırım, nedenini sorarsan ben telefonu 2 gün içerisinde almayı düşünüyorum. Telefonda sorun olduğunu bile bile hiç almaya niyetim yok, garantiyle falan uğraşacak vaktimde yok. LG, serisini düzeltene kadar Samsung, Galaxy Note5'i çıkarır.

Not: Yukarıda söz ettiğim haberin linkine buradan ulaşabilirsiniz.
 
Son düzenleme:
Amacım satmak için telefon almak değil. kullanmak için almak kardeş. Şimdiye kadar aldığım hiçbir telefonu satmadım ki bunu satayım.
 
Demek istediğimi anlamamışsın neyse keyif senin para senin.
Şu videoyu da seyret. Fikirlerinde yardımcı olur.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı