Rehber Windows 11 TPM 2.0 ve CPU şartı olmadan yükseltme

Merhaba Technopat Sosyal kullanıcıları. Bugün daha da basit ve oldukça kullanışlı bir TPM Bypass'ını sizlere sunmak istiyorum.

Biliyorsunuz ki önceki paylaştığım ISO methodu 2 tane ISO indirip yaklaşık 8 GB harcandığı için, fazla zahmetliydi. Şimdi aynı eskiden paylaştığım DLL yöntemi gibi basit ve kullanışlı bir yöntemi sizlerle paylaşacağım.

Göstereceğim rehber için gerekli dosyalar:
  1. Windows 10'dan yükseltme yapacaklar için: OfflineInsiderEnroll
  2. Windows 11'den, daha yeni bir sürüme yükseltme yapacaklar için kendi uyarladığım OfflineInsiderEnroll tarzı bir .bat dosyası: Windows Channel Bypass
  3. Kanal değiştirdikten sonra güncelleme öncesi yapılacak TPM ve CPU Bypass'ı için kullanılan bir PowerShell(PS. 1) dosyası: ShaggyTPMBypass
(Ben Windows 10 üzerinden yükseltme yapacağım, o yüzden koyduğum fotoğraflar Windows 10 için. Windows 11'de de tamamen aynı mantık izleniyor, sadece Windows Channel Bypass kullanmanız lazım.)

Bu 3 dosyayı indirdikten sonra adımlarımıza başlayabiliriz...

İlk adım: Offline Insider Enroll(veya Windows 11 için Windows Channel Bypass) kullanarak girmek istediğimiz kanala geçiş yapalım. İstediğiniz kanalı seçebilirsiniz, hepsinde çalışır:


unknown.png


unknown1.png


Eğer uygulama bilgisayarınızı yeniden başlatmak isterse, "y" tuşuna basarak yeniden başlatın.

unknown2.png


Eğer bu ekranı görebiliyorsanız, işlem başarılıdır. Fakat tanılama verilerinin "Tam" olup olmadığını öğrenmek için Open Diagnostics&Feedback seçeneğini kullanın.

unknown3.png


Buradaki seçeneğin "İsteğe bağlı tanılama verileri" olduğuna emin olun.

İkinci adım: ShaggyTPMBypass. PS1 adlı uygulamayı çalıştırıp, gerekli Bypass'ı uygulayalım.

Çalıştırırken böyle bir ekran ile karşılaşılabilir:

powershell uyarısı.png


"A" seçeneğini kullanarak ilerleyin. Güvenmeyenler. PS1 dosyasının içeriğine bakarak Windows bilgisi varsa neyin ne olduğunu anlayabilir.
"A" yani Yes to All seçeneğini kullandıktan sonra. PS1 dosyamız açılacaktır:


unknown4.png


1632996537736.png



Bu ekranı gördüyseniz, başarılı bir şekilde Bypass uygulanmıştır. İster ayarlar üzerinden Windows Update ile, ister ISO üzerinden yükseltme butonu ile bilgisayarınızı yükseltebilirsiniz. Eğer Bypass'ı kaldırmak isterseniz, aynı PowerShell dosyasını bir kere daha çalıştırmanız yetecektir.

Ben Windows 11 ISO'su üzerinden yükseltmeyi deneyeceğim:

unknown6.png


Bu Bypass'ı uygulamamız tabii ki bize bazı engeller de koyuyor, Microsoft da bizi bu konuda uyarıyor:

unknown7.png


"Kabul Et" seçeneğiyle ilerleyin.
Microsoft her ne kadar uyarsa da, ben tüm güncellemeleri alabiliyorum. Sizler de deneyip sonuçları hakkında beni bilgilendirirseniz mutlu olurum.

Gördüğünüz gibi, TPM olmadan 22000.192'yi ne Windows 10 Setup'ına modlamadan ne de DLL değiştirmeden gerçekleştirebiliyoruz:

unknown8.png


unknown9.png


Ve işlemimiz bitmek üzere.


unknown10.png


Tamamdır!

unknown11.png


unknown12.png


Kendinize iyi bakın. İyi forumlar.

 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam, Secure Boot'u da bypasslayıp ekleseniz daha iyi olmaz mı? Secure Boot'u desteklemeyen kullanıcılar için... Ayrıca konu faydalı.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam, Secure Boot'u da bypasslayıp ekleseniz daha iyi olmaz mı? Secure Boot'u desteklemeyen kullanıcılar için... Ayrıca konu faydalı.
Secure Boot kapalı olarak da çalışıyor sanırsam. Legacy sistemde dahi denedim ve çalıştı. Bir denemenizi öneririm.
 
5 Ekim'deki nihai sürüme geçebileceğiz yani?
5 Ekim'deki nihai sürümde bu TPM methodunun fixlenip fixlenmeyeceğini ilah veyahut Tanrı dışında kimse bilemez. Bekleyip göreceğiz.
Şu ana kadar yayınlanan bütün sürümlere geçiş yapılabiliyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Yeni konular

Geri
Yukarı