Windows 11 yarın çıkıyor

Umarım Microsoft şaka yaptık filen der ve TPM zorunluluğunu kaldırır.
Yoksa yeni Vista geliyor.
Solitare açtıktan sonra gelen pişmanlık hissi.



Windows Vista'da solitare açınca "Sisteminizde kritik bir işlem beklenmedik bir şekilde kapatıldı" yazan bir mavi ekran yukarıdan aşağıya yavaşça iniyor.
 
Şu anki laptopum desteklemiyor ve geçmek için de hevesli değilim ama ocak ayında yeni bir laptop alacağım o zaman ona direk Windows 11 kurmayı düşünüyorum.

Çok da önemli bir yazılım değil Windows 11. Kullanıcıyı düşünen iyileştirmeler yok, ileride olur umarım. Hiçbir zaman Windows XP-Windows 7'deki hafiflik yok.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
CoD Warzone'de çökmeler yaşatıyor Windows 11 şu an bende hayırlısı tam oturmadı ama yarın oturturlar umarım Battlefield 2042 de çıkıyor sorun yaşarsam 10'a dönerim 🤣 sistem uyumlu diye geçtim.

O sistemden değil oyunda kaynaklı aslında. Warzone kaç saat oynadım hep çöküyor. Bir de 3-4 farklı PC'de oynadım. Yapımcılar bug düzelteceğine saçma sapan 30 GB güncelleme yayınlıyorlar.😄
 
Ben en az 1 sene daha W10 ile devam ederim. Oyunlarda, hadi oyunları geçtim esas tasarım, montaj, render programlarında ilk başta stabil çalışacağını pek düşünmüyorum. En azından hem kendi bugları hemde programların optimizasyon dengesi yakalanana kadar geçilmez. 1 sene geçtikten sonra ufak ufak geçiş için hazırlık yapmaya başlarız.

Hoş, W10’da Temmuz 2015‘te çıktı, ben Kasım 2015’te bir gaming laptop aldım ve sanırım build 1507 ya da 1511 ile gelmişti. Bu 6 senede bana hemen hiç sorun yaşatmadı ama W11 hakkında nedense bir önyargı var içimde.

Gerçi MacOS kafası tasarım benim daha çok ilgimi çeken bir şey de programların, driverların optimizasyonu sağlanana kadar geçilmez diye düşünüyorum. Hele ki söylendiği gibi Windows Vista performansı gösterecekse hiç geçilmez.

Hayırlısı bakalım.
 
Son düzenleme:
Bence donanım desteği konusunda çok ağır eleştiriler alacak, 2 güne kalmaz modlu versiyonları piyasaya çıkar. Beraberinde bol bol bug getirecek bir sürüm geliyor bence, sizce?
Bug dolu olmaması için donanım skalası dar diye düşünüyorum. 8. nesil altı işlemcilerde Meltdown ve Spectre açıkları var. O açıkların fixini sisteme entegre edince sistem performansı olumsuz etkileniyor yeni donanımlarda. Bilmiyorum süreç sonu ne olur. Ama bugless bir sistem olur RTM sürümünde.
 
Donanım desteğinin az olması aslında iyi. Bugları daha çabuk çözecekler ve daha iyi sürücülerle optimize edecekler. Ama bizim ülkemizde fiyatlar öyle yükseldi ki insanlar donanım eskidiğini anlamıyor. Donanımının her şeyi yapmasını bekliyorlar. Windows 11 için zaten üst sistemler için yapıldı deniyor, 5 seneye yüzde 90 sistemini yeniler. Windows 10 desteği sonuçta 2025'te bitecek.
 
Ücretli mi olacak ücretsiz mi?
Bana bu güne kadar çıkan Microsoft Windows yazılımın hangisinin ücretsiz olduğunu söyler misin? 🤨
Hele hele tepeden tırnağa değiştirilmiş yeni bir işletim sistemi geliyorsa. Söz konusu Microsoft 'dan bahsediyoruz 😩

En son Windows XP 'yi şirketin önünde merdivenlerde DVD'lerini ücretsiz dağıttığı haberi aklıma geldi. (Çünkü şirket XP 'ye desteği kapatmıştı)
 

Yeni konular

Geri
Yukarı