3 PSU ile madencilik yapılır mı?

Size ortalama 2800WATT'lık bir güç gerekiyor ama sizde 1800WATT bulunuyor, yani madencilik yapamazsınız. Ben madencilik yapmadığım halde bunları biliyorsam, sizin benden daha çok bilgi sahibi olmanız lazım. Madenciliğe başlamadan önce daha fazla bilgi edinmenizi öneririm.
V12 kanalından 1800W gelmiyor. Evet düz hesap olarak 1000W eksik gelebilir ama gerçekte öyle değil.
 
Arkadaşlar selam! Fazla uzatmadan konuya gireceğim ben 14 adet 3060 Ti ile madencilik yapmayı düşünüyorum, anakart olarak Biostar TB360-BTC PRO modelini seçtim, 12 tane alabiliyor. Ben 2 adet 650Watt Sharkoon PSU ile bu işe girmeyi düşünüyordum ancak yetersiz kalacak elimde bir adet fazladan FSP 500 Watt PSU var, onu da bağlamayı düşündüm ancak ne yazık ki anakart üzerinde en fazla 2 tane 24'lük pin var nasıl bağlarım bunları?
Selam hocam o elindeki psu ile ekran kartı beslemeni kesinlikle önermem onu baştan diyim o psu ile sadece anakartı destekle başka bir işe yaramaz o arkadaş. Şimdi sana bazı + ve - leri söyleyim sen oradan ihtiyacın olanı değerlendir.

- (eksi) 3060 Ti LHR ise sürekli bir watt dalgalanması yaşayacak yani şuan 150 w çekerken 3 sn sonra 120w a düşecek ve çıkacak elimde 3 adet var ve arkadaşa 21 li rig kurdum bütün kartlarda bu yaşanıyor LHR den kaynaklı istediğin kadar undervolt yap kurtarmıyor bu durumu kesinlikle atlama

+ (artı) seçtiğin anakartın çift power desteği var zaten iki power aynı anda takabilirsin ve aynı anda tetikler powerlarını bu arada bu kartı kullanıyorum gayet stabil düzgün çalışıyor tavsiye ederim.

Ekran kartının güç dağılımı %30 riser üzerinden elektrik alırken %70 PCI kablosundan alır bunu göz önünde bulundurman gerekiyor güç dalgalanmasında ve sistemin stabil çalışması için kablolara fazla yüklenmemen gerekir.

Bunların dışında senin ekran kartları için 12 adet pcı çıkışına ihtiyacın var bunu ancak Sunucu psu ları ile daha kolay sağlarsın onlarında 4 pinli bir kabloları var onu basit bir psu ya bağlarsan kapandığında tetikleme işini oradan halledersin ancak bu arkadaşlardan kullanacaksan lütfen alacağın kabloların metal değil bakır olmasına dikkat et sahtesi çok en temiz mıknatıs ile anlıyorsun veya güvendiğin bir yerden al. Bu ekran kartlarının birde riser ları olacağı için orası içinde 12 adet güç girişi düşünmen lazım o yüzden biraz fazla olacak ama 1200 w 3 adet sunucu psu su ile doya doya sorunsuz çalışırsın ucu ucuna olsun dersen 2 tanesi yetiyor ancak o kadar değerli sistemin yanında 1200TL lik bir psu gözünün yaşına bakma derim.

Ekran kartlarını güç beslemesi yaparken bizim türklerin yaptığı gibi bir tane çıkışı çoğaltıp durma bir gün ansızın kabloların erir. Yabancı videoları izlersen adamlar bilmediği için değil daha güvenli ve stabil olduğu için tek kablo tek ekran kartı besliyor ancak karta takınca boşta kalan kablo ile ihtiyacı varsa riser besler orada da mantık düz toplam 150w ihtiyacın olacak tek kabloda bu değer gayet normal.


Şu piyasada adı sanı belli olmayan 1650w veya 2000w diye geçen kablo yığınlarıyla bu işi yapma sakın yazık edersin onların üretilmesi bile yanlışken insanlara satılıyor.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı