iPhone XR vs S20 FE Snapdragon vs Oppo Reno 5

Bütçe
5000-6000

Alperen3446

Kilopat
Katılım
21 Eylül 2015
Mesajlar
75
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar merhaba, yaklaşık 1-2 gün içerisinde telefon alacağım ve 5000-6000 TL en fazla bütçem var dolayısıyla başlıkta da belirttiğim bu üç cihaz arasında kaldım. Kendi önceliklerimi saymam gerekirse gün içerisinde çok oyun oynayan birisi değilim daha çok YouTube'da video izlerim ve sosyal medyada vakit harcarım, bundan dolayı ekran kalitesi önemli benim için bir diğer önemli faktör ise bataryası gün içerisinde şarj etmekle uğraşmak istemiyorum. Bir diğer önem verdiğim şey ise ön kamera performansı.

Açıkçası bu cihazlardan önce aklımda Xiaomi Mi 11 Lite vardı fakat Xiaomi ve POCO'nun telefonlarına bir türlü ısınamıyorum özellik olarak mi 11 Lite'ı ne kadar beğensem de sanki ileride yazılımsal sıkıntılarla uğraştırma olasılığı Samsung ve iPhone'a göre daha fazla gibi hissediyorum.

Bir diğer aklıma takılan nokta ise ben şu anda alacağım telefonu yaklaşık 4-5 yıl sıkıntısız kullanmak istiyorum, bu noktada Android telefonlar bende pek güzel anılar bırakmadı sizin de tavsiyelerinizi almak isterim.

Şu anda telefon kullanmıyorum son kullandığım A50'yi sattığım için en kısa sürede almalıyım telefon.

Şimdiden zamanını ayırıp bana destek olanlara bir teşekkürü borç bilirim.
 
Böyle bir durum söz konusu değil. Exynos modeli bu modele göre biraz daha fazla ısınıyor sadece.

Anladım, peki 120Hz ekran telefon ilk alındığında göze çok hoş geliyor fakat bundan 1-2 veya 3 sene sonra 120Hz ekran ile bir günü çıkartır mı acaba? Yoksa batarya değişimi mi yaptırmak gerekir?
Çünkü şöyle bir şey var 120Hz ekrana alıştıktan sonra sırf bataryası yetmediği için 60Hz kullanmak kötü bir durum olur.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Her bataryanın belli bir ömrü var. 2-3 yıldan sonra bataryanın güç kaybetmesi gayet normal. Bu durumlarda 60 Hz gibi çözümler araman da olası bir durum. 120 Hz daima çalışmıyor, sürekli aktif değil. Açtığınız uygulamaya, telefon ile ne yaptığınıza bağlı olarak tazeleme hızı kendini otomatik olarak ayarlıyor. 120 Hz'den 60 Hz değerine düşmek kötü olsa da yapacak bir şey yok. Her parçanın belli bir raf ömrü var sonuç olarak. Dert edilecek bir mesele olarak görmüyorum.
 
Sizi sorularımla yorduysam şimdiden özür diliyorum, fakat bir sorum daha var bundan atıyorum 2 sene sonra bataryasını değiştirmek istediğimde Samsung'un böyle bir servisi var mı Apple'da olduğu gibi.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Benim Xiaomi ve POCO telefonlara karşı bir ön yargım var yazılım olarak hiç sağlam bir yazılıma sahipmiş gibi gelmiyor. Sizce yanlış mı düşünüyorum yoksa gerçekten bu şekilde mi?
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Geri
Yukarı